Bo sami nie wiedzaDorotea pisze:Na oficjalnym forum unikają jak mogą odpowiedzi na nurtujące wiele osób pytania odnośnie kasacji bonusa:

Bo sami nie wiedzaDorotea pisze:Na oficjalnym forum unikają jak mogą odpowiedzi na nurtujące wiele osób pytania odnośnie kasacji bonusa:
Dokładnie, krętacze i oszuści. Bylem w Play od samego początku, jako ten najbardziej obeznany w tym rynku w rodzinie to ja "zarządzałem" duża ilością numerów. Po tych ostatnich numerach Play (zabranie bonusów, lejek w roamingu), większość ludzi w rodzinie za moją namową przenosi się do NJU/Orange. I tak właśnie w tym roku Play stracił 6 aktywnych numerów, a to jeszcze nie koniec.Dorotea pisze:Teraz udają pokrzywdzonych przez klientów, a prawda jest taka, że wyszli na krętaczy i stracili wizerunkowo. Sypią się skargi do UKE i opinie na forum też nieciekawe.
Kolego @R.Mandano staraj się zamieszczać sprawdzone informacje. To co napisałeś to nieprawda. Własnie dlatego jest szum, że Play od samego początku informował o możliwości przedłużania bonusów i nawet podpowiadał jakimi sposobami można to robić. Wystarczy przeczytać trochę postów wstecz i skorzystać z zamieszczonych linków chociażby do wypowiedzi rzecznika prasowego Play. Poza tym zmieniając zasady gry, operator powinien zadbać, żeby pakiety za rejestrację nie łączyły się z innymi i podać sposób na sprawdzenie ich stanu. Konkurencja jakoś nie miała z tym problemu.2 - PLAY od samego początku informował, że bonus jest tylko na 30 dni, a przedłużanie działało tylko wskutek błędu w systemach informatycznych.
Play wysilił się na odpowiedź na oficjalnym forum: https://forumplay.pl/showthread.php/422 ... post394603Dorotea pisze:Na oficjalnym forum unikają jak mogą odpowiedzi na nurtujące wiele osób pytania odnośnie kasacji bonusa: https://forumplay.pl/showthread.php/422 ... post394519
Nie wydaje mi się. Moim zdaniem zmienili coś w systemie co powoduje ze bonus za rejestracje jest przyznawany "w specjalