Byłam w jeszcze jednej sprawie w punkcie TM wczoraj i podpytałam przy okazji tę samą miłą dziewczynę o 6 miesięcy gratis w wyżej opisanej przeze mnie ofercie (czyli 3w1), bo nie pamiętałam jak mi mówiła wcześniej dokładnie, a nie chciałam wprowadzać nikogo w błąd i wyszło, że 6 miesięcy gratis zamiast 4, które dostałam gratis na numer przenoszony byłoby/jest osiągalne, ale wyłącznie jak się to zrobi samodzielnie przez internet. W punkcie, mówiła, że nie ma takiej możliwości technicznej, max to 4 miesiące gratis do przenoszonego numeru.
Ale uwaga! Tylko na istniejące już/przenoszone numery, a nie na nowe! Ale można to obejść - kupić kartę i wykonać 1 połączenie gdziekolwiek, a potem przenieść w punkcie czy w necie...

Zatem jeśli się przenosi 2 karty SIM w tej ofercie (3w1), to na każdej można dostać te 6 miesięcy gratis osobno, ale tylko w necie.
Jednak jest minus. Jeśli robi się jak ja, że 3w1 to: 1 przeniesienie SIM + 1 net + 1 przedłużenie, to nie da rady uzyskać na necie zniżki 9,98zł (okazuje się, że reszta z tych 29,99 zł abo za net, to tylko rata za router - 20zł, a po odjęciu zniżki, za net płaci się...0,01zł i bez znaczenia jest czy się ten router weźmie czy nie, i tak się tyle zapłaci po zniżce, czyli 20,01zł) co miesiąc przez 24 miesiące, jeśli się to zrobi przez net by zyskać te 6 miesięcy na przeniesieniu tej jednej karty gratis.
Krótko mówiąc każdy musi zdecydować jak woli, albo przeliczyć.
Dobra wiadomość jest taka, że te 4 miesiące jest całkiem za 0zł, a nie za 1 zł (tak wynika z faktury i umowy)

.
Przy okazji:
1. do tej oferty 3w1 dorzucili mi jeszcze 2 miesiące gratis Netflixa (filmy, seriale, programy) wartości 86zł, potem każdy miesiąc 43zł. Masakra, dziecka już oderwać nie można...Trzeba pamiętać by później wypowiedzieć..
2. jeśli ktoś ma Double SIM (2 karty SIM pod jednym numerem telefonu) i zmienia telefon, do którego będzie wydana nowa karta SIM (bo stary format karty nie pasuje do nowego telefonu - ta wymiana jest bezpłatna), to niech nie zapomni przy wymianie karty od razu o tym wspomnieć i zażądać zachowania aktywności tej drugiej karty SIM, która zwykle jest w jakimś drugim aparacie i nadal do niego pasuje. Inaczej mu wyłączą przy wymianie obie stare SIM i trzeba będzie interweniować, albo zapłacić za nową, tą drugą.
Wydanie nowej Double SIM (tej dodatkowej) kosztuje 70zł.
I z mojego punktu widzenia jej dezaktywacja "bez pytania" jest przekroczeniem uprawnień, bo w systemie to mają, raz się za nią już zapłaciło, a dyspozycja wymiany dotyczy jednej karty, nie dwóch.
Jeśli ktoś jednak zapomni, to polecam natychmiast jak się zorientuje złożyć reklamację. Im szybciej, tym lepiej. Zamiast płacić z automatu jak mówią, że już nie da rady, bo za późno itd.