• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 52 z 71
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 71
 #913516  autor: f0ku5
 28 lut 2017, 22:43
Rozumiem Twoje powody :)
Dla mnie po prostu nie jest to warte zachodu. Wolę polegać na rzeczach pewnych i sprawdzonych ;) Lajt dla mnie taki niestety nie jest.
 #913532  autor: sa
 28 lut 2017, 23:47
macc pisze:nju stało się drogie, tez przenosze numery po kolei do lajta. Przy jednym numerze w nju 39zł to juz kompletnie nju sie nie oplaca
Lajt zasięg plusa? Niestety ale nie,jakoś nie pasuje mi ani zasięg plusa u mnie słabszy niż playa czy orange,i t-mobile ani nawet sama sieć.Do tego nie da się normalnie kupić startera tylko trzeba przez neta...jakoś za tego rodzaju operatorami nie przepadam.zbyt "oszczędni "są a jak moja babcie zawsze mawiała" tanie mięso psy jedzą".A do tego potwierdzone info o gorszym traktowaniu przez samego plusa klientów onej marki pod względem jakości zasięgu.A propo strony lajta na moim starym lapku z vistą na pokładzie każdorazowe wejście na stronę lajta kończy się...niebieskim ekranem :shock: i restartem kompa i powtarzam jeszcze raz każdorazowe :lol: na drugim lapku z 8,1 działa normalnie ale żadna strona innego opa nie robi takich jaj jak stronka lajt mobile .Jak im tak strona działa to aż boję się :lol: usług.
 #913557  autor: poziom
 01 mar 2017, 04:03
Przecież nju nigdy nie był atrakcyjny dla jednego sima (poza rokiem w którym wystartował)

Lajt 12zł x 10mc = 122zł
2x 38,99
+ 29zł aktywacji.
=
228,98zł/12 = 19,08złmc. Czyli całe 5zł mniej niż nju w duecie. 60zł oszczędności przy jednym numerze.

A co po roku? Kto wybierze regularne 38,99zł? :) Niech zgadnę: nikt :lol:
Promocja nie dotyczy obecnych numerów Abonentów usług mobilnych Telestrada S.A. oraz numerów Abonentów, którym Telestrada S.A. świadczyła
mobilne usługi telekomunikacyjne w ciągu ostatnich 6 miesięcy poprzedzających datę wejścia w życie Promocji
„Strzał w dziesiątkę”.
 #913575  autor: macc
 01 mar 2017, 08:34
Dlaczego wciskasz mi duet jak ja lubię BYĆ SOLO . Znasz powiedzenie " mówiły jaskółki, że do d@@y spółki".

60zł to też pieniądź na który trzeba zapracować, nikt za darmo nie da.

licz dla 1 numeru:

w nju stacjonarne+ komórki to aż 39zł
daje to 468zł rocznie za 1 numer,
lajt 229zł rocznie za 1 numer

to i tak zostaje rocznie 239zł.
Jakby była różnica między nju a lajtem 20zł,30zł czy 50zł to też bym to olał, ale to jest aż 239zł. Dla jednego to mało, a dla drugiego aż 239zł różnicy. Ludzie nie debile liczyć potrafią.
Pojedź na Kaszuby np. do Bytowa czy Kościerzyny tam byś zobaczył jak ludzie są obliczeni na każde 10gr. zanim więcej wydadzą to zastanowią się 10 razy. Kaszubi to na szklankę herbaty się liczą a tu jest 239zł różnicy.
Znam też takich i nie jednego czy dwóch, że o 10gr różnicy na chlebie polecą 5 ulic dalej do sklepu spożywczego a tu jest 239zł różnicy prawie 50 parę procent więcej.

Po roku to nie martw się znajdzie się inna oferta i nie koniecznie w lajcie choć zapowiadali, że przygotują w lajcie specjalną ofertę dla tych z oferty strzał w dziesiątkę.
 #913579  autor: piotras
 01 mar 2017, 09:25
Abstrahując od nju (które rzeczywiście jest korzystne przy dwóch numerach), to za 25zł w dużej sieci (np. t-mobile) można mieć pełny no limit (kom+stacjonarne) z duża paczką internetu na jednym numerze.

