Witam, mam nadzieję, że mi pomożecie

Po pierwsze chciałabym zaznaczyć, że jestem nowa w świecie na kartę

Telefon używam od jakichś 10 lat w abonamencie. Kartę kupiliśmy dzisiaj z mężem, bo mamy problemy z internetem w domu (nie ma szansy na nic innego niż mobilny), więc zaznaczam z góry, że planujemy używać karty tylko i wyłącznie do internetu (w routerze).
Mąż dokopał się do jakiegoś artykułu, gdzie polecali kupić Red Bulla z puszką za 9zł i aktywować LTE bez limitu, więc tak też planowaliśmy zrobić. Kupiłam starter i chciałam już to wszystko aktywować, gdy znalazłam informacje o tych migracjach do Faktu, RWK etc. Tylko problem taki, że większość artykułów, czy postów jest z 2015 roku. A czytając to forum już kompletnie się gubię z czego na co można przechodzić i jakie są tego zalety (jak wspomniałam nowizjusz ze mnie)
Jak wchodzę z Play24 to jest napisane, że mam RBM na Karte 5. I teraz moje pytanie do was - czy mogę gdzieś przechodzić żeby coś zyskać (rok ważności, inne bonusy - jakieś 60zł widziałam w Fakt), tak żeby wracając nie stracić LTE bez limitu? Bo już miałam przechodzić do Faktu, gdy gdzieś przeczytałam, że ten rok nie przechodzi już do Red Bulla, i podobnie raz piszą że można wrócić do tej oferty, a innym razem znajdę post, gdzie piszą, że już nie