• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
 #909350  autor: matteo
 04 lut 2017, 17:47
marektomek pisze:Mam pytanie odnośnie tej oferty. Mam numer w play, który przeniosłem jakieś 7 lat temu z orange właśnie. Czy po przejściu z powrotem do orange załapie się na oferte 28zł za no limit?

Oczywiscie :)
 #909355  autor: janekiwan
 04 lut 2017, 18:04
Przeniosłem się do Orange na kartę, aby korzystać z wyżej wymienionych pakietów.
Przeniesienie nastąpiło wczoraj. I wbrew temu co było pisane w paru wątkach, połączenie wychodzące z mojego konta są ważne jedynie na 31 dni, oraz funkcja skarbonka nie jest włączona (włączyć można dopiero po 31 dniach stażu w sieci).
Stąd moje pytanie, czy warto to w ogóle zgłaszać do Orange, czy po prostu ręcznie aktywować RWK i odżałować te 3 pln oraz odczekać te 31 dni z doładowaniem aby załapać się na skarbonkę?
 #909362  autor: Wosiu96
 04 lut 2017, 19:29
Dziwna sprawa. Ja po przenosinach do Orange miałem konto ważne rok na wychodzące i przychodzące bodaj. Napisz co ci szkoda jak nie to wydasz te 3 zł ;)
 #909368  autor: Gregrin
 04 lut 2017, 20:25
Tez przenosiłem i konto mam ważne rok i o to spokojnie możesz pisać do orange- Jest to w regulaminie przeniesienia: http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 562531.pdf. Najlepiej chyba zadzwonić z aplikacji.
Ale skarbonki raczej nie włączają automatycznie http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 17#p873317
janekiwan pisze:Stąd moje pytanie, czy warto to w ogóle zgłaszać do Orange, czy po prostu ręcznie aktywować RWK i odżałować te 3 pln oraz odczekać te 31 dni z doładowaniem aby załapać się na skarbonkę?
Ps. Poco cokolwiek aktywować (pomijam te RWK o które warto się upomnieć) skoro jest bonus za rejestracje i 31dni masz nolimity ? Wykorzystaj je a później włącz skarbonkę i ładuj ;)

PS2. Gdyby nie było promocji za rejestracje to nie warto czekać tych 31dni tylko doładować sobie za 30zl, włączyć pakiet cykliczny i odżałować bonus 5% i zgarnąć go przy następnym doładowaniu najlepiej już za 100zl ;)
 #909383  autor: janekiwan
 04 lut 2017, 22:16
Dzięki za kompleksową odpowiedź!
Na moim koncie jest 0 pln (od początku), być może dopiero po pierwszym doładowaniu ważność konta wyniesie rok (tak przynajmniej rozumiem regulamin przeniesienia który wkleiłeś)?
Teraz jadę na bonusie za rejestrację, ale właśnie zastanawiałem się co dalej, boję się ładować za 200 pln gdyby później okazało się, że RWK nie działa.
 #909391  autor: Gregrin
 04 lut 2017, 23:29
janekiwan pisze:Na moim koncie jest 0 pln (od początku), być może dopiero po pierwszym doładowaniu ważność konta wyniesie rok (tak przynajmniej rozumiem regulamin przeniesienia który wkleiłeś)?
Ja miałem 1zl, może dla tego ze uruchomiłem starter z numerem tymczasowym ??
janekiwan pisze:boję się ładować za 200 pln gdyby później okazało się, że RWK nie działa.
Po doładowaniu za 200zl ważność złotówek i bonusu netu będzie wynosić 5m-cy.
Jeśli chcesz ładować za 200zl to i tak musiałbyś przed tym doładowaniem włączyć RWK i zapłacić 3 zl (żeby nie stracić bonusu za doładowanie) albo kolejne doładowanie zrobić przed upływem ważności bonusu czyli przed 5-cioma miesiącami (mimo ze środków starczyłoby na 8m-cy działania usługi) bo według regulaminu RWK należy włączyć przed doładowaniem żeby bonus GB prawidłowo się przedłużył i wtedy jesteś chroniony regulaminem a samo włączenie RWK będzie już za darmo. Nie warto tez niczego robić na ostatni dzień bo regulaminowo maja 24h na włączenie RWK i nie wiem czy tak samo nie jest z doładowaniem.
Możesz tez załadować za 100zl (jak już włączysz skarbonkę) a wtedy środki i bonus będą ważne 5m-cy a pieniędzy starczy ci na 4m-ce wiec RWK będziesz mógł za darmo włączyć przed kolejnym doładowaniem a bonus będzie miał jeszcze miesiąc zapasu :)