Wybieranie przy tym lajta (za 19,08zł), który jest 6zł tańszy miesięcznie jest dla mnie nieporozumieniem. Naczytałem się na forum o problemach z kurierem poczty który nie wie jak ma obsługiwać umowy, MMSami za 150zł na fakturze, brakiem faktur, brakiem LTE, koniecznością włączania wszystkiego przez biuro obsługi które odbiera słuchawkę po 40 minutach lub odpowiada na maile po tygodniu... Poza tym nie jest to MVNO o specjalnej reputacji i osobiście bałbym się jakieś plajty i straty numeru który mam od 15 lat. Vectone poszło do piachu i słuch o nim zaginął, Lajt jest po rebrandingu (z WhiteMobile) co też wiarygodności mu nie dodaje. Obecnie ceny nolimitów są na tak niskim poziomie że sieci muszą rywalizować jakością (dlatego uciekłem z playa do nju) i kilka złotych różnicy to nie jest powód do zmiany operatora. Tym bardziej że za rok znów trzeba będzie się przenosić, tracić czas itp.

Jedynym argumentem jaki do mnie przemówi jest zasięg plusa, który gdzieniegdzie na wsiach ma lepsze pokrycie od NetWorks (czy tam osobno T-Mobile i Orange) i jak ktoś koniecznie potrzebuje zasięg plusa w miejscu zamieszkania i bardzo tani abonament to wtedy lajt wydaje się byś sensowną opcją. W pozostałych przypadkach, problemy z tym operatorem o których wspomniałem oraz strata czasu potrzebna na ich rozwiązanie (+ kolejne przenosiny za rok) nie jest warta 6zł/msc czyli jednego browara w taniej knajpie lub 3 harnasiów bez kaucji w żabce ;).

Poza tym to wątek o nju więc offtop.
 #913580  autor: macc
 01 mar 2017, 09:29
Mamy wybór każdy idzie tam, gdzie jemu pasuje i odpowiada. Mamy bodajże w Polsce wolność i nie można nikomu nic narzucać, każdy sam podejmuje decyzje.
 #913649  autor: stirlitz
 01 mar 2017, 16:55
piotras pisze: Abstrahując od nju (które rzeczywiście jest korzystne przy dwóch numerach), to za 25zł w dużej sieci (np. t-mobile) można mieć pełny no limit (kom+stacjonarne) z duża paczką internetu na jednym numerze.
Tak z czystej ciekawości, gdzie ty masz ofertę T-Mobile za 25zł i dla jednej karty sim?
piotras pisze: Naczytałem się na forum o problemach z kurierem poczty który nie wie jak ma obsługiwać umowy, MMSami za 150zł na fakturze, brakiem faktur, brakiem LTE, koniecznością włączania wszystkiego przez biuro obsługi które odbiera słuchawkę po 40 minutach lub odpowiada na maile po tygodniu...
Ja używam lajta i nie miałem żadnych powyższych kłopotów, a każdy średnio rozgarnięty człowiek poradzi sobie z konfiguracją internetu czy jednorazowym zadzwonieniem do biura z prośbą o aktywację czegoś tam.
 #913651  autor: piotras
 01 mar 2017, 17:02
stirlitz pisze: Tak z czystej ciekawości, gdzie ty masz ofertę T-Mobile za 25zł i dla jednej karty sim?
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/t-mo ... 37319.html
stirlitz pisze: Ja używam lajta i nie miałem żadnych powyższych kłopotów, a każdy średnio rozgarnięty człowiek poradzi sobie z konfiguracją internetu czy jednorazowym zadzwonieniem do biura z prośbą o aktywację czegoś tam.
No nie wiem, mój ojciec np. nie wie co to jest APN. Tak czy siak, nawet przy braku problemów mi by się nie chciało co 12 miesięcy zmieniać sieć dla oszczędności rzędu 6zł/msc. Tym bardziej jeśli jest to mało znane MVNO.
 #913656  autor: stirlitz
 01 mar 2017, 17:29
piotras pisze:No nie wiem, mój ojciec np. nie wie co to jest APN. Tak czy siak, nawet przy braku problemów mi by się nie chciało co 12 miesięcy zmieniać sieć dla oszczędności rzędu 6zł/msc. Tym bardziej jeśli jest to mało znane MVNO.
No mnie to by się właśnie nie chciało, co miesiąc, jak z tego linku, który podałeś pamiętać o doładowaniu konta tą kwotą w T-Mobile. A co do internetu, zawsze ty możesz pomóc swojemu ojcu skonfigurować, jak sam się nie wyznaje. Niemniej, kończąc, bo również nie chcę tutaj offtopować, tak jak pisał kolega macc, oferta lajta jest i była w chwili, kiedy ją brałem najkorzystniejsza, a na jakość usługi specjalnie nie mogę narzekać.
 #913661  autor: Gregrin
 01 mar 2017, 18:13
stirlitz pisze:Tak z czystej ciekawości, gdzie ty masz ofertę T-Mobile za 25zł i dla jednej karty sim?
[Zestawienie] Oferty No Limit i 3w1 w ofercie na karte Pkt. 10.
macc pisze:jakie 6zł różnicy
No chyba chodzi o różnice do tej oferty t-mob. Doleje trochę oliwy do ognia i powiem ze po przeniesieniu numeru pierwszy pakiet jest gratis a gdy mamy konto w t-mobilebankowe do doładowania jest +20% ;) Juz nie mowie o 10zl przez 12-m-cy ;) Wszystko w linku który podałem. Wychodzi 11,5zl (?) za rok przy wykorzystaniu wszystkich bonusów ;)
 #913669  autor: poziom
 01 mar 2017, 19:14
Bez umowy. 7,5zł oszczędności, a ty w lojalce na 12mc tkwisz i jeszcze przepłacasz.

