• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #913284  autor: aksu47
 28 lut 2017, 07:36
Cześć,

jestem nowym użytkownikiem, choć stałym czytelnikiem, więc proszę o ciut wyrozumiałości, a niżej mój problem do rozwiązania :?

Stan obecny: posiadam umowę na firmę w sieci Plus - abo 49 zł (kwoty netto) + lte 25 zł w smartdom(firma). Za ok. miesiąc kończy się umowa na telefon, a lte dopiero za rok. Dlatego też rezygnacja z abonamentu wiąże się z brakiem rabatu na lte, a więc zwiększeniem tej kwoty do 50 zł

Poszukuję: Oczywiście szukam abonamentu, który zaoferuje w dobrej cenie: smsy/mmsy, rozmowy bez limitów i pakiet internetu 5gb wystarczy. Do tego nietypowa prośba to poszukanie abo z atrakcyjnym cenowo Iphone SE.

Co do powyższego wiem, że tracę rabat, ale z pobieżnego oglądu oferty z tel w plusie są kompletnie nieatrakcyjne, bez telefonu na ten czas nie rozważałem. Rabat myślę że będzie mógł zostać bo potrzebuję też pakietu tv (choć bardziej urządza mnie samo VOD, pytanie czy taką ofertę się znajdzie). Co myślicie? :smt006
 #913285  autor: habish
 28 lut 2017, 07:51
Za 19 zł netto możesz dostać Full No Limit + 10GB tylko SIM.
Telefon kupisz w sklepie na raty.
Za pół roku przedłużysz umowę na Internet - 40GB + LTE bez limitu tylko SIM za 19 zł.

Jeśli chcesz sprawdzić ofertę z DUK ze sprzętem, poproś tutaj:
http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=6225
Specjalistę o kontakt.
 #913398  autor: SACZI
 28 lut 2017, 16:01
Te nowe taryfy dla firm są już potwierdzone?
Dla indywidualnych, jest coś porównywalnego?

Odnośnie iPhone - w plusie tych telefonów się nie kupuje, bo sieć nie ma autoryzacji Apple (cokolwiek to znaczy).
Polecam sprawdzić ofertę tmobile, bo z telefonami nie wychodzi zbyt drogo.
 #913400  autor: negate
 28 lut 2017, 16:10
tak potwierdzone, mam tak przedłużoną umowę, pisałem o tym w wątku plusa.
 #913592  autor: aksu47
 01 mar 2017, 10:54
Dzięki, tak tanie abo to chyba najlepsza opcja. Za telefonem można się rozejrzeć po sklepach. Pytanie te 19,9 to liczyłeś w opcji smart dom?

Podstawowa cena LTE u mnie to 50 zł, więc ta druga, tańsza usługa, czyli telefon rabatowałaby się wtedy do 10 zł? W ogóle mogę taki manewr wykonać czy muszę się pogodzić z brakiem rabatu za smart-dom?