• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #920497  autor: siergus
 13 kwie 2017, 10:30
Witam
Mam 3 numery na abonament w innej sieci i zamierzam przejść do T-mobile.
Najbardziej odpowiada mi taryfa T2 5GB 3w1 (połączenia komórkowe i stacjonarne, sms, mms-bez limitu + internet 5GB).
Abonament wynosi 74.85zł, a z telefonem dodatkowo +20 zł miesięcznie czyli 94.85zł. Kupując tel np: Huawei P9 Lite (2017) płacę na starcie 349zł(cennik2.3.str5). Odliczając abonament od telefonu za telefon wychodzi : 349zł+ 20złx24rat=829zł.Telefon koszuje ok 1200zł.
Pytanie gdzie tkwi haczyk? Ile faktycznie płacicie miesięcznie za abonament 3 sim z jednym telefonem?
 #920673  autor: jacek36
 13 kwie 2017, 17:22
właśnie, gdzie jest Haczyk?/ czy te 74,85 zł bez telefonu będzie obowiązywać przez 24 miesiące czy tylko pod jakimś warunkiem??? Obawiam się że zaraz podniosą abonament z uwagi na np... "jakiś tam pretekst"
 #920702  autor: piotrzet
 13 kwie 2017, 18:36
No na tyle ile jest umowa na tyle masz ofertę. Logiczne po tym się nic nie zmienia chyba że wprowadzą jakieś zmiany. 24 miesiące płacisz 94.85 i później dalej tyle jeśli nie zmienią warunków ale to się nie zmienia raczej.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #920714  autor: piotrzet
 13 kwie 2017, 19:44
Owszem oferty zmieniają ale to może zrobić każda sieć i już nie raz tak było. T-Mobile nie jest wyjątkiem żadnym.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #920968  autor: iPlus
 15 kwie 2017, 15:48
kiedyś była akcja, że T podnosiło abonamenty o 5 zł i jak ktoś chciał wypowiedzieć umowę to straszyło karami za rozwiązanie umowy, tylko, że zmiana wynikała z tego, że tak chciało T
 #920978  autor: kokos-
 15 kwie 2017, 16:59
iPlus pisze:kiedyś była akcja, że T podnosiło abonamenty o 5 zł i jak ktoś chciał wypowiedzieć umowę to straszyło karami za rozwiązanie umowy, tylko, że zmiana wynikała z tego, że tak chciało T
Przestań pisać głupoty. Mogles rozwiązać umowę bez kar.
Z tym że np. rata wynosi 80 zł a abonament 19 i nie zawsze się to opłacało.
Niestety rate musiałeś płacić.
 #920984  autor: f0ku5
 15 kwie 2017, 17:33
Patryk7588, nie zrozumiałeś o co kokosowi chodziło...
iPlus pisał, że nie dało się odejść bez płacenia kary umownej, co jest nieprawdziwą informacją ;)
 #920986  autor: SACZI
 15 kwie 2017, 17:54
Patryk7588 pisze:...
T-Mobile takie cyrki robi prawie co roku, nie dawno zrobili coś podobnego w taryfach biznes.
Nie taki diabeł straszny, jak go malują!
W T/Era mam umowy od 2004r.
Przez kilka lat, w tym w czasie, gdy T zrobił akcje "daj piątaka", miałem umowę na czas nieokreślony i nie dostałem "propozycji nie do odrzucenia".
Z tego co pisali, chcieli zlikwidować bardzo stare taryfy i stąd te podwyżki.

Jeżeli chodzi o biznes, to tutaj już tak kolorowo nie wygląda.
Zmiana dotyczyła warunków korzystania z usług roamingowych w czasach, gdy koszty były znacznie wyższe niż obecnie.
Ostatnie zmiany warunków umów również dotyczą głównie roamingu.
Za to wielki minus dla TM Polska!

Kolejna sprawa, to konstruowanie umów w zakresie abonament vs rata sprzętowa.
O ile w TM koszty przedstawiają się bardzo korzystie w stosunku, choćby do Plusa, o tyle relacja kosztów to jakaś kpina!
Przykładowo dla abo 100 PLN, sam koszt usługi to około 18-19 PLN, a reszta to rata sprzętowa.
A, że TM lubi zmieniać warunki umów ...
 #926417  autor: danio231
 17 maja 2017, 17:35
Zrobię mały odkop :) Gdzie mogę znaleźć cennik telefonów dla tej rodzinnej oferty? Niby jest na tej stronce:

http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... -oferty?t1

na dole po prawej jakiś odnośnik do pdf z cenami, ale nie mam pojęcia na którą tabelę i kolumnę mam patrzeć, bo nigdzie oferty 3w1 za 95 zł nie widzę.
Druga kwestia to czy jest możliwe podpisanie umowy na tą ofertę jakoś przez internet, czy tylko przez telefon po rozmowie z konsultantem, po wysłaniu im numeru przez tą stronkę? Czy jak przeniosę 3 numery od innego operatora to będzie mi przysługiwać 6 misięcy za 1 zł tak jak to jest w taryfach indywidualnych w t-mobile?
 #927222  autor: mobilneniusy
 22 maja 2017, 10:04
danio231 pisze: Druga kwestia to czy jest możliwe podpisanie umowy na tą ofertę jakoś przez internet, czy tylko przez telefon po rozmowie z konsultantem, po wysłaniu im numeru przez tą stronkę? Czy jak przeniosę 3 numery od innego operatora to będzie mi przysługiwać 6 misięcy za 1 zł tak jak to jest w taryfach indywidualnych w t-mobile?
Czy zostawisz numer na stronie czy zadzwonisz do BOA to trzeba to zrobić podczas rozmowy z konsultantem. Nie będziesz mógł skorzystać z oferty 6x1, tylko 4x1 ;)