LTE jest super ale nie zawsze działa przez słaby zasięg albo przeciążone stacje bazowe operatorów GSM
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
U mnie prędkości są ok ale te lejki techniczne od Orange niszczą jaką kolwiek ofertę.Choć majac net do 10mega nie limitowany trzyma mi prędkości.Ciekawi mnie jak wejdę w umowe od 14.02 z strefą biurową.
Powitać po wielu latach

Ja zrezygnowałem z radiówki(8mb/s za 50zł), wieś, brak możliwości technicznych podłączenia kabla. Obecnie mam dwie karty z RBM5 DIL RWK. Jedna w modemie, druga w zapasie z aktywnym DIL i RWK niezasilona czeka na zamianę w przypadku lejka na tej działającej. Lejek aktywują w okolicach 130-150GB, dostałem raz ale dwa dni przed końcem miesiąca(2Mb/s). Prędkość to około 25-35Mb/s rano i minimum 8-10Mb/s wieczorem(różnie, najczęściej około 2-3h/dzień). Odległość do nadajnika 3,4km z bardzo dobrą widocznością. Podłączone 2 komputery, 3 telefony. Korzystam od 3 miesięcy i jak narazie jestem zadowolony. Za rok będę szukał innej lepszej(bo taniej chyba nie będzie) oferty.
Jestem po testach LTE800 Orange i niestety masakra:

W okolicy mam 3 BTSy. Nie wiem, który to był, gdyż testowałem komórką. Nie posiadam sprzętu (antena) żeby to przetestować.
Niemniej jednak zauważyłem, że jedna rozmowa na skype z video pożera mi 10GB, więc chyba dam sobie spokój z tym całym LTE. Może gdyby prędkość była 10x większa to bym się zastanowił. Ale bez przesady - za neostradę płacę 39zł to po co kombinować. Żadne LTE nie da mi podobnej opcji.

W okolicy mam 3 BTSy. Nie wiem, który to był, gdyż testowałem komórką. Nie posiadam sprzętu (antena) żeby to przetestować.
Niemniej jednak zauważyłem, że jedna rozmowa na skype z video pożera mi 10GB, więc chyba dam sobie spokój z tym całym LTE. Może gdyby prędkość była 10x większa to bym się zastanowił. Ale bez przesady - za neostradę płacę 39zł to po co kombinować. Żadne LTE nie da mi podobnej opcji.
No i od dziś jestem nieszczęśliwym posiadaczem orange biurowego.500gb zrywa mi połączenia co chwilę do tego dochodzi prędkosć na poziomie 4-5mega choć limit nie wyssany.( na innej karcie sim 35-45mega) No jesteem bardzo niezadowolony.Choć podobno wg smsa od 24.00 będe juz w nowej taryfie.Do tego strefa biurowa uruchomiła mi się sama
Nie w tym miejscu co powinna.( router poprostu zgubił net sim wylogowało żona mowi że połączyła ponownie i wsio=
) 500gb w takich warunkach to nie przejdzie.Mysle że zrywanie ma zwiazek z 2 stacjami.Jutro jak będzie cyrk to zgłaszam jednak rezygnację( dla firm pozwolili przez 30dni sprawdzać) Działało lepiej jako orange biz...

Powitać po wielu latach

Ja osobiście korzystam z tmobile bez limitu dla prywatnych prędkość w okolicach 40 Mb/s nic się samo nie rozłącza ani nic. Miesięcznie wykorzystanie koło 170GB i nie ma ograniczenia prędkości cena 39,99 z taryfą T3 jeśli ktoś ma ale nie wiem czy promocja jest dalej do wykorzystania.
https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
Kolejnych przygód ciąg dalszy.
Strefa biurowa aktywowała się samoistnie( zapewnienia w salonie że 14.02 mam sam aktywować strefę+ dodali mi ładny wydruk jak) ok mowię wyłączę.Wyłączyło się bez problemów.Ale jaka niespodzianka mnie spotkała , włączyć ponownie się nie da:) Poszedł email ze zgłoszeniem.
Miało być 60gb poza strefa biurową na drugiej sim( drugiej sim wogóle nie widać w systemie ) A na głownej sim którą używam pokazał się dziwny pakiet 80gb.Do tego były załączone jakieś ''wspolne' oraz udostepnij'' = obie płatne 9zł netto miesiecznie. No cudownie.Poszło kolejne chyba Jutro zabiorę przedstawiciela firmy na którego jest umowa do Salonu niech dzwoni do działu odpowiedniego w Orange i prostuje temat.Jedyne co dało się wyłączyć to dodatkowy pakiet 10gb na 2numery komórkowe(taryfy głosowe) za również 9zł netto( dane za 0zł na 2 miesiące=ale mam już zapewnienie że nie bedzie opłat po 2mieś bo odpieli)
No i prędkości internetu jest gorzej niż miałem. Nie wiem jak ma to wyglądać tak jak teraz to bedzie rezygnacja;/
Strefa biurowa aktywowała się samoistnie( zapewnienia w salonie że 14.02 mam sam aktywować strefę+ dodali mi ładny wydruk jak) ok mowię wyłączę.Wyłączyło się bez problemów.Ale jaka niespodzianka mnie spotkała , włączyć ponownie się nie da:) Poszedł email ze zgłoszeniem.
Miało być 60gb poza strefa biurową na drugiej sim( drugiej sim wogóle nie widać w systemie ) A na głownej sim którą używam pokazał się dziwny pakiet 80gb.Do tego były załączone jakieś ''wspolne' oraz udostepnij'' = obie płatne 9zł netto miesiecznie. No cudownie.Poszło kolejne chyba Jutro zabiorę przedstawiciela firmy na którego jest umowa do Salonu niech dzwoni do działu odpowiedniego w Orange i prostuje temat.Jedyne co dało się wyłączyć to dodatkowy pakiet 10gb na 2numery komórkowe(taryfy głosowe) za również 9zł netto( dane za 0zł na 2 miesiące=ale mam już zapewnienie że nie bedzie opłat po 2mieś bo odpieli)
No i prędkości internetu jest gorzej niż miałem. Nie wiem jak ma to wyglądać tak jak teraz to bedzie rezygnacja;/
Powitać po wielu latach

U mnie w LTE wygląda to następująco:

Autoryzowany partner sieci Play. 790-186-115
Wszystko zależy od lokalizacji wiele razy bylo o tym mowa:) u mnie takie wyniki mam na 1 sim prepaid druga z abonamentem miałą 10-30 teraz ma 5-10
Powitać po wielu latach

Cześć,
który z mobilnych internetów LTE nadaje się najlepiej dla domu?
Play, Plus, T-mobile a może Orange?
I ile potrzebuję GB?
Z neta korzystam przeważnie w weekendy słuchając muzyki i oglądając 2 do 4 filmów na weekend.
I ile potrzebuję GB?
Z neta korzystam przeważnie w weekendy słuchając muzyki i oglądając 2 do 4 filmów na weekend.
Sam musisz zrobić testy operatorów i wybrać najlepszego.
Przy takim użytkowaniu celowałbym raczej w jakąś opcję bez limitu ..WalekK pisze:Cześć,
I ile potrzebuję GB?
Autoryzowany partner sieci Play. 790-186-115