• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #905836  autor: Zakrza
 17 sty 2017, 22:35
Dostałem zadanie poszukania oferty za 29 zł z telefonem. Widzę, że jedynie plus ma taką ofertę. Problem w tym, że ta oferta jest dla przenoszących numer, a osoba, która mnie poprosiła o znalezienie oferty jest właśnie w plusie. Są jeszcze jakieś inne, podobne oferty?
 #905850  autor: Hods
 17 sty 2017, 23:53
Jak jesteście zdecydowani na tego Plusa to dwa warianty:
1) jeśli ma abonament to wypowiedzieć i z nimi negocjować (wątek Plus - oferty dla przedłużających)
2) jeśli ma na kartę to przenieść się na jeden dzień do innej sieci i wrócić do Plusa wybierając ofertę dla przenoszących numer
 #905864  autor: Gregrin
 18 sty 2017, 04:03
Zakrza pisze:Dostałem zadanie poszukania oferty za 29 zł z telefonem. Widzę, że jedynie plus ma taką ofertę.
Chodzi o jakiegoś zetafona albo mixa??
Zostało to na pewno dobrze przemyślane ?? Pytam bo znajomy wziął telefon w zetafonie (orange za 25zl) i obecnie ma jeszcze jakieś pol roku umowy, 130zl na koncie (czyli musiał lądować mimo ze nie potrzebował) i telefon który dostał praktycznie losowo i jest z niego bardzo niezadowolony :/ Lepiej chyba przemyślanie kupić coś taniego i dobrego (nokia?) niż brać to co jest w salonach...
 #905865  autor: zielony71
 18 sty 2017, 04:09
Też mam jeden numer w Zetafonie i też mam niewykorzystane środki na koncie, ale sobie je spokojnie wykorzystam po zakończeniu umowy. Natomiast z Samsunga J5, którego dostałem za około 100 zł jestem ogólnie zadowolony (choć to nie ja go używam, więc może nie powinienem pisać;-))
Chodzi mi o to, że mieć pretensje do operatora, że się źle wybrało telefon, to chyba lekka pomyłka.
 #905868  autor: Gregrin
 18 sty 2017, 04:37
Ja nie mam pretensji tylko pokazuje przypadek osoby która poszła do salonu i wzięła tel za 1zl bo miał aparat 5mpix a teraz ma nadwyżki o wartość tego telefonu. Moim zdaniem do tematu lepiej podejść z innej strony i zastanowić się jaki tel jest potrzebny i później ew szukać z nim ofert.
 #905874  autor: habish
 18 sty 2017, 08:32
Hods pisze:2) jeśli ma na kartę to przenieść się na jeden dzień do innej sieci i wrócić do Plusa wybierając ofertę dla przenoszących numer
Nic to nie da, musi przejść do NJU z rachunkiem na jeden okres rozliczeniowy, wówczas może liczyć na 6 miesięcy gratis. W Plusie tylko przejście z abonamentu na abonament w Plusie daje darmowe miesiące, przejście z karty nic nie daje.

A ta oferta to chyba 29zł + raty?
No chyba że chodzi o to: http://www.plus.pl/nowy-smartfon-3g
 #905887  autor: Gregrin
 18 sty 2017, 08:55
Patryk7588 pisze: do NJU z rachunkiem na jeden okres rozliczeniowy,
Jeśli chodzi o nju to nie trzeba tam być cały okres rozliczeniowy, wystarczy jeden dzień i powinniśmy zapłacić tylko jeśli coś zużyjemy.
 #905906  autor: Zakrza
 18 sty 2017, 11:57
Hods pisze:Jak jesteście zdecydowani na tego Plusa to dwa warianty:
1) jeśli ma abonament to wypowiedzieć i z nimi negocjować (wątek Plus - oferty dla przedłużających)
2) jeśli ma na kartę to przenieść się na jeden dzień do innej sieci i wrócić do Plusa wybierając ofertę dla przenoszących numer
Niekoniecznie musi być Plus. Teraz mamy telefon na kartę.
Gregrin pisze: Lepiej chyba przemyślanie kupić coś taniego i dobrego (nokia?) niż brać to co jest w salonach...
Może to i racja. Tym bardziej, że osoba, która chce nowy telefon wydaje 50 zł na 3 miesiące. To po co mu abonament za 29 + raty?
 #905910  autor: Gregrin
 18 sty 2017, 12:11
Zakrza pisze:osoba, która chce nowy telefon wydaje 50 zł na 3 miesiące.
To może zobacz jak korzysta z telefonu (ile czego miesięcznie zużywa) i może tu da się zaoszczędzić (choć przy takiej kwocie rewelacji nie będzie) i będzie na nowy telefon ;)