Zakładam, że chodzi o taryfę Free. Pakiet powinien być widoczny w mój orange jako pakiet podstawowy. Ja sprawdzałem kodem *101*01#Jak sprawdzić ile zostało bonusu gb internetu za doładowanie? Bo w mój orange mam tylko pakiet danych za rejestrację
- Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Pakiet podstawowy to suma bonusu po doładowaniu + kasa z konta głównego przeliczona na MB po stawce z cennika. Pod *101*01# jest sam bonus za doładowanie.
No teraz to faktycznie robi się ciekawie. Regulamin jest tutaj:ign123 pisze:... wybrałem taryfę OFNK i dostałem info o bonusie 50GB na 14 dni. Wcześniej nic o nim nie wiedziałem, do tej pory nie czytałem żadnego regulaminu ...
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 262816.pdf
...ale nie ma w nim mowy o innych starterach.
Tym bardziej jest to ciekawe, że dostałeś go po zmigrowaniu do OFnK z taryfy YES (bo to chyba tylko w niej była opcja wybierania sobie numeru przy aktywacji startera).
Rozumiem, że ten bonus masz już aktywny na karcie?
Jeżeli tak, to sprawdź proszę jak nazywa się w Mój Orange subkonto na którym został aktywowany.
Tak, mam aktywny, dzisiaj kończy się ostatni (14) dzień - jeśli liczą 14*24h co do sekundy to stracę go trochę po 14.kruczek68 pisze: Rozumiem, że ten bonus masz już aktywny na karcie?
Jeżeli tak, to sprawdź proszę jak nazywa się w Mój Orange subkonto na którym został aktywowany.
Na stronie głównej ("Podsumowanie") w dziale "Twoje pakiety" mam "Internet: pakiet podstawowy" i pozostałą liczbę GB.
Jeśli to "pakiet podstawowy", to można przedłużać go doładowaniami? Czy jest jakiś inny magiczny sposób?

EDIT:
Włączenie RWK (za 3zł) nie przedłużyło ważności tego pakietu.
Czasami pomaga doładowanie dowolną kwotą po włączeniu rwk, ale gwarancji nie daję.ign123 pisze:EDIT:
Włączenie RWK (za 3zł) nie przedłużyło ważności tego pakietu.
Dzięki za info. Doładowałem za 5zł (punktami Payback), przyszedł sms o doładowaniu, ale w "Mój Orange" doładowania konta jeszcze nie widać (saldo zł nie uaktualniło się). Po wpisaniu *101*01# dostałem odpowiedź: "Pozostało Ci xxxxx,x MB z bonusu na start ważne do 25.01.2017.", czyli RWK nie przeszedł na pakiet danych. Sprawdzę jeszcze raz później.rudymax pisze:ign123 pisze:Czasami pomaga doładowanie dowolną kwotą po włączeniu rwk
EDIT:
Doładowanie zostało wykonane, 500 MB premii zostało przyznane, ale ważność bonusu na start się nie wydłużyła - *101*01# zwraca:
Pozostało Ci xxxxx,x MB z bonusu na start ważne do 25.01.2017 oraz 500 MB z bonusu po doładowaniu ważne do 14.01.2018.
Czy na starterach OFnK za 7 zł (tych z nową szatą graficzną, wprowadzonych do sprzedaży w sierpniu 2016 roku, podobnie jak starter za 20 zł) też jest bonus na start w wysokości 50 GB?ign123 pisze:Kupiłem starter, żeby przetestować jak działa u mnie LTE pomarańczowych, wybrałem najtańszy jaki mieli w kiosku (kosztował 5 zł), nazywa się Wybierz swój numer.
Zaakceptowałem pierwszy numer z brzegu, wybrałem taryfę OFNK i dostałem info o bonusie 50GB na 14 dni.
A może bonus tej wielkości dotyczy wszystkich starterów OFnK?
Regulaminowo tylko tych za 20zl ale widać ze co najmniej dotyczy to tez tych "wybierz swój numer" gdy przy aktywacji wybierzemy taryfę free. O takiej możliwości na starterach za 7zl jeszcze chyba nikt nie potwierdzał.
A te 50GB na 14dni jest takie ważne ?? Nie wystarczy 100GB za rejestracje ??
A te 50GB na 14dni jest takie ważne ?? Nie wystarczy 100GB za rejestracje ??
Jest takie ważne. Potrzebuję coś z OFnK na wakacyjny wyjazd, co będzie najtańsze, największe i w ostateczności może być do jednorazowego użytku (chociaż lepiej żeby było na więcej niż 14 dni, dlatego rozważam możliwość kombinacji dwóch starterów: za 20 i za 7 zł).Gregrin pisze:A te 50GB na 14dni jest takie ważne ?? Nie wystarczy 100GB za rejestracje ??
Wiem, że mogę aktywować "elastyczny" za środki z głównego konta, ale 20 GB za 20 zł to nie to samo co 50 GB za 7 zł

