Karta zamówiona 1.03,4.03 Twoja karta sim jest w drodze,8.03 Czas rozpocząć korzystanie,14.03 karta dociera.Data wysłania(stempel) 7.03.Zacksu22 pisze:"Mi do dzisiaj żaden starter z lyci nie przyszedł.
Na dodatek na bezczela przysłali mi w tamtym tygodniu maila że startery już powinny do mnie dotrzeć.
Nie wiem może wysłali na mój poprzedni adres zameldowania co kiedyś kartę tam zamówiłem.
Bo kiedyś z lyci korzystałem.
Nie wnikam..."
- Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
No tak mam RWK w VIRGIN bez doładowania;) zapomniałem dodac:P
Powitać po wielu latach

okej, wychodzi, że coś przeoczyłem. Dzięki.
Ja na RWK nie liczyłem nawet.Sam miałem was pytac czy to nie błąd.Kolejne startery w drodze:D
Powitać po wielu latach

10 lutego zamówiony starter darmowy TM i do tej pory nie dotarł
No côż nie ma czego żałować.

No côż nie ma czego żałować.

Gdzie jeszcze oprócz Virgin mobile (darmowy starter) i Nju (płatny) mobile można wybrać sobie numer ? Straszna bida znaleźć jakiś fajny i łatwy do zapamiętania numer nawet płacąc za starter
W orange kupujesz starter w wyborem numeru za 5 zł są 2 rodzaje takich starterów wersja pierwsza to sam numer, 2 opcja to starter z oficjalnie taryfą Yes i niby numerem przyznanym, ale realnie możesz wybrać co chcesz.A i jest jeszcze opcja startera za 10zł też z wybieranym numerem i też z taryfy Yes.Wybierasz numery z określonej puli i można naprawdę fajnie trafić.Wybierasz taryfę i z kasy na koncie możesz włączyć RWK,lub rejestracji wybranego numeru przenieść do dowolnie wybranej sieci.Mam dwa które zaczynają się na 500_ pisze:Gdzie jeszcze oprócz Virgin mobile (darmowy starter) i Nju (płatny) mobile można wybrać sobie numer ? Straszna bida znaleźć jakiś fajny i łatwy do zapamiętania numer nawet płacąc za starter

http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
Dotyczy to trzech pierwszych rodzajów starterów z podanej strony
http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... y=startery
dzisiaj doszedł darmowy z plusa
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
Wbrew pozorom prefix 500 Idea otrzymała stosunkowo późno, w 2004 roku. Prefixy 501-509 były wcześniej.sa pisze:Mam dwa które zaczynają się na 500a do tego są wyjątkowo łatwe i prościutkie do zapamiętania. Patrząc na numerację to chyba pamiątają początek Ideii
albo samego Centertela.
501 pamięta start sieci w 1998 roku

a prefixy 502 zarezerwowane były na początku dla posiadaczy numerów zaczynających się na 501 jako drugie z tym samym numerem
501xxxxxx
502xxxxxx
501xxxxxx
502xxxxxx
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
A jak zamówić darmowy starter Plusa ?24bis24 pisze:dzisiaj doszedł darmowy z plusa
Można już zamawiać darmowy starter od T-Mobile z 20 GB na 7 dni http://www.t-mobile.pl/pl/najlepszasiec
@motyl27 tutaj http://www.plus.pl/odbierz-starter zamówisz ten starter http://www.plus.pl/image/image_gallery? ... 2737627021
@motyl27 tutaj http://www.plus.pl/odbierz-starter zamówisz ten starter http://www.plus.pl/image/image_gallery? ... 2737627021
@Marek_G
Dzięki za link właśnie skorzystałem i zamówiłem starter Plusa
Dzięki za link właśnie skorzystałem i zamówiłem starter Plusa

Ciekawe i bez sensu nie zarejestruje od razu....Virgin lepiej podaje imie nazwisko pesel przy zamowieniu i adres dostawy no i wysyłają simke kurierem kurier potwierdza ze ja to ja i mam zarejestrowane.
Powitać po wielu latach

