• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 50 z 71
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 71
 #892100  autor: piotras
 19 paź 2016, 11:03
Spotkał ktoś się z takim objawem, że połączenie z netem w telefonie znika (nie ma ikonki od internetu, nie pomaga włączenie/wyłączenie danych komórkowych / trybu samolotowego) i pomaga dopiero restart telefonu aby je przywrócić? Nie wiem czy to kwestia telefonu (windows 10 mobile) czy nju. W play nie było takich problemów na tym samym telefonie.
 #892210  autor: macc
 19 paź 2016, 21:29
Zadzwoniłem na infolinię do nju a tam ukrainka na infolinii. Nie miałbym nic przeciwko temu, ale nie szło jej zrozumieć.
 #892300  autor: nju mobile
 20 paź 2016, 15:36
piotras pisze:Spotkał ktoś się z takim objawem, że połączenie z netem w telefonie znika (nie ma ikonki od internetu, nie pomaga włączenie/wyłączenie danych komórkowych / trybu samolotowego) i pomaga dopiero restart telefonu aby je przywrócić? Nie wiem czy to kwestia telefonu (windows 10 mobile) czy nju. W play nie było takich problemów na tym samym telefonie.

Proponujemy wykonanie testu krzyżowego, który polega na przełożeniu karty SIM do innego telefonu oraz sprawdzenia połączenia z Internetem. W ten sposób ustalisz, czy problem dotyczy karty SIM, czy telefonu.
 #892324  autor: macc
 20 paź 2016, 18:07
Nju mobile może byście tak wprowadzili do oferty pakiet no limit komórki+ no limit stacjonarne+ no limit mms+ no limit sms+ 6gb internetu za 29zł?
 #897150  autor: piotras
 25 lis 2016, 12:39
Jeśli mam w nju numer główny i dodatkowy oraz zlecę przeniesienie numeru głównego do innego operatora (rozwiązanie umowy) to w jakiej taryfie będzie pracował numer dodatkowy? Wg regulaminu nie można na tym numerze aktywować np. Jeden na wszystko. Można mu zmienić taryfę na zwykłą buzz i potem normalnie korzystać z wykorzystaniem wszystkich usług obniżających ceny (wszystko komórkowe, jeden na wszystko itp)?
 #897431  autor: zwariowany.kurczak
 26 lis 2016, 23:25
piotras pisze:eśli mam w nju numer główny i dodatkowy oraz zlecę przeniesienie numeru głównego do innego operatora (rozwiązanie umowy) to w jakiej taryfie będzie pracował numer dodatkowy?
zleci do oferty na kartę... ruszenie numeru głównego rozwala wszystko....

PS. napisałam prośbę o wymianę karty sim dla oferty NID na bez taką bez pin, otrzymałam bezpłatnie kurierem... mam ponad 2 lata stażu i kila aktywacji na siebie, ale miły gest z ich strony.

=========================

jakieś news o korekcie oferty od 8.01? T dał nową ofertę w karcie, przy niej wyjściowo Nju stało się drogie... Zejdą do 25zł? Mają fajne usługi dodane +9zł drugi numer, +19zl internet - to ich wizerunkowo ratuje.
 #905468  autor: piotras
 16 sty 2017, 08:12
Posiadam nju z rachunkiem, wszystko komórkowe 29zł. Dzisiaj rozpoczął się nowy okres rozliczeniowy i stan konta mam na poziomie kilku złotych, dokładnie o północy została naliczona opłata za kilka mb internetu. Nie wiem jak to możliwe skoro mam wykupioną comiesięczną usługę z limitem 20GB. System bilingowy nju coś szwankuje. Czytałem, że potrafią doliczyć kilka gr do tych stałych opłat (29zł lub 39zł) ale kilka złotych...
 #907823  autor: Mel
 28 sty 2017, 13:19
Obecnie od kilku lat mam nju z rachunkiem oraz nju dodatkowy. Do tego od 11 mcy na trzecim numerze - nju na kartę - mam włączona usługę "im dłużej tym lepiej".
W tym tygodniu złożyłam dyspozycję przeniesienia nju na kartę do nju internet dodatkowy. Teraz pytanie - jaką będę miała ilość transferu na nju internet dodatkowy - 40gb, a za ok miesiąc 50gb z uwagi na to, że taki staż mam na numerze nju internet dodatkowy, czy też 60gb ponieważ bierze się pod uwagę nr główny (a na nim mam już maksymalny staż w usłudze "im dłużej tym lepiej")?
 #907841  autor: Gregrin
 28 sty 2017, 14:43
Z tego co kojarzę to nju dodatkowy korzysta z pakietu numeru głównego (zapisywali to jakoś tak ze pakiet główny będzie do podziału na 2 numery) wiec skoro pakiet główny ma 120GB to jest on po prostu do podziału i chyba nie ma na to wpływ staż numeru dodatkowego. I to nie jest chyba 60GB na numer tylko pula 120GB do podziału według zużycia (czyli w teorii numer dodatkowy może sam wykorzystać 120GB).
 #907848  autor: poziom
 28 sty 2017, 15:09
EDIT:
Wróć. Pod nju internet dodatkowy liczy się staż numerów głosowych. Więc będzie 60gb. 20x 3 = 60gb.

