• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #912075  autor: Kryniczanin
 20 lut 2017, 16:45
14 lutego 2017r wysłałem zapytanie do T-Mobile w sprawie migracji z mixa do karty (na koncie duża skarbonka) z zachowaniem stanu konta.

Był to zwykły mail bez żadnego skanu/zdjęcia z prośbą o rozwiązanie umowy... zero podpisów jedynie dane i hasło abonencie. Otwieram dzisiaj skrzynkę pocztową od T a tam...list (papierowy) gdzie operator to moje zapytanie wklepane mailem bez podpisu potraktował...jako prośbę o rozwiązanie umowy(!).

Od kiedy tak można?

P.s. Ja nie narzekam, ogólnie się cieszę bo jeden problem z głowy. Tylko zdziwiony jestem :mrgreen:
 #912783  autor: biala1991
 24 lut 2017, 21:33
Nieźle, ciekawe czy da się tak wypowiedzieć umowę na abo? :)
Rozumiem, że po przejściu na kartę dane zostają zachowane. Niby na logikę tak powinno być ale z różowymi nigdy nie wiadomo

Edit: teraz zwróciłam uwagę na daty, umowa rozwiązana po sześciu dniach!? Zupełnie nie znam mixa, tam nie obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia?
 #912873  autor: asdaf
 25 lut 2017, 12:08
Kryniczanin pisze: gdzie operator to moje zapytanie wklepane mailem bez podpisu potraktował...jako prośbę o rozwiązanie umowy(!).
Trzeba uważać z tym pisaniem :D A gdybyś miał abo i do końca umowy powiedzmy 0,5 roku? Ciekawe jaką karę Ci naliczą za zerwanie umowy ze skutkiem natychmiastowym? ;) Nie życzę tego żeby nie było niedomówień.
 #912875  autor: Kryniczanin
 25 lut 2017, 12:15
Żadną bo zostało jedno doładowanie w marcu a umowa zostanie rozwiązana w maju. Tak zwany 90 dniowy cykl wygaszania mix.