Dzwoniłem niedawno na infolinię Lajt Mobile, żeby potwierdzić zamówienie z 31 stycznia na ofertę "strzał w 10". Od razu konsultantka poinformowała mnie, że nie dzwonili, ponieważ musi minąć 5 dni roboczych od złożenia zamówienia (trochę dziwne). Infolinia nieźle obciążona, czekałem ponad 40 minut na połączenie z konsultantem. Pani zapytała o wszystkie dane itp, powiedziała, że jeszcze się załapałem na tą promocję 1 zł za aktywację. Co do ksero dowodu osobistego (mówiła, że tylko tył dowodu, bo potrzebny jest tylko nr PESEL do weryfikacji), to zalecała, żebym dołączył kopię do dokumentów to wtedy szybciej wszystko pójdzie, nie polecała wysyłki na e-mail, gdyż uprzedziła, że przez rejestrację numerów mają teraz "niezły sajgon" na infolinii i że to by mogło wydłużyć cały proces. Informowała jeszcze o weryfikacji płatności itp, że dzisiaj jeszcze dokumenty zostaną wysłane i w poniedziałek mam się spodziewać kuriera.
Ogólnie BOK oceniam bardzo pozytywnie, Pani konsultantka bardzo miła, kompetentna.