• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #908896  autor: Gregrin
 02 lut 2017, 15:08
artix pisze:Też nie zauważyłem dzisiaj zwiększonego zainteresowania w salonach.
To chyba potwierdza ze prepaid jest niszowy chociaż na jakimś filmiku słyszałem wypowiedz z salonu play ze w lutym czy styczniu rejestrowali po ok 100 kart dziennie ale to chyba był salon w jakimś większym mieście.
 #908955  autor: bobiwr
 02 lut 2017, 19:22
A może po prostu było tyle czasu, plus duża motywacja zachęt, że większość ludzi NORMALNIE użytkujących karty prepaid zdążyło z rejestracją?
 #908983  autor: Niezgodna7
 02 lut 2017, 21:28
Mi tylko rano internet nie chciał działać w Klucz, a w Orange ledwo ciągnął. Teraz ok.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #909043  autor: droxu1
 03 lut 2017, 09:31
Dziś drugi dzień a karty z T-M i Heyah dalej działają, (sprawdziłem na razie tylko 4, reszty nie chce mi się). Co ciekawe na karcie z Heyah mam do dzisiaj ważny pakiet smart xl, czyli dzisiaj powinien być zawieszony, tymczasem działają smsy i internet a na iboa wczoraj pokazywało że jest ważny do jutra, dzisiaj pokazuje to samo.
Może oni z obawy przed odpływem klientów sami zarejestrowali te karty na przypadkowe dane? Kod *100# pokazuje że karty niezarejestrowane.
 #909045  autor: garfield-
 03 lut 2017, 10:05
Systemy T-M żyją własnym życiem.
:)
Co do szacunków kart, to jakieś 70% zostało (11 z 15 mln), te 4 mln szuflad to chyba możliwy wynik, zwłaszcza, że część jeszcze przez rok będzie aktywna dzięki bonusom, ale tego chyba nie można liczyć w milionach
 #909048  autor: bobiwr
 03 lut 2017, 10:40
Kwestia ile kart zostało zarejestrowanych/aktywowana jedynie po to, aby skorzystać z bonusa np. netowego i nic poza tym. Umrą z końcem darmowego RWK.
 #909059  autor: Kompan
 03 lut 2017, 11:09
U Mnie jest ciekawie,Tmobile do wczoraj, kod *100# i miboa pokazywało numer niezarejestrowany. Dziś kod *100# pokazuje numer zarejestrowany, miboa natomiast "Aby skorzystać z oferty musisz zarejestrować kartę". :arrow: Numer działa.
 #909077  autor: reboot
 03 lut 2017, 13:09
bobiwr - ja sam kilkanaście kart wykorzystałem (część rejestrowana na mnie, część na rodzinę). Zostawię je sobie bo mają RWK i jak będę chciał testować inne sieci, to nie będę musiał płacić 5 zł za starter, tylko będę mógł za darmo przenieść numer.

WKS
 #909149  autor: biala1991
 03 lut 2017, 18:34
Kompan pisze:U Mnie jest ciekawie,Tmobile do wczoraj, kod *100# i miboa pokazywało numer niezarejestrowany. Dziś kod *100# pokazuje numer zarejestrowany, miboa natomiast "Aby skorzystać z oferty musisz zarejestrować kartę". :arrow: Numer działa.

W Miboa dane nie są widoczne, taki klimat :)
Info: "Aby skorzystać z oferty musisz zarejestrować kartę" sugeruje, że nr jest niezarejestrowany ale wcale nie musi być prawdą. U mnie też to wisi na koncie, pewnie dlatego że TM nie dopuszcza myśli, że ktoś mógłby zarejestrować nr i nie skorzystać z bonusa jak nazywają swoją ofertę. Brak śladu bonusa=wyświetlenie info o niezarejestrowaniu. A ja dziękuję za bonus, za który muszę zapłacić.

Pozostaje sprawdzenie kodem *100#. Z tego co zauważyłam przy pustym koncie status o zarejestrowaniu znika. Dopiero po zasileniu kod *100# pokazuje, że nr jest zarejestrowany, jeśli nie ma żadnej informacji to.. trzeba doładować :D
 #909171  autor: asffaf
 03 lut 2017, 21:20
droxu1 pisze:Dziś drugi dzień a karty z T-M i Heyah dalej działają, (sprawdziłem na razie tylko 4, reszty nie chce mi się). Co ciekawe na karcie z Heyah mam do dzisiaj ważny pakiet smart xl, czyli dzisiaj powinien być zawieszony, tymczasem działają smsy i internet a na iboa wczoraj pokazywało że jest ważny do jutra, dzisiaj pokazuje to samo.
Może oni z obawy przed odpływem klientów sami zarejestrowali te karty na przypadkowe dane? Kod *100# pokazuje że karty niezarejestrowane.
*100# numer zarejestrowany i mam nałożoną blokadę na połączenia wychodzące i przychodzę. Po wizycie w punkcie i rozmowie na infolinia cytuję "technicy wyciągu 48 h naprawą usterkę".
Żałuję że przeniosłem się do T-Mobile, liczyłem na lepszą jakość usług.
 #909177  autor: garfield-
 03 lut 2017, 21:56
asffaf pisze: liczyłem na lepszą jakość usług
żartujesz prawda ?
 #909198  autor: droxu1
 03 lut 2017, 23:32
T-m chyba ręcznie blokuje te karty, dlatego im tak długo schodzi. Dzisiaj mi 2 zablokowali, na trzeciej jeszcze wszystko działa. W takim tempie to im z miesiąc to zajmie.
 #909237  autor: asffaf
 04 lut 2017, 09:59
garfield- pisze:
asffaf pisze: liczyłem na lepszą jakość usług
żartujesz prawda ?
Nie żartuję. Play/Virgin miał średnią jakość rozmów a sam internet nie był zbyt szybki. Żałuję tej zmiany gdyż nadal telefon wyłączony. Skłądając reklamacje jest szansa że jakąś rekompensatę otrzymam ? Niech oddadzą doładowanie 25 zł i uciekam od nich. Każdemu będę odradzał tą sieć.
 #909307  autor: asdaf
 04 lut 2017, 14:54
asffaf pisze: Skłądając reklamacje jest szansa że jakąś rekompensatę otrzymam ?
Rekompensata od T-mobile?! Jeśli coś otrzymasz będę w szoku. Koniecznie napisz.
asffaf pisze:Niech oddadzą doładowanie 25 zł i uciekam od nich.
Nie tak prędko ;)
 #909317  autor: asdaf
 04 lut 2017, 15:12
Gregrin pisze:Popatrz sobie na te watek viewtopic.php?p=905322#p905322 darekka jest skuteczny w pisaniu reklamacji ;)
Temu Koledze to nikt nie dorówna.;)
 #909318  autor: kaspeed
 04 lut 2017, 15:21
Nie on jeden.Mi zablokowali jeden nr który był rejestrowany.Po awanturze technik cos tam zrobił i w 8h odblokowali:Ddoruzcili 35zł na konto głowne

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #909574  autor: ManiacGSM
 06 lut 2017, 09:29
A tak przy okazji śmieszkowania z sieci T-mobile, to zobaczcie do kiedy mam ważne super złotówki.

Obrazek

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.