Można tez włączyć RWK 2-giego miesiąca po doładowaniu. Będzie za darmo i złotówki się regulaminowo przedłuża (jeśli wcześniej nie miały rocznej ważności z promocji przeniesienia) ale bonus przedłuży się nieregulaminowo i mimo wyświetlania jego rocznej ważności nie wiadomo czy nie przepadnie zgodnie z poprzednią data ważności (podobno kiedyś zdarzały się takie przypadki) i nikt tu niczego nie zagwarantuje skoro jest to nieregulaminowe,
xander21 pisze:Oferta bez lejka po wykorzystaniu GB, przed końcem okresu wazności?
Bonusy GB nie maja lejka ale schodzą po GB z pakietu wiec jeśli mamy jakikolwiek pakiet i w okresie jego obowiązywania wykorzystamy wszystkie GB z pakietu i bonusu to jesteśmy chronieni lejkiem z tego pakietu.
Wszystko opisałem tutaj: [Zestawienie] Oferty No Limit i 3w1 w ofercie na karte ;)
Ostatnio zmieniony 05 lut 2017, 00:07 przez Gregrin, łącznie zmieniany 1 raz.
 #910163  autor: xander21
 08 lut 2017, 19:37
Hej. Mam pytanie. Jak doładuje konto np. za 30zł i dostanę bonus 10 GB na miesiąc, to jak uruchomie no limit za 28zł następnego dnia lub pózniej, to ważność bonusu wyrówna mi do GB z no limitu?

