Użytkownik
xander21
surface123 pisze:Zarejestrujesz i będziesz mógl wykorzystac
No wybacz, taki kraj...xander21 pisze:/quote]
numery, które wyrzucę po zużyciu mam rejestrować? I będą wisieć w systemie kilka lat.
Do tego numery trudne do zapamiętania.
A teraz nierejestrowane "jednorazówki" nie wiszą po kilka lat?xander21 pisze:I będą wisieć w systemie kilka lat.
Mi pani w play mówiła, że przetrzymują jeszcze numer po deaktywacji, ale ile to nie wiem.DanielR pisze:A teraz nierejestrowane "jednorazówki" nie wiszą po kilka lat?xander21 pisze:I będą wisieć w systemie kilka lat.
Przynajmniej jest jakaś nadzieja, że po rejestracji, a w przypadku jego nieużywania przez okres ważności konta, czyli maksymalnie rok + ewentualnie trzy miesiące, numer wróci do puli dostępnych numerów.
Idź do salonu playa i powiedz że chcesz zarejestrować nr i daj im ten starter do rejestracji w opakowaniu i niech kombinują.A swoją drogą czy na starterze nie jest podany nr sim?Po nim powinni dojść do numeru telefonu .W orange np. sprzedają startery z wybieranym numerem ale możesz najpierw wybrać nr potem taryfę a dopiero potem zarejestrować a i tak orange rejestruje po numerze karty sim i jak numer jest już wybrany to podają nr.24bis24 pisze:Mam starter zasięgowy PLAY wypróbuj zasięg 4G LTE w telefonie. Nie ma na nim numeru telefonu.
Dawniej można było numer poznać kodem obecnie kod nie działa. Nie można zarejestrować przez play24 bez numeru. Salon nie chce podać numeru po numerze karty sim odsyła do 790500500.
BOK z kolei twierdzi, że to obowiązek salonu kółko się zamyka.
byłem odesłali na BOKsa pisze:Idź do salonu playa i powiedz że chcesz zarejestrować nr i daj im ten starter do rejestracji
jestsa pisze:A swoją drogą czy na starterze nie jest podany nr sim?
oczywiściesa pisze:Po nim powinni dojść do numeru telefonu
na tym darmowym kod nie działa24bis24 pisze:W orange np. sprzedają startery z wybieranym numerem ale możesz najpierw wybrać nr potem taryfę a dopiero potem zarejestrować a i tak orange rejestruje po numerze karty sim i jak numer jest już wybrany to podają nr.
To normalny salon czy jakaś franczyzna w centrum handlowym skoro odesłali cię do BOK?Bo jak to drugie to zostaje ci pójść do zwykłego salonu jak w twoim mieście jest takowy, a jak nie, to jeszcze raz idź do tego saloniku i zrób tam "haję" z żądaniem kierownika i postrasz ich skargą na salon bo jaje se robią z klientów bo nie potrafią zarejestrować numeru po numerze karty sim..A jak będą protestować to zarządaj by zadzwonili na infolinię techiczną.Ja tak kiedyś 1 m-c nr rejestrowałam,a w franczyznach w centrach handlowych nic nie mogą i nic nie potrafią, a w zwykłych salonach już potrafią ,różnica w podejściu ot co.24bis24 pisze:byłem odesłali na BOKsa pisze:Idź do salonu playa i powiedz że chcesz zarejestrować nr i daj im ten starter do rejestracjijestsa pisze:A swoją drogą czy na starterze nie jest podany nr sim?oczywiściesa pisze:Po nim powinni dojść do numeru telefonuna tym darmowym kod nie działa24bis24 pisze:W orange np. sprzedają startery z wybieranym numerem ale możesz najpierw wybrać nr potem taryfę a dopiero potem zarejestrować a i tak orange rejestruje po numerze karty sim i jak numer jest już wybrany to podają nr.
i tylko po numerze karty sim można ustalić numer abonencki
franczyznaTo normalny salon czy jakaś franczyzna w centrum handlowym skoro odesłali cię do BOK?
dzwonili i nic to nie dało ponieważ twierdzą, że się nie da.sa pisze:A jak będą protestować to zarządaj by zadzwonili na infolinię techiczną.
Nawet do rejestracji tegoż numeru? Co za sieć24bis24 pisze:tutaj nic nie działa również w modemie
w telefonie informacja o obowiązku rejestracji do 1-go lutegofranczyznaTo normalny salon czy jakaś franczyzna w centrum handlowym skoro odesłali cię do BOK?dzwonili i nic to nie dało ponieważ twierdzą, że się nie da.sa pisze:A jak będą protestować to zarządaj by zadzwonili na infolinię techiczną.
w BOK w dziale technicznym mogą po numerze simki podać numer ale podobno regulamin im tego zabrania.
Karty T-mobile (i Heyah) mają zapisany swój numer w kontaktach. W Play sprawdza się kodem *121# , w Orange dzwonimy pod nr *555, w Plusie kodem *100# lub *121#.rudymax pisze:Kiedyś odczytałem nr przypisany do karty heyah z zablokowanymi połączeniami wychodzącymi
ten kod działał przed obowiązkiem rejestracji obecnie nieasdaf pisze:W Play sprawdza się kodem *121#
wszystkie są nienormalne jak idziemy z kartąsa pisze:albo szukaj w mieście normalnego salonu bo to jest nienormalne
No nie wiem w orange bez problemu rejestrują karty także po samym numerze karty sim...W samym playu miałam raz problem z rejestracją numeru z tym że to był też nietypowy numer gratis z bonusem od RBM przenoszony potem do playa a rejestracja wyszła bo chciałam simkę wymienić.W salonie franczyzna też nic nie mogli, ale bok poinstruował mnie co mam mówić konsultantowi w salonie i problem techniczny po m-cu naprawili i numer zarejestrowałam już bez problemu we franczyźnie. Ale kwestia zgłoszenia takich rzeczy to najlepiej telefon do BOK po instrukcje co mówić a potem wizyta w zwykłym salonie playa. Nigdy nie miałam abo i nie zauważyłam że jestem z tego powodu gorzej traktowana po prostu trzeba normalny salon znaleźć.24bis24 pisze:wszystkie są nienormalne jak idziemy z kartąsa pisze:albo szukaj w mieście normalnego salonu bo to jest nienormalne
zgoda, ponieważ u pomarańczowych są w sprzedaży karty bez numeru a w Play bez numeru są za darmosa pisze:No nie wiem w orange bez problemu rejestrują karty także po samym numerze karty sim..
Ale skoro takowe nadal mają to powinni je rejestrować po numerach karty sim. system nie trybii24bis24 pisze:zgoda, ponieważ u pomarańczowych są w sprzedaży karty bez numeru a w Play bez numeru są za darmosa pisze:No nie wiem w orange bez problemu rejestrują karty także po samym numerze karty sim..