• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 15 z 35
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35
 #873672  autor: xander21
 26 cze 2016, 15:12
surface123 pisze:Zarejestrujesz i będziesz mógl wykorzystac

numery, które wyrzucę po zużyciu mam rejestrować? I będą wisieć w systemie kilka lat.
Do tego numery trudne do zapamiętania. :P
 #873673  autor: bartek07
 26 cze 2016, 15:15
Chyba do 24 lipca jest czas zanim będzie konieczność rejestrowania żeby w ogóle go używać.
 #873674  autor: surface123
 26 cze 2016, 15:17
xander21 pisze:/quote]

numery, które wyrzucę po zużyciu mam rejestrować? I będą wisieć w systemie kilka lat.
Do tego numery trudne do zapamiętania. :P
No wybacz, taki kraj...
 #873679  autor: DanielR
 26 cze 2016, 16:06
xander21 pisze:I będą wisieć w systemie kilka lat.
A teraz nierejestrowane "jednorazówki" nie wiszą po kilka lat?
Przynajmniej jest jakaś nadzieja, że po rejestracji, a w przypadku jego nieużywania przez okres ważności konta, czyli maksymalnie rok + ewentualnie trzy miesiące, numer wróci do puli dostępnych numerów.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
 #873695  autor: xander21
 26 cze 2016, 17:32
DanielR pisze:
xander21 pisze:I będą wisieć w systemie kilka lat.
A teraz nierejestrowane "jednorazówki" nie wiszą po kilka lat?
Przynajmniej jest jakaś nadzieja, że po rejestracji, a w przypadku jego nieużywania przez okres ważności konta, czyli maksymalnie rok + ewentualnie trzy miesiące, numer wróci do puli dostępnych numerów.
Mi pani w play mówiła, że przetrzymują jeszcze numer po deaktywacji, ale ile to nie wiem. :?
 #873854  autor: Pawelek0787
 27 cze 2016, 15:15
Mam kilka darmowych nieaktywowanych starterów. Jak wejdzie w życie ustawa, jak to będzie wyglądać? Kiedy będę musiał zarejestrować numer? Przed aktywowaniem czy po aktywowaniu? Ile czasu po aktywowaniu? A ustawa wchodzi w życie w styczniu?
 #908098  autor: 24bis24
 29 sty 2017, 16:24
Mam starter zasięgowy PLAY wypróbuj zasięg 4G LTE w telefonie. Nie ma na nim numeru telefonu.
Dawniej można było numer poznać kodem obecnie kod nie działa. Nie można zarejestrować przez play24 bez numeru. Salon nie chce podać numeru po numerze karty sim odsyła do 790500500.
BOK z kolei twierdzi, że to obowiązek salonu kółko się zamyka.

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #908106  autor: sa
 29 sty 2017, 16:43
24bis24 pisze:Mam starter zasięgowy PLAY wypróbuj zasięg 4G LTE w telefonie. Nie ma na nim numeru telefonu.
Dawniej można było numer poznać kodem obecnie kod nie działa. Nie można zarejestrować przez play24 bez numeru. Salon nie chce podać numeru po numerze karty sim odsyła do 790500500.
BOK z kolei twierdzi, że to obowiązek salonu kółko się zamyka.
Idź do salonu playa i powiedz że chcesz zarejestrować nr i daj im ten starter do rejestracji w opakowaniu i niech kombinują.A swoją drogą czy na starterze nie jest podany nr sim?Po nim powinni dojść do numeru telefonu .W orange np. sprzedają startery z wybieranym numerem ale możesz najpierw wybrać nr potem taryfę a dopiero potem zarejestrować a i tak orange rejestruje po numerze karty sim i jak numer jest już wybrany to podają nr. :wink:
 #908114  autor: 24bis24
 29 sty 2017, 17:07
sa pisze:Idź do salonu playa i powiedz że chcesz zarejestrować nr i daj im ten starter do rejestracji
byłem odesłali na BOK
sa pisze:A swoją drogą czy na starterze nie jest podany nr sim?
jest
sa pisze:Po nim powinni dojść do numeru telefonu
oczywiście
24bis24 pisze:W orange np. sprzedają startery z wybieranym numerem ale możesz najpierw wybrać nr potem taryfę a dopiero potem zarejestrować a i tak orange rejestruje po numerze karty sim i jak numer jest już wybrany to podają nr.
na tym darmowym kod nie działa
i tylko po numerze karty sim można ustalić numer abonencki

