Jak w tytule. Kończy mi się abo w Play za trochę ponad miesiąc. Abonamentu już nie chcę, bo jak widzę oferty na kartę gdzie do 30 zł jest no-limit plus duży pakiet internetu, to szlag mnie trafia. Teraz w Play płacę 40-kilka złotych, mam tylko no-limit na komórki i marny 1 GB internetu. Wystarczy że zadzwonię raz w miesiącu na numer stacjonarny i dopłacam kilka złotych do abo. I ten internet, no masakra jakaś. Pewnie za chwilę dostanę od nich telefon z kolejną super ofertą przedłużeniową, ale tym razem grzecznie podziękuję.
Stąd pomysł przejścia na kartę. Jako że w Play jestem już jakieś 10 lat, to myslę że czas najwyższy coś zmienić w swoim życiu
Widzę, że T-Mobile za 25 zł ma no-limit plus 10 GB internetu. Jak dla mnie bardzo spoko. Pytań mam kilka:
1. Czy jak przejdę do T-Mobile, to zachowam swój dotychczasowy numer? Bardzo mi na tym zależy.
2. Gdzieś tam czytałem, że klienci ofert na kartę są traktowani trochę gorzej niż ci z abonamentem. Prawda to? I jeśli tak, jak to się objawia?
3. Ile trwa przeniesienie numeru i czy mogę zrobić to już teraz, czy muszę najpierw czekać aż skończy mi się umowa z Play?
4. Apka Play na telefon jest bardzo wygodna, podobnie jak serwis Play24. Czy T-Mobile daje radę pod tym względem?
5. Jak z LTE w dużych miastach i okolicach? Mieszkam w Krakowie, ale LTE Playa to szczerze mówiąc nie urywa mi czterech liter. Jak jadę autobusem z pracy, to kilka razy w trakcie podróży (a jadę tylko 20 minut) zrywa mi LTE.
Dzięki za wszelkie informacje, jakie mi tu przekażecie
Stąd pomysł przejścia na kartę. Jako że w Play jestem już jakieś 10 lat, to myslę że czas najwyższy coś zmienić w swoim życiu

1. Czy jak przejdę do T-Mobile, to zachowam swój dotychczasowy numer? Bardzo mi na tym zależy.
2. Gdzieś tam czytałem, że klienci ofert na kartę są traktowani trochę gorzej niż ci z abonamentem. Prawda to? I jeśli tak, jak to się objawia?
3. Ile trwa przeniesienie numeru i czy mogę zrobić to już teraz, czy muszę najpierw czekać aż skończy mi się umowa z Play?
4. Apka Play na telefon jest bardzo wygodna, podobnie jak serwis Play24. Czy T-Mobile daje radę pod tym względem?
5. Jak z LTE w dużych miastach i okolicach? Mieszkam w Krakowie, ale LTE Playa to szczerze mówiąc nie urywa mi czterech liter. Jak jadę autobusem z pracy, to kilka razy w trakcie podróży (a jadę tylko 20 minut) zrywa mi LTE.
Dzięki za wszelkie informacje, jakie mi tu przekażecie

Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 12:16 przez Fricco, łącznie zmieniany 1 raz.