A stówki nie dostanę, bo starter/y będą aktywowane dopiero w wakacje.
Sa jeszcze oferty z allegro 50GB za 50zl bezterminowo może na kolejne wakacje starczy 
A tak serio to albo wydaj te 7zl i sprawdź albo kup starter (chyba 5zl ?) z "wybierz swój numer" skoro to jest potwierdzony sposób. Ew. czekaj aż ktoś potwierdzi z tym starterem za 7zl
PS. Na wakacje orange ma często promocyjne pakiety 3Gb za 3zl itp. Jest tez pakiet elastyczny i tam 10GB za 10zl na 10dni http://www.orange.pl/kid,4002009758,id, ... ticle.html

A tak serio to albo wydaj te 7zl i sprawdź albo kup starter (chyba 5zl ?) z "wybierz swój numer" skoro to jest potwierdzony sposób. Ew. czekaj aż ktoś potwierdzi z tym starterem za 7zl

PS. Na wakacje orange ma często promocyjne pakiety 3Gb za 3zl itp. Jest tez pakiet elastyczny i tam 10GB za 10zl na 10dni http://www.orange.pl/kid,4002009758,id, ... ticle.html
Wiem o nich, tylko że Allegro zmieniło regulamin odnośnie handlu zarejestrowanymi kartami i teraz są one passe. Wiem, wiem: jest jeszcze OLX, Gumtree itp. Ale to cały czas 50 zł za 50 GB, a nie 50 GB za 5 lub 7 złGregrin pisze:Sa jeszcze oferty z allegro 50GB za 50zl bezterminowo może na kolejne wakacje starczy

I dlatego pewnie tak zrobię.Gregrin pisze:...kup starter (chyba 5zl ?) z "wybierz swój numer" skoro to jest potwierdzony sposób.
A co do pakietów wakacyjnych, to pewnie sam zauważyłeś, że z roku na rok są coraz mniej atrakcyjne

Czy ja wiem. Z tego co pamiętam zawsze wychodzi 1GB za 1zl ale nie przypominam sobie szczegółów.
Tak, masz rację: 1 GB za 1 zł.
Tylko że w 2015 było to 6 GB za 6 zł na 60 dni (6/6/60), a w 2016 było to 6 GB za 6 zł na 30 dni (6/6/30).
Tylko że w 2015 było to 6 GB za 6 zł na 60 dni (6/6/60), a w 2016 było to 6 GB za 6 zł na 30 dni (6/6/30).
100GB za rejestracje w Orange i potem aktywowałem w 29 dniu dodatkowe 100GB za podanie danych teleadresowych, i niewykorzystany pakiet GB za rejestracje się dodał z nowym pakietem i wydłużył termin o 30 dni.
Czyli w sumie można mieć 200GB ważne 2 miesiące.
Miałeś szczęście.darkangel pisze:100GB za rejestracje w Orange i potem aktywowałem w 29 dniu dodatkowe 100GB za podanie danych teleadresowych, i niewykorzystany pakiet GB za rejestracje się dodał z nowym pakietem i wydłużył termin o 30 dni.
Ja przenosiłem ostatnio 4 numery do Orange i tylko dostawałem tez zwykły bonus 100GB a ten za dane nie chcieli mi przyznać buce.
Nawet interweniowałem w BOK i w salonie.
Ale machnąłem bo zależało mi akurat na 1000zł a nie dodatkowych GB gdyż mam bardzo szybkiego stacjonarnego neta a mobilnie używam DIL w RBM.
Nie ma, starter za 7zł daje na start 0zł i 2Gb ważne 30 dni ale za to jak doładujesz za 5zł i wyślesz kod na rwk to skasuje ci 3 zł ,ale dołoży 500mb i wydłuży bonus neta o rok.kruczek68 pisze:Czy na starterach OFnK za 7 zł (tych z nową szatą graficzną, wprowadzonych do sprzedaży w sierpniu 2016 roku, podobnie jak starter za 20 zł) też jest bonus na start w wysokości 50 GB?ign123 pisze:Kupiłem starter, żeby przetestować jak działa u mnie LTE pomarańczowych, wybrałem najtańszy jaki mieli w kiosku (kosztował 5 zł), nazywa się Wybierz swój numer.
Zaakceptowałem pierwszy numer z brzegu, wybrałem taryfę OFNK i dostałem info o bonusie 50GB na 14 dni.
A może bonus tej wielkości dotyczy wszystkich starterów OFnK?
Opcja 50 Gb bonusa na 14-15 dni jest tylko w starterach za 5zł tzw "Yes" jako niby główna taryfa ale faktycznie masz tam wybierany numer i taryfą do wyboru , i ten starter za 20zł.
Dzięki za potwierdzeniesa pisze:Opcja 50 Gb bonusa na 14-15 dni jest tylko w starterach za 5zł tzw "Yes" jako niby główna taryfa ale faktycznie masz tam wybierany numer i taryfą do wyboru , i ten starter za 20zł.

