• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #901669  autor: buba1234
 26 gru 2016, 14:37
Numer zarejestrowany w Orange pozostanie zarejestrowany po zmianie smsem taryfy na nju na kartę?

Rok temu było tak: zarejestrowany starter Orange na kartę miał zmienioną taryfę na nju na kartę przez wysłanie smsa. Konto było zerowane z kasy, a numer był wyrejestrowany. Jak jest teraz?

#901683  autor: pantin
 26 gru 2016, 16:08
W przypadku przenoszenia numeru jest rejestrowany na te same dane, na które był u poprzedniego. Ja tak miałem: Plus abo -> Virgin karta.
 #901720  autor: xander21
 26 gru 2016, 20:20
Przechodzenie na inną teryfę nie kasuje rejestracji. Tu chodzi o to, że numery zarejestrowane przed ustawą, muszą przejść ponownie weryfikacje. Po ustawie nr zarejestrowany zostanie zarejestrowany na zawsze. :-)
 #901738  autor: biala1991
 26 gru 2016, 22:48
matisi pisze:Miesiąc temu migrowałem jedną kartę z OFnK do nju. Numer zarejestrował się automatycznie i można było aktywować bonus.

Migrowałeś z Orange do Nju z zarejestrowanym nr i dostałeś bonus? A w Orange też odebrałeś bonus za rejestrację? :)
 #901743  autor: buba1234
 26 gru 2016, 23:23
Dzięki, czułem, że to zmienili, ale chciałem się upewnić :) Przenoszę Mamie nr z Plusa do Orange w salonie. Będzie bonus, a po miesiącu wyślę smsa NJU na nr 601 (jak dobrze pamiętam) i włączę do komórkowych za 99gr/dzień.

Rozumiem, że konto jest dalej zerowane z kasy przy przejściu Orange->NJU?

Musze jeszcze zarejestrować nr stacjonarny Halonetu.
Jeszcze zamówię startery zarejestrowane z allegro. 2x Orange i 1x Play i to będzie koniec.

#901765  autor: matisi
 27 gru 2016, 08:05
biala1991 pisze:
matisi pisze:Miesiąc temu migrowałem jedną kartę z OFnK do nju. Numer zarejestrował się automatycznie i można było aktywować bonus.

Migrowałeś z Orange do Nju z zarejestrowanym nr i dostałeś bonus? A w Orange też odebrałeś bonus za rejestrację? :)
Tak, w Orange też odebrałem bonus :-)
 #901920  autor: 111
 27 gru 2016, 21:41
A ja dawno temu zanim zaczęto na poważnie myśleć o urzędowo narzuconej rejestracji,sam zarejestrowałem numer online przez konto nju.
Niedawno sprawdziłem SMSem,czy ten numer jest zarejestrowany i oczywiście odpowiedź NIE.
Więc poszedłem do Ruchu numer zarejestrować,bo choć to nie jest mój główny numer,tylko jeden z kilku dodatkowych,to jednak jak wszystkie moje numery jest dość fajny i łatwy do zapamiętania,a i długi staż ma w nju więc szkoda mi go tracić.
I co się okazało?
Pan z Ruchu nie może numeru zarejestrować,bo wyskakuje komunikat,iż numer jest już zarejestrowany.
Lecz gdy wysyłam SMSa na aktywację bonusu,przychodzi komunikat,żeby numer zarejestrować.
Próbowałem skasować dane na koncie nju,lecz nie da się tego zrobić ,można je tylko zmienić.
Skasować można tylko całe konto nju,lecz nie wiem,czy to coś da,czy te dane nie są też gdzieś indziej w systemie Orange zapisane.
 #901928  autor: sa
 27 gru 2016, 21:58
111 Idź jak możesz do salonu orange i tam wyjaśniaj sprawę, z tego co wiem rejestrują nr nju więc będą mogli ci sprawdzić jak to dokładnie wygląda.
 #901932  autor: 111
 27 gru 2016, 22:26
@sa nie chce mi się czekać,bo w moim mieście jest tylko jeden punkt Orange i zawsze są tam tłumy,a większości klientów obsługa musi tłumaczyć najprostsze sprawy jak krowie na rowie,bo klienci owi o niczym bladego pojęcia nie mają,więc jak taki ktoś zacznie swoją sprawę załatwiać,to conajmniej pół godziny tam siedzi.
A w Ruchu zawsze od ręki mam numer zarejestrowany.
Nie mam na to czasu ani ochoty,skórka wyprawki nie warta.
Spróbuję to konto nju skasować a jak to nic nie da to przejdę SMSem do Orange i spróbuję zarejestrować na inny już w O zarejestrowany numer.
A jak też się nie da,to nic się strasznego nie stanie,dodatkowych numerów w różnych sieciach mam kilkanascie i większość nawet ładniejsza od tego,więc jak go stracę,to przejdę nad tym do porządku dziennego.
 #902098  autor: matisi
 28 gru 2016, 21:14
biala1991 pisze:
matisi pisze:
biala1991 pisze:
Tak, w Orange też odebrałem bonus :-)

Może jeszcze ktoś potwierdzić, że tak to działa? bo wg regulaminu nie powinno :) pkt.16. "Do Bonusu uprawnieni zostaną Abonenci, którzy w trakcie trwania Promocji po raz pierwszy zarejestrują swój numer telefonu"
Dzisiaj zmigrowałem drugą kartę z Orange do nju. Znów mogłem aktywować bonus, nawet przyszły SMSy zachęcające do odebrania bonusu. Po migracji przyszedł też SMS potwierdzający rejestrację numeru w nju.
Moim zdaniem w tym pkt regulaminu, chodzi o rejestrację numeru w danej sieci (marce), dane się przenoszą, ale mogą być w innej bazie. Może dlatego można odebrać bonus drugi raz.
Dla mnie to w sumie nie jest ważne, ważne że działa. [WINKING FACE]
 #915193  autor: przemo_one
 11 mar 2017, 09:40
1. Jeśli w Orange mam podany adres, to czy po migracji przejdzie automatycznie?
2. Czy zgody marketingowe przechodzą do nju?
3. W jaki sposób najprościej wyrazić zgodę na kontakt telefoniczny w nju?

Dodam tylko, że teraz w nju jest inny bonus, a mianowicie 100GB na 30 dni za podanie adresu i wyrażenie zgody na kontakt telefoniczny w celach marketingowych.

źródło:
Kod: Zaznacz cały
https://www.njumobile.pl/rejestracjanumeru
Ostatnio zmieniony 11 mar 2017, 14:57 przez przemo_one, łącznie zmieniany 1 raz.