W rbmEnergy jest uczciwie, momentami aż za bardzo. Np. możesz sobie zrobić no-limit rozmów za 10zł miesięcznie a nawet znacznie mniej łącząc kilka metod na obniżenie ceny za doładowanie 100zł.
Np. doładowanie 100zł kupuję za 47.50zł więc ten no-limit rozmów w rbmE wychodzi mi 4,75zł miesięcznie.
Jak kupić doładowanie 100zł za 47,50zł?
Po pierwsze kupuję na Allegro 2 doładowania 50zł, które są na Allegro po 45zł (normalna cena u drogich sprzedawców) ale umawiam się wcześniej ze sprzedawcą, aby mi przesłał jeden kod (lub doładował numer) na 100zł zamiast 2 kody na 50zł (bo po prostu Bonus GB jest większy za jedno doładowanie 100zł niż 2 Bonusy GB za 2 doładowania 50zł).
Po drugie płacę z kuponem zniżkowym 20zł więc doładowanie 50zł za 45zł mam efektywnie za 25zł (oczywiście muszę dobrać coś za 5zł do 50zł bo tyle minimum musi być wart koszyk zakupów aby skorzystać z kuponu 20zł). Jak zdobyć kupony 20zł to nie będę pisał bo to zbyt duży off-top.
Po trzecie płacę kartą TMobile Usługi Bankowe na której mam 5% zwrotu za zakupy (do max 300zł lub 500zł zakupów w zależności od wariantu). Dzięki temu 25zł obniżam dodatkowo o 1,25zł czyli łączny koszt 2 doładowań czyli 50zł (2x25zł) obniżam o dodatkowe 2,50zł do wspomnianego na początku "magicznego" poziomu 47,50zł.
Oczywiście należy poprosić sprzedawcę o umieszczenie 2 doładowań w kategorii w której można płacić kartą albo zapłacić BLIKiem z TMobileUB (też dostaje się zwrot 5%). W ostateczności doładowanie 100zł (a w zasadzie 2 doładowania 50zł) kupimy za łącznie około 50zł a nie za 47,50zł gdyby 5% nie dało się wykorzystać.
To wszystko przy założeniu, że doładowanie 50zł kosztuje 45zł a można przecież jeszcze taniej kupić (trzeba wtedy więcej dobrać do 50zł płacąc kuponem).
@kemor44 - Regulamin Bonusu za przeniesienie w RBM nie jest identyczny (nie może być - ale tak jak pisałem nikt go jeszcze nie widział, nawet ja

) i niekoniecznie w RBM przepada ten podstawowy Bonus z przeniesienia po 30 dniach ale to już zupełnie inna historia.