Teraz wiem, że jak mi nie wystarczy 50 GB, to mogę "dołożyć" drugie 50 GB, ale już za 5 zł.
Swoją drogą gdybym wiedział o tej opcji ze starterem Yes, to bym nie zarejestrował tego OFnK za 20 zł.
Ale tak to jest jak się nie zagląda na forum przed pujściem na zakupy

Mam jeszcze jedną prośbę do kolegów, którym aktywował się bonus startowy 50 GB na starterach za 5 zł: napiszcie proszę jak dokładnie nazywa się ten starter i jakie ma oznaczenie z tyłu opakowania, które ma postać PREP-XXX-YYYY.
Zanim kupiłem starter OFnK za 20 zł z bonusem 50 GB sprawdziłem, że na rynku są przynajmniej dwa rodzaje tych starterów i zadzwoniłem do Orange, żeby dowiedzieć się po czym rozpoznać ten właściwy. Okazało się, że bonus 50 GB uruchomi się na tych, które zostały wprowadzone na rynek w sierpniu 2016 r. (czyli mają oznaczenie PREP-X10-0816).
EDIT:
Nie mogę znaleźć regulaminu, który by regulował kwestie związane z aktywacją tego bonusu przy uruchamianiu startera za 5 zł - jeżeli ktoś miałby namiar na jakieś dokumenty Orange w tym temacie, to niech poda namiar na nie. Za kilka tygodni, jak już wszyscy aktywują i wykorzystają GB przyznane w ramach bonusu za rejestrację może się okazać, że będzie to jedna z atrakcyjniejszych ofert na rynku w kategorii "duża, krótkoterminowa paczka GB za bardzo małą kasę".
Dlatego warto by było dowiedzieć się na jej temat jak najwięcej.
Zanim kupiłem starter OFnK za 20 zł z bonusem 50 GB sprawdziłem, że na rynku są przynajmniej dwa rodzaje tych starterów i zadzwoniłem do Orange, żeby dowiedzieć się po czym rozpoznać ten właściwy. Okazało się, że bonus 50 GB uruchomi się na tych, które zostały wprowadzone na rynek w sierpniu 2016 r. (czyli mają oznaczenie PREP-X10-0816).
EDIT:
Nie mogę znaleźć regulaminu, który by regulował kwestie związane z aktywacją tego bonusu przy uruchamianiu startera za 5 zł - jeżeli ktoś miałby namiar na jakieś dokumenty Orange w tym temacie, to niech poda namiar na nie. Za kilka tygodni, jak już wszyscy aktywują i wykorzystają GB przyznane w ramach bonusu za rejestrację może się okazać, że będzie to jedna z atrakcyjniejszych ofert na rynku w kategorii "duża, krótkoterminowa paczka GB za bardzo małą kasę".
Dlatego warto by było dowiedzieć się na jej temat jak najwięcej.
@darkangel: rzecznik Orange sam wspominał w swoim wpisie na blogu, że nawet 2,5 miecha da radę wyciągnąć, ale ju z nie pamiętam szczegółów. Niestety promocja już nieaktualna.
kruczek68 pisze:Mam jeszcze jedną prośbę do kolegów, którym aktywował się bonus startowy 50 GB na starterach za 5 zł: napiszcie proszę jak dokładnie nazywa się ten starter i jakie ma oznaczenie z tyłu opakowania, które ma postać PREP-XXX-YYYY.
Data ważności: 2017-12-31ign123 pisze:nazywa się Wybierz swój numer.
Oznaczenie: PREP-S01-1214 (czyli z grudnia 2014?)
Niestety nie pamiętam jak to dokładnie było, ale wydaje mi się, że bonus aktywował się sam, tzn. dostałem smsa typu "masz 50GB na 14 dni na start" - ale głowy za to nie dajękruczek68 pisze: Nie mogę znaleźć regulaminu, który by regulował kwestie związane z aktywacją tego bonusu przy uruchamianiu startera za 5 zł

Postaram się to sprawdzić (jeśli nie wykasowałem smsów...).
EDIT:
Smsy już usunięte, więc nie sprawdzę jak wyglądało uruchomienie bonusu