Konoko pisze:Bo problemy pojawiają się gdy klient miał już wcześniej zarejestrowaną kartę lub miał abo, często jeszcze w Idei i wtedy program nie pozwala konsultantowi na zmiany na starym koncie klienta a na nowym też coś nie można wstawić bo stare stwarza konflikty.
Możesz potwierdzić, że byłeś "nienotowany" w Idei, Orange i Nju do czwartku przed przenosinami?
Ależ byłem i jestem.

Mam na jednym koncie Free Net, Smart Plan, dwie party prepaid z Free Net na kartę. Przy przenoszeniu był jakiś problem bo widać było, że jest jestem w systemie. Pani nie mogła wprowadzić danych. Potem zalogowała się na jakiś system, który wygląda jak Mój Orange na stronie Orange. Sprawdziła numer klienta (ten zaczynający się do 1.) i potem w jakimś (chyba) innym systemie zleciła przeniesienie numeru jak przypuszczam z podaniem numeru klienta (prawdopodobnie system dociągną sobie dane osobowe do wniosku o przeniesienie). Była jakaś mała perturbacja, ale poszło potem bez problemu. Numer przeniesiony zgodnie zgodnie ze zleceniem czyli na drugi dzień.
Z kartami SIM do przeniesienia to pic na wodę bo to są te same karty, które mają dla nowych klientów abonamentowych. Widzę to z własnej praktyki wymian SIM i podpisywanych umów, a i sama obsługa salonu, właściwie trzech w różnych miastach, mi o tym powiedziała.