#908135  autor: sa
 29 sty 2017, 17:55
24bis24 pisze:
sa pisze:Idź do salonu playa i powiedz że chcesz zarejestrować nr i daj im ten starter do rejestracji
byłem odesłali na BOK
sa pisze:A swoją drogą czy na starterze nie jest podany nr sim?
jest
sa pisze:Po nim powinni dojść do numeru telefonu
oczywiście
24bis24 pisze:W orange np. sprzedają startery z wybieranym numerem ale możesz najpierw wybrać nr potem taryfę a dopiero potem zarejestrować a i tak orange rejestruje po numerze karty sim i jak numer jest już wybrany to podają nr.
na tym darmowym kod nie działa
i tylko po numerze karty sim można ustalić numer abonencki
To normalny salon czy jakaś franczyzna w centrum handlowym skoro odesłali cię do BOK?Bo jak to drugie to zostaje ci pójść do zwykłego salonu jak w twoim mieście jest takowy, a jak nie, to jeszcze raz idź do tego saloniku i zrób tam "haję" z żądaniem kierownika i postrasz ich skargą na salon bo jaje se robią z klientów bo nie potrafią zarejestrować numeru po numerze karty sim..A jak będą protestować to zarządaj by zadzwonili na infolinię techiczną.Ja tak kiedyś 1 m-c nr rejestrowałam,a w franczyznach w centrach handlowych nic nie mogą i nic nie potrafią, a w zwykłych salonach już potrafią ,różnica w podejściu ot co. :twisted:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2017, 17:57 przez sa, łącznie zmieniany 1 raz.
 #908138  autor: rudymax
 29 sty 2017, 17:56
Nie mam pewności, czy to Ci coś da, ale jak masz modem usb możesz spróbować. Kiedyś odczytałem nr przypisany do karty heyah z zablokowanymi połączeniami wychodzącymi, ale logującą się do sieci. Włożyłem kartę do modemu usb e3131 i włączyłem aplikację firmową play online. W którejś z zakładek aplikacji dało się odczytać numer telefonu przypisany do karty. Co ciekawe sprawdziłem później na innych aktywnych kartach play i orange i numer się nie wyświetlał. Być może da się to sprawdzić tylko na karcie heyah, a być może decydujące jest, czy karta jest aktywna, czy nie.
 #908149  autor: 24bis24
 29 sty 2017, 18:19
tutaj nic nie działa również w modemie
w telefonie informacja o obowiązku rejestracji do 1-go lutego
To normalny salon czy jakaś franczyzna w centrum handlowym skoro odesłali cię do BOK?
franczyzna
sa pisze:A jak będą protestować to zarządaj by zadzwonili na infolinię techiczną.
dzwonili i nic to nie dało ponieważ twierdzą, że się nie da.
w BOK w dziale technicznym mogą po numerze simki podać numer ale podobno regulamin im tego zabrania.

#908150  autor: sa
 29 sty 2017, 18:27
24bis24 pisze:tutaj nic nie działa również w modemie
w telefonie informacja o obowiązku rejestracji do 1-go lutego
To normalny salon czy jakaś franczyzna w centrum handlowym skoro odesłali cię do BOK?
franczyzna
sa pisze:A jak będą protestować to zarządaj by zadzwonili na infolinię techiczną.
dzwonili i nic to nie dało ponieważ twierdzą, że się nie da.
w BOK w dziale technicznym mogą po numerze simki podać numer ale podobno regulamin im tego zabrania.
Nawet do rejestracji tegoż numeru? Co za sieć :?: :lol: Jak oni sobie takie coś wyobrażają?Zagroź skargą że nie możesz zarejestrować numeru albo do rzecznika playa napisz bo BOk udaje że nie może podać numeru telefonu ,a salon też a ty chcesz mieć aktywny i zarejestrowany numer,albo szukaj w mieście normalnego salonu bo to jest nienormalne :shock: ...Mamy tutaj dział o pełnych indolenci pracownikach orange co nie potrafią przenieść numeru na kartę do orange a widać że teraz trzeba też playa wpisać na listę i zrobić listę punktów gdzie nic się nie da technicznego załatwić tj trudniejszego niż podpisanie umowy o abo czy zakup startera. :( .
 #908152  autor: asdaf
 29 sty 2017, 18:33
rudymax pisze:Kiedyś odczytałem nr przypisany do karty heyah z zablokowanymi połączeniami wychodzącymi
Karty T-mobile (i Heyah) mają zapisany swój numer w kontaktach. W Play sprawdza się kodem *121# , w Orange dzwonimy pod nr *555, w Plusie kodem *100# lub *121#.
 #908157  autor: 24bis24
 29 sty 2017, 18:45
asdaf pisze:W Play sprawdza się kodem *121#
ten kod działał przed obowiązkiem rejestracji obecnie nie
piszę o nowych nie odpalanych kartach zasięgowych
sa pisze:albo szukaj w mieście normalnego salonu bo to jest nienormalne
wszystkie są nienormalne jak idziemy z kartą :D

#908164  autor: sa
 29 sty 2017, 19:22
24bis24 pisze:
sa pisze:albo szukaj w mieście normalnego salonu bo to jest nienormalne
wszystkie są nienormalne jak idziemy z kartą :D
No nie wiem w orange bez problemu rejestrują karty także po samym numerze karty sim...W samym playu miałam raz problem z rejestracją numeru z tym że to był też nietypowy numer gratis z bonusem od RBM przenoszony potem do playa a rejestracja wyszła bo chciałam simkę wymienić.W salonie franczyzna też nic nie mogli, ale bok poinstruował mnie co mam mówić konsultantowi w salonie i problem techniczny po m-cu naprawili i numer zarejestrowałam już bez problemu we franczyźnie. Ale kwestia zgłoszenia takich rzeczy to najlepiej telefon do BOK po instrukcje co mówić a potem wizyta w zwykłym salonie playa. Nigdy nie miałam abo i nie zauważyłam że jestem z tego powodu gorzej traktowana po prostu trzeba normalny salon znaleźć. :wink:
 #908167  autor: 24bis24
 29 sty 2017, 19:29
sa pisze:No nie wiem w orange bez problemu rejestrują karty także po samym numerze karty sim..
zgoda, ponieważ u pomarańczowych są w sprzedaży karty bez numeru a w Play bez numeru są za darmo :D

#908168  autor: sa
 29 sty 2017, 19:40
24bis24 pisze:
sa pisze:No nie wiem w orange bez problemu rejestrują karty także po samym numerze karty sim..
zgoda, ponieważ u pomarańczowych są w sprzedaży karty bez numeru a w Play bez numeru są za darmo :D
Ale skoro takowe nadal mają to powinni je rejestrować po numerach karty sim. system nie trybii :?: ,widać powinni go zmodyfikować.
  • Strona 15 z 35
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15