Jak masz staż kilka lat czyli mnożnik x3 to max co wyciśniesz
jeden na wszystko 39gb + 60 nju dodatkowy internetowy = 99GB
do komórkowych 30gb + 60 nju dodatkowy internetowy = 90GB

Owe gigabajty dostępne na wszystkich 3 sim, przy czym na głosowych dopiero po dobiciu progu max wydatków 29/39zł.
 #907921  autor: macc
 28 sty 2017, 20:03
Gregrin pisze:Z tego co kojarzę to nju dodatkowy korzysta z pakietu numeru głównego (zapisywali to jakoś tak ze pakiet główny będzie do podziału na 2 numery) wiec skoro pakiet główny ma 120GB to jest on po prostu do podziału i chyba nie ma na to wpływ staż numeru dodatkowego. I to nie jest chyba 60GB na numer tylko pula 120GB do podziału według zużycia (czyli w teorii numer dodatkowy może sam wykorzystać 120GB).
poziom pisze:EDIT:
Wróć. Pod nju internet dodatkowy liczy się staż numerów głosowych. Więc będzie 60gb. 20x 3 = 60gb.

Jak masz staż kilka lat czyli mnożnik x3 to max co wyciśniesz
jeden na wszystko 39gb + 60 nju dodatkowy internetowy = 99GB
do komórkowych 30gb + 60 nju dodatkowy internetowy = 90GB

Owe gigabajty dostępne na wszystkich 3 sim, przy czym na głosowych dopiero po dobiciu progu max wydatków 29/39zł.
dobrze tłumaczycie tak jest w nju mobile.
 #908570  autor: Mel
 31 sty 2017, 20:54
Podpisałam dziś umowę i się zdziwiłam ponieważ myślałam, że mi włączą internet dodatkowy dopiero gdy nju otrzyma potwierdzony dokument. Tymczasem nie minęły dwie godziny, a ja już miałam aktywację.

Podsumowując (jeśli coś pokręciłam proszę mnie wyprowadzić z błędu):
Mam taryfę wszystko komórkowe a na niej 30gb. Dzielę je z numerem dodatkowym. Do tego dokupiłam internet dodatkowy. Z uwagi na to, że będę miała niepełny okres, do wykorzystania mam teraz na tym numerze nieco ponad 9gb. Korzystając z internetu na laptopie, najpierw zejdą mi gb z głównego, czyli te 30gb a potem 9gb.

Teraz zgrzyta mi jedna sprawa. Mój okres rozliczeniowy jest od 14 jednego miesiąca do 13 następnego miesiąca. Można więc powiedzieć , że na prawie połowę miesiąca dostane te 9gb, czyli wyszło mi, że na cały miesiąc pasowałyby te 20gb które w nju internet dodatkowy dostaje się na "dzień dobry"... czyli za staż poniżej 6 miesięcy... Ale o tym się przekonam dopiero wtedy, kiedy będę już miała za sobą cały okres rozliczeniowy.
  • Strona 50 z 71
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 71
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50