Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
To ciekawe bo podobno rejon na NSN (powiat ostrowski).zwariowany.kurczak pisze:BTS firmy H, może być fullband, razem z gratami na maszcie pod LTE/DC+HSPA+/GSM/DCS/CDMA - kwestia licencji i kliknięcia w systemie
Przynajmniej tak to wygląda na niektórych stacjach.Patryk7588 pisze:Czyli co, budują stację full wypas i odpalają tylko wybrane pasma? Sorry ale to do mnie nie przemawia![]()
I pewnie znów się scenariusz powtórzy jak N! będzie odpalać na sporej ilość stacji dodatkowe pasma co pewnie nastąpi w momencie zakończenia pokrywania kraju siatką LTE800 i 10 MHz dla obydwu operatorów.3G pisze:Szkoda tylko, że nie wcześniej, a dopiero niejako "przyparty do ściany".
Do mnie również. To, że montują anteny tribandy (RBY) na wszystkie pasma - OK, zgodzę się. Ale żeby montowali RRU, które potem leżałyby odłogiem? No aż tak bogaci, a raczej rozrzutni to O/Tm chyba nie sąPatryk7588 pisze:
Czyli co, budują stację full wypas i odpalają tylko wybrane pasma? Sorry ale to do mnie nie przemawiazwariowany.kurczak pisze:BTS firmy H, może być fullband, razem z gratami na maszcie pod LTE/DC+HSPA+/GSM/DCS/CDMA - kwestia licencji i kliknięcia w systemie
Play jest w najlepszej sytuacji, jego sieć jest najbardziej elastyczna w konfiguracji, tuż za nią jest NW!
Temat był parę dni temu poruszany. Plus podobnie jak Orange. W zasadzie tylko Play ma dobrze rozwiązany HO 3G <->LTE przy aktywnej transmisji.ja.michal pisze:
W Play handover LTE<>3G przy transmisji danych ładnie działa. W Orange niestety kiepska sprawa. Jak to wygląda w Plusie?
Z 3G to w 90% na Wrocławskiej (strasznie obciążone) a reszta to deptak (U1800, jak się można domyśleć, w budynku słabiutko, tylko przy oknie). Ale w 99% telefon "siedzi" na L800 - niestety na iPhone nie mam okazji sprawdzić szczegółów. Myślę że dostawienie L1800 (/2600p2225 pisze: Na osiedlu Wazów powinieneś łapać...
Jak nie najnowszy model (7 nie obsługuje, 6 nie wiem) to *3001#12345#* i masz wszystko.baca01 pisze:niestety na iPhone nie mam okazji sprawdzić szczegółów.
Mieszkam na wsi, do nadajnika Plusa mam 2,5km. W grudniu do LTE800 dołożyli LTE1800.3G pisze: Powiem tak - nie spodziewałem się, że sieć Plusa aż tak odżyje po odpaleniu 1800 poza miastami
Niestety należę do tej grupy ludzi, którym kod już nie działaja.michal pisze:Jak nie najnowszy model (7 nie obsługuje, 6 nie wiem) to *3001#12345#* i masz wszystko.
No to czekasz do 10.3.baca01 pisze:Niestety należę do tej grupy ludzi, którym kod już nie działa![]()
Co?baca01 pisze:Morzna? Można.
Dobrze interpretuję Field test - Band3/1800MHz ?ja.michal pisze:Jak nie najnowszy model (7 nie obsługuje, 6 nie wiem) to *3001#12345#* i masz wszystko.baca01 pisze:niestety na iPhone nie mam okazji sprawdzić szczegółów.
Poprawa mnie bardzo cieszy i mam nadzieję, że Plus będzie miał LTE1800 gdzie są da, L2600 gdzie potrzeba pojemności oraz L800 tam gdzie potrzeba pokryć duży obszar ale pamiętaj, że tu padło stwierdzenie, że "N! oszczędza" co moim zdaniem rozmija się z rzeczywistością.3G pisze:Ciekawa dyskusja się wywiązała, miałem pisać coś w temacie Plus vs. N!, bo już od pewnego czasu widać znaczącą poprawę w Plusie, ale myślę co będę tak znienacka