T-Mobile z najnowszymi darmowymi starterami robi to samo. Tak piszą na stronie.
Może Plus uważa, że to nie jest potrzebne bo starter można zarejestrować praktycznie wszędzie. U mnie to wygląda tak, że aby zarejestrować numer w T-Mobile albo Orange muszę dymać do miasta, a Plusa i Play zarejestruję w sklepie (lokalny sklepik, nie jakiś sieciowy) u siebie na wsi; tak przynajmniej wynika z map operatorów.
Poza tym jak masz już numer w którejś z dużych sieci to bez problemu sobie dopiszesz następny czy to SMSem czy w aplikacji. Virgin Mobile nie dość, że ma mniejszą sieć punktów rejestracyjnych to podobno nie da się dopisać ani SMSem, ani w aplikacji nowego NIEAKTYWNEGO numeru; dlatego muszą wysyłać kuriera.
Dodam jeszcze, że mnie konieczność rejestracji przez kuriera zniechęca do zamawiania darmowych starterów. Wolę przejść się czy dopisać sobie nowy numer w aplikacji. Pewnie jest więcej takich jak ja dlatego powinien być wybór albo starter pocztą bez rejestracji albo kurierem z rejestracją.
Może Plus uważa, że to nie jest potrzebne bo starter można zarejestrować praktycznie wszędzie. U mnie to wygląda tak, że aby zarejestrować numer w T-Mobile albo Orange muszę dymać do miasta, a Plusa i Play zarejestruję w sklepie (lokalny sklepik, nie jakiś sieciowy) u siebie na wsi; tak przynajmniej wynika z map operatorów.
Poza tym jak masz już numer w którejś z dużych sieci to bez problemu sobie dopiszesz następny czy to SMSem czy w aplikacji. Virgin Mobile nie dość, że ma mniejszą sieć punktów rejestracyjnych to podobno nie da się dopisać ani SMSem, ani w aplikacji nowego NIEAKTYWNEGO numeru; dlatego muszą wysyłać kuriera.
Dodam jeszcze, że mnie konieczność rejestracji przez kuriera zniechęca do zamawiania darmowych starterów. Wolę przejść się czy dopisać sobie nowy numer w aplikacji. Pewnie jest więcej takich jak ja dlatego powinien być wybór albo starter pocztą bez rejestracji albo kurierem z rejestracją.
Początek centertela to standard nmt450 i inne prefixy. Początek Idei to 501. 500 była dużo później.sa pisze:Mam dwa które zaczynają się na 500a do tego są wyjątkowo łatwe i prościutkie do zapamiętania. Patrząc na numerację to chyba pamiątają początek Ideii
albo samego Centertela
Właśnie otrzymałem darmowy starter z Plusa.Według ich strony można zarejestrować numer smsem z innego zarejestrowanego numeru w abonamencie,mix lub na kartę.Próbuję z karty Plusha ale bez reakcji i informacjii zwrotnej.
ja kupiłem na allegro z prefiksem 502 za 9,99PLN i 6PLN przesyłka.Spamu na razie brak, uff
Kiedyś miałem w Pop 502905xxx (początek oferty na kartę-Kayah to reklamowała wtedy) i teraz też ten prefiks mi się podobał . W sklepach Plusa i Orange wiszą łatwe numery za 5 PLN- 603, 609, 505...można też zamawiać przenosząc swój numer do Orange, we wniosku podajemy błędne dane operatora np. Plusa zamiast w NAszej rodzinie i numer tymczasowy mamy za free(jest w innym temacie o tym)
Dokładnie, co do prefiksu 500xxxuuu to był on dodany jak dojechali w idei/Orange do 509xxxiii

Dokładnie, co do prefiksu 500xxxuuu to był on dodany jak dojechali w idei/Orange do 509xxxiii
@Kompan, czekaj cierpliwie. U mnie numer przez SMS rejestrował się koło 24 godzin. Z tym, że na numer z którego wysyłałem SMSa od razu przyszła informacja zwrotna, że numer został zarejestrowany i że dane są poprawne, dopiero potem nowa karta zaczęła działać.
W punkcie rejestracyjnym aktywacja nowej karty przebiega szybciej.
W punkcie rejestracyjnym aktywacja nowej karty przebiega szybciej.