Chodzi mi o to, żeby była ciągłość i bonusy nie przepadały i same kontynuowały przedłużanie. Ja tylko chce w losowych dniach doładowywać konto, przed końcem no limitu. :-)
 #910168  autor: Przemix
 08 lut 2017, 20:14
Nie, gb za doładowanie i z pakietu idą na dwa różne konta. Z tym że to pierwsze mozesz przedluzyc na rok smsem (3zl jesli staz krotszy niz 93dni, potem darmo), albo zrezygnować z mało opłacalnych doładowań za 30zł - lepiej 25zł, a jeszcze lepiej 100zł.
 #910169  autor: xander21
 08 lut 2017, 20:43
Przemix pisze:Nie, gb za doładowanie i z pakietu idą na dwa różne konta. Z tym że to pierwsze mozesz przedluzyc na rok smsem (3zl jesli staz krotszy niz 93dni, potem darmo), albo zrezygnować z mało opłacalnych doładowań za 30zł - lepiej 25zł, a jeszcze lepiej 100zł.
Jesteś tego pewien, że przedłużanie rwk, przedłuża bonusy za doładowanie?
 #910170  autor: Gregrin
 08 lut 2017, 20:46
xander21 pisze:Jesteś tego pewien, że przedłużanie rwk, przedłuża bonusy za doładowanie?
Tak [Orange] Konto Wazne Rok / Rok Waznosci Konta
Cytat z regulaminu RWK:
"15. W przypadku korzystania z oferty Orange Free na kartę, ważność bonusów internetowych przyznawanych w ramach tej oferty po doładowaniu, zostaje przedłużona zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji, jeśli doładowania te zostały dokonane po aktywacji Promocji (jeżeli ważność tych bonusów internetowych wynikająca z doładowania byłaby dłuższa niż ważność konta głównego wynikającego z Promocji to wówczas obowiązuje korzystniejsza dla Abonenta ważność bonusów wynikająca z doładowania)."
 #910171  autor: xander21
 08 lut 2017, 20:53
Gregrin pisze:
xander21 pisze:Jesteś tego pewien, że przedłużanie rwk, przedłuża bonusy za doładowanie?
Tak [Orange] Konto Wazne Rok / Rok Waznosci Konta
Cytat z regulaminu RWK:
"15. W przypadku korzystania z oferty Orange Free na kartę, ważność bonusów internetowych przyznawanych w ramach tej oferty po doładowaniu, zostaje przedłużona zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji, jeśli doładowania te zostały dokonane po aktywacji Promocji (jeżeli ważność tych bonusów internetowych wynikająca z doładowania byłaby dłuższa niż ważność konta głównego wynikającego z Promocji to wówczas obowiązuje korzystniejsza dla Abonenta ważność bonusów wynikająca z doładowania)."
Jeśli już dostałem za przeniesienie numeru RWK, to mogę od razu doładować konto i mi bonus przedłuży i każdy następny tak samo do końca ważności numeru?
 #910177  autor: Gregrin
 08 lut 2017, 21:31
Wydaje mi się ze tak ;) Pytanie czy jest to standardowy RWK ? Możesz zobaczyć czy na orange.pl Moje konto->Usługi ekstra->Ustawienia->Ratunkowe [Pokaz] masz włączone "Konto ważne rok" ?
 #910178  autor: xander21
 08 lut 2017, 21:33
Gregrin pisze:Wydaje mi się ze tak ;) Pytanie czy jest to standardowy RWK ? Możesz zobaczyć czy na orange.pl Moje konto->Usługi ekstra->Ustawienia->Ratunkowe [Pokaz] masz włączone "Konto ważne rok" ?
Jest włączone. :)
 #910196  autor: xander21
 08 lut 2017, 22:56
Gregrin pisze:Wiec powinno przedłużać ;) Jeśli by nie przedłużyło to reklamacja.
Pamiętaj ze skarbonkę można odpalić dopiero po 30-stu dniach.
Nawet nie wiem co to skarbonka. Musze dużo poczytać. Mam małe doświadczenie z Orange. A i jeszcze pytanko o aktywacje no limit 28zł. Piszą, że mam czas 1rok na aktywacje, ale jak już zacznę to do kiedy jest ważna? do odwołania? Czy tez rok?
 #910211  autor: marektomek
 09 lut 2017, 06:44
Przeniosłem nr z Play do Orange. Taryfę mam Orange POP. Wysłałem kod na zmianę taryfy na orange free i.... nic. już kilka godzin minęło a dalej POP. Ktoś wie ile to może potrwać? W tej sytuacji mogę tylko odbierać połączenia bo na koncie 0 środków, doładować dopiero chciałem w docelowej taryfie. bonus za rejestrację też chciałem uruchomić w nowej taryfie bo nie wiem czy przy zmianie by nie przepadł (o ile w ogóle bonus da się uruchomić na przenoszonym numerze).

edit: sam sobie odpowiem. przed chwilą zmienili taryfę, trwało to 8 godzin :o bonus za rejestracje przyznany.
 #910251  autor: areksz
 09 lut 2017, 12:07
Według Bok(rozmowa z dziś), miałem taryfę Smart Orange po przeniesieniu numeru, wprowadziłem kod na free i nie zmieniło jej. Zadzwoniłem do BOK z prośbą o zmianę taryfy, jednocześnie mam Bonus na smarcie- zapytałem się czy nie przepada .
Według BOK zmiana taryfy nie ma wpływu na bonus za rejestrację.
Zmiana taryfy ma następować do 24h (teoria), do 15 minut praktyka
Pozdrawiam,
  • Strona 2 z 33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
  • 1
  • 2
  • 3