• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #905144  autor: Ryszard Lubicz
 14 sty 2017, 08:22
Wczoraj zarejestrowałem jednej osobie numer w sieci Plus. Ta osoba chciała od razu przenieść ten numer do Play. Pan w punkcie Play poinformował nas , że numer można przenieść dopiero po 5 - 7 dniach od zarejestrowania w Plusie bo jeśli się złoży wcześniej wniosek to i tak zostanie odrzucony.
Zadzwoniliśmy jeszcze do BOK Play a tam nam powiedziano , że pierwszy raz słyszą o czymś takim i numer można przenosić w każdej chwili , nawet tuż po rejestracji w Plus.
Jak jest naprawdę? Bo bym chciał dziś zakończyć sprawę i przenieść ten numer.

Grażynko wybacz...
 #905146  autor: pakierhakierxd
 14 sty 2017, 08:35
Czasem możesz od razu a czasem nie to zależy od szybkości operatora, czasem się im nie spieszy, w Playu można sprawdzić czy już zarejestrowany kodem lub w play 24 może w plus też coś podobnego

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam :)
 #905148  autor: Ramirez
 14 sty 2017, 08:37
Bezpieczniej odczekać niż iść do playa a potem dostać smsa że plus odrzucił wniosek z powodu niezgodnych danych rejestracyjnych. A po drugie dobrze ten numer jest zarejestrowany?? Plus do niedawna albo i dalej według rożnych głosów ma rejestracje skróconą i pełną. Skrócona = odrzucenie wniosku..
 #905151  autor: Ryszard Lubicz
 14 sty 2017, 08:57
Nie wiem jaka to rejestracja. Byliśmy w salonie Plusa i zarejestrowaliśmy ten numer po prostu. Przyszedł sms potwierdzający rejestrację.

Grażynko wybacz...
 #905154  autor: Ryszard Lubicz
 14 sty 2017, 09:11
Ja nie wiem czy ta pani w Plusie spisała adres zameldowania , dowód osobisty brała ale co zrobiła?...
Jezus , Maria na każdym kroku tylko kombinacje i robienie człowiekowi pod górkę...
Teraz dzwoniłem do BOK Play i powiedziano mi , że mogę numer przenosić .

Grażynko wybacz...