• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #917065  autor: mpiter
 21 mar 2017, 12:45
Cześć,
mam takie pytanie. Mam w Play ok. 30GB z nakrętek fanty i coli, chciałbym wiedzieć czy pakiety cykliczne przedłużają ich ważność?
Niby w regulaminie jest, że pakiety się kumulują, ale nie wiem czy to dotyczy również środków z promocji, czy tylko samego pakietu.

Ktoś tak przedłuża czy to nie działa?

Pozdrawiam
 #917069  autor: jarekt
 21 mar 2017, 13:34
Wszystkie możliwe MB/GB pochodzące z dowolnego źródła (bonus z doładowania, promocja, pakiet, usługa, itp. itd.) wpadają w Play/RBM/Fakt na jedno konto (do jednego worka) wzajemnie się sumując i "skutecznie" przedłużając bez względu na to co jest napisane w regulaminach.

Jedynym jak do tej pory wyjątkiem (i to tylko "systemowym" - zmodyfikowano oprogramowanie a nie regulamin) od tej reguły był Bonus za Rejestrację (BzR) aktywowany od 17.11.2016 w taryfach głosowych i BzR aktywowany od 20.10.2016 w taryfach internetowych - od tych dat GB z tego Bonusu przepadały po 30 dniach bez względu na to co pokazywał system (że się przedłużyły np. innym pakietem np. cyklicznym).

I oczywiście najnowsza promocja (od 02.02.2017) również jest chwilowo niewiadomą - czy 20GB z Bonusu za Przeniesienie (BzP) przepadnie po 60 dniach mimo przedłużenia ważności np. innym pakietem.

Tak więc poza tymi dwoma sprawami (jedna już jest historią, druga się dopiero wyjaśni najwcześniej za 2 tygodnie) MB/GB się przedłużają.

PS. Oczywiście należy pamiętać, że jest taryfa MiniMax, w której przedłużanie MB/GB jest ogólnie (i w zgodzie z regulaminem taryfy) nieskuteczne - wszystkie MB/GB przepadają wraz z nastaniem nowego miesiąca (można je przedłużać tylko w ramach jednego danego miesiąca, do jego końca).
 #917078  autor: mpiter
 21 mar 2017, 14:15
Pytam, bo w regulaminie stoi, że jeśli pakiet cykliczny jest do np. 30.03 to następny zostanie włączony 31.03 i skumuluje się ze środkami pozostałym z poprzedniego pakietu.
No i właśnie o to chodzi, czy środki z nakrętek wrócą wraz ze środkami z pakietu i skumulują się z nowym pakietem, czy wrócą tylko środki z pakietu, a nakrętki pójdą w niebyt.
Sam Play tego nie wie(BOK, forum play), dlatego chcę zasięgnąć opinii osób, które w ten sposób(pakietami cyklicznymi) przedłużają pakiety z nakrętek.
Dziękuję.
 #917080  autor: jarekt
 21 mar 2017, 14:28
Jeśli chcesz mogę Ci naskrobać trochę dłuższy wpis (ten poprzedni był strasznie króciutki) dotyczący zasad działania i przedłużania się pakietów i pakietów cyklicznych (pakiety przepadają o 3 rano jeśli muszą a nowe wpadają 2 godziny wcześniej bo o 1 rano) ale z takiego wpisu i tak nic nie będzie dla Ciebie wynikać jeśli weźmiemy pod uwagę Twoją wiarę, regulaminy albo to co mówią/piszą konsultanci i/lub specjaliści z Play.

Może wiary doda Ci informacja, że nowy pakiet nie jest dodawany do starego pakietu (jeśli coś z niego zostało) tylko jest dodawany do konta MB/GB/internetowego (jeśli coś na nim zostało) i wydłuża ważność nie starego pakietu tylko całego konta MB/GB/internetowego.
W kolejnym miesiącu dzieję się znowu to samo: nowy pakiet jest dodawany nie do starego pakietu tylko do konta MB/GB/internetowego (a jest jedno takie konto) i jest wydłużana ważność konta na którym lądują te pakiety (a nie samego pakietu - nowego czy starego).

Dodaj do tego informacje, którą Ci już podałem wyżej (że nowy pakiet jest przyznawany o 1 rano, a konto jest ewentualnie czyszczone do ZERA jeśli trzeba dopiero o 3 rano) i może się uspokoisz :)