• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #913361  autor: tampl1
 28 lut 2017, 13:03
Jestem klientem Orange od 12 lat pracuję w innym miejscu niż mieszkam. Do tej pory wszyscy operatorzy w miejscu mojej pracy mieli zasięg 2g jakiś czas temu tzn 3 miesiące temu była awaria nadajnika i plus T-Mobile i Play zmienili zasięg na 3g natomiast zasięg Orange nie zmienił się a nawet pogorszył się bo w miejscach w których miałem wcześniej zasięg teraz go brak. Umowa kończy mi się za ok 6 mocy. Orange tłumaczy że zasięg jest zmienny i może spadać więc nie powinienem od nich nic więcej wymagać niż to co posiadam. Umowa którą posiadam to plan wspólny na 3 nr płacę 72 zł miesięcznie. Jakieś pomysły co zrobić. Mam zamiar jeszcze napisać skargę na działanie sieci i zasięg w miejscu mojej pracy.
 #913674  autor: Niezgodna7
 01 mar 2017, 20:11
Bo nie ma rady na takie coś....
....
Pisząc skargę - możesz w to wplątać zakoñczenie umowy, że będziesz zmuszony zmienić operatora.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #913728  autor: tampl1
 02 mar 2017, 08:45
tak też myślałam więc napiszę skargę niech wiedzą że jestem niezadowolony i odchodzę. A mam u nich plan wspólny czyli 3 numery odejdą. jak to przenieść do innej sieci by nie było komplikacji interesuje mnie Play i plus co można od nich wycisnąć przechodząc?
 #913794  autor: wlkp
 02 mar 2017, 12:53
Ja miałem 5 numerów w Orange i taki sam problem z zasięgiem od wielu lat .Pisać,dzwonić,składać reklamacje se możesz ,nic to nie da .Ja to robiłem wielokrotnie ,nic to kompletnie nie dało,odpowiedzi że w najbliższym czasie nie planują modernizacji sieci i tyle w temacie .Zanim powstała wspólna sieć odpowiadali żeby poczekać bo będzie modernizacja sieci itd,czekałem i czekałem jak weszło N to się okazało że zasięg jest gorszy jak był poprzednio,więc nie ma na co liczyć .Jak masz innego operatora z lepszym zasięgiem pozostaje zmiana .Ja już 2 numery się pozbyłem z ich sieci,niebawem reszta poleci,zostało kilka miesięcy .
 #913910  autor: Vieslav
 03 mar 2017, 09:02
Możesz sobie pisać gdzie tylko chcesz, każdy odpowie ci to samo: telefonia komórkowa jest telefonią mobilną i nikogo nie interesuje, że w twoim miejscu zamieszkania nie ma zasięgu. Chcesz mieć stabilne usługi w domu? Od tego są usługi stacjonarne.
Dam ci najlepszą radę: odpuść sobie bo szkoda czasu i nerwów. Od 12 lat walczę o jakikolwiek zasięg, od 3 lat walczę z Orange, ponieważ ich zasięg tragicznie się pogorszył. Pisałem już wszędzie gdzie się da. Nic z tego. Nawet wszystkie urzędy odpisują, że jest to telefonia mobilna i zasięg nie jest gwarantowany. Ostatecznie się przeprowadziłem.
 #913915  autor: habish
 03 mar 2017, 09:29
wlkp pisze:Ja miałem 5 numerów w Orange i taki sam problem z zasięgiem od wielu lat .Pisać,dzwonić,składać reklamacje se możesz ,nic to nie da .Ja to robiłem wielokrotnie ,nic to kompletnie nie dało,odpowiedzi że w najbliższym czasie nie planują modernizacji sieci i tyle w temacie .Zanim powstała wspólna sieć odpowiadali żeby poczekać bo będzie modernizacja sieci itd,czekałem i czekałem jak weszło N to się okazało że zasięg jest gorszy jak był poprzednio,więc nie ma na co liczyć .Jak masz innego operatora z lepszym zasięgiem pozostaje zmiana .Ja już 2 numery się pozbyłem z ich sieci,niebawem reszta poleci,zostało kilka miesięcy .
Gdzie przenosisz?
 #913954  autor: muchakk
 03 mar 2017, 14:53
Na drodze reklamacji możesz otrzymać od nich usługę "Ekstra sygnał" za friko.
 #913993  autor: Lukaszsz
 03 mar 2017, 19:41
może WiFi Calling będzie ratunkiem ;)

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8
 #914309  autor: Vieslav
 05 mar 2017, 21:48
muchakk pisze: Na drodze reklamacji możesz otrzymać od nich usługę "Ekstra sygnał" za friko.
Czy znasz kogoś, kto otrzymał? W jaki sposób udało się tej osobie dostać usługę Ekstra sygnał? Przez wiele lat nic nie wywalczyłem kwestii zasięgu, a tu się okazuje, że dają usługę extra sygnał... :?
 #914755  autor: muchakk
 08 mar 2017, 16:49
Vieslav pisze:
muchakk pisze: Na drodze reklamacji możesz otrzymać od nich usługę "Ekstra sygnał" za friko.
Czy znasz kogoś, kto otrzymał? W jaki sposób udało się tej osobie dostać usługę Ekstra sygnał? Przez wiele lat nic nie wywalczyłem kwestii zasięgu, a tu się okazuje, że dają usługę extra sygnał... :?
Mam ABO Orange dla FIRM tel+ internet mobilny. W miejscu gdzie korzystam z tych usług najczęściej operator ma mega obciążoną sieć (każdy nadajnik dookoła mnie ma max obciążenie) przez co non stop przerzuca mnie po nadajnikach (rzuca po nadajnikach 3G -> wrzuca do 2G-> przerzuca po wszystkich nadajnikach dookoła). Operator stwierdził, że problem zostanie rozwiązany w połowie 2018r. Zostałem poinformowany, że na drodze reklamacji mogę otrzymać usługę ESKTRA SYGNAŁ za darmo (kilku konsultantów tak twierdziło) właśnie przez te w/w problemy. Z informacji jakie uzyskałem od konsultantów wiele osób dostało tą usługę za darmo przy podobnych problemach (ponoć sporo osób w moich rejonach z tego korzysta ;) - pewnie na mapce mają to jakoś naniesione). Ostatecznie z propozycji nie skorzystałem (nie chce kolejnego urządzenia w domu).

Warto dodać, że na drodze reklamacji został mi przyznany 70% rabat na uslugi.
 #915759  autor: Orange Ekspert
 14 mar 2017, 08:15
Na działanie sieci może wpłynąć wiele czynników, na przykład obciążenie stacji bazowej, otaczające budynki, czy nawet pogoda. Wtedy może dojść do osłabienia siły sygnału. Możesz podać miejscowość oraz ulicę w okolicy której obserwujesz te niedogodności? Sprawdzę działanie nadajników w tej okolicy.
 #915866  autor: orson_dzi
 14 mar 2017, 20:10
muchakk pisze:Mam ABO Orange dla FIRM tel+ internet mobilny.
I to wyjaśnia sytuację. Biznes zawsze był lepiej traktowany.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)