Ja mam tmobile za 11,50zł/mc, a ty płacisz 19,08 - 7,58zł wysyłam głodującym dzieciom w Afryce i daje na schroniska z pieskami i kotkami. :lol: 8) :roll: :shock: :-) :(

Edytowano Morvius
 #913670  autor: macc
 01 mar 2017, 19:22
Bardzo cieszę się, że korzystasz z oferty którą lubisz i cieszysz się z jej uslug. Każdy ma prawo korzystać z czego chce. Nie narzucam nikomu oferty, wyraziłem swoje zdanie o nju.

P.S. Bardzo lubię nju i jak już wrócę to tylko do nju,więc nie wyskakuj mi z t-mobile.
Uważam tylko, że 39zł za jeden numer - komorkowe+stacjonarne to jest drogo i mam do tego prawo.

Edytowane. Morvius.
 #914870  autor: BUCKS
 09 mar 2017, 13:27
W Nju zamiast oferty za 39zł warto wybrać ofertę za 29zł i w razie potrzeby płacić dodatkowo za stacjonarki ale nie więcej niż 10zł/mc. Stacjonarki raczej są mało popularne, więc po co płacić z góry za coś z czego prawie się nie korzysta.

Poza tym każdy ma swoje preferencje, dlatego to co dla jednych jest super to dla innych może być przeciętne.
Czasy gdzie po zmianie operatora można było zaoszczędzić po kilkadziesiąt złotych miesięcznie minęły, obecnie różnice są raczej symboliczne, a diabeł tkwi w szczegółach, więc gdzieś może będzie 5zł taniej ale np. kosztem mniejszej ilości netu, a jeśli np. jestem maniakiem internetu w smartfonie to każdy GB jest ważniejszy niż 5zł oszczędności na rozmowach.

Każdy powinien wybrać ofertę najlepiej dopasowaną do jego potrzeb i możliwości finansowych itp.
 #914871  autor: Gregrin
 09 mar 2017, 13:47
BUCKS pisze:jeśli np. jestem maniakiem internetu w smartfonie to każdy GB jest ważniejszy niż 5zł oszczędności na rozmowach.
Heh
BUCKS pisze:W Nju zamiast oferty za 39zł warto wybrać ofertę za 29zł i w razie potrzeby płacić dodatkowo za stacjonarki ale nie więcej niż 10zł/mc.
Za te 39 dostajesz tez o 30% więcej neta bo 13 zamiast 10GB ;)
Nju ma jednak lepsze opcje na net np: 9zl za 9GB.
 #914876  autor: myslak12
 09 mar 2017, 13:53
BUCKS pisze:
Każdy powinien wybrać ofertę najlepiej dopasowaną do jego potrzeb i możliwości finansowych itp.
To jest najlepsze i najsensowniejsze podsumowanie tego wszystkiego
 #914882  autor: BUCKS
 09 mar 2017, 14:10
Gregrin pisze:
BUCKS pisze:jeśli np. jestem maniakiem internetu w smartfonie to każdy GB jest ważniejszy niż 5zł oszczędności na rozmowach.
Heh
BUCKS pisze:W Nju zamiast oferty za 39zł warto wybrać ofertę za 29zł i w razie potrzeby płacić dodatkowo za stacjonarki ale nie więcej niż 10zł/mc.
Za te 39 dostajesz tez o 30% więcej neta bo 13 zamiast 10GB ;)
Nju ma jednak lepsze opcje na net np: 9zl za 9GB.
Mieszasz dwa przykłady.
Mi osobiście nie jest potrzebne 13GB w telefonie, bo 10 spełnia moje potrzeby i to z dużą nawiązką to tym bardziej nie kręci mnie dodatkowe 9GB za 9zł.

Jak już wspomniałem każdy powinien wybrać optymalną ofertę. Tak samo jak kupujemy ciuchy na wymiar tak samo trzeba kupować oferty możliwie najlepiej dopasowane. Na rynku jest w czym wybierać.
 #918284  autor: lakers67
 28 mar 2017, 17:42
lakers67 pisze:
Gregrin pisze:
lakers67 pisze: Zadzwoń do salonu. Jeśli potwierdza to masz 100% pewność, jeśli zaprzecza to albo nie chcą, nie umia albo rzeczywiście nie mogą ;)
Do salonu (nawet dwóch/trzech) mam "rzut beretem" więc pewnie po migracji podjadę.
Kobieta na infolinii NJU była ogarnięta więc mam nadzieję że istnieje taka możliwość .
Dam znać po migracji (po 23.03.2017) i wizycie w salonie.

pzdr.
lakers67
Witam
Mogę potwierdzić że cesję numeru przeniesionego na kartę można zrobić w salonie Orange. W firmowym odbywa się to online poprzez system u partnerów wypełnia się dokumenty które przesyłane są faxem do operatora. W tej chwili czekam tylko na kuriera z umową na Nju dodatkowy.

Pozdrawiam
Lakers67
 #920166  autor: piotras
 11 kwie 2017, 07:55
Czy ktoś kto przeniósł nr do nju/orange boryka się z natrętnymi telefonami od telemarketerów? Przeniosłem jakiś czas temu dwa numery, nie było żadnych zgód marketingowych, co kilka dni mam telefony na tych dwóch numerach od biur inwestycyjnych/konkursów (1464674..., 6162799... i inne), dzwoniący wiedzą jakie jest moje miasto zamieszkania. Sytuacja jest dziwna bo główny nr mam od 17 lat i zawsze dbałem o jego prywatność nie zgadzając się na marketing, nie podawałem go w publicznych miejscach. Może to akurat zbieg okoliczności i ktoś inny sprzedał dane, dlatego pytam.
 #920293  autor: sprintek
 11 kwie 2017, 18:40
A jak to jest mając ten pakiet za 29pln bez rozmów na stacjonarne to jak zadzwonię np przez miesiąc 10 mi to ile place? 1.9pln? Może to dla was oczywiste ale miałem ostatnio cały czas abo pełny no limit i nie wiem jak to jest w nju.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
  • Strona 52 z 71
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 71
  • 1
  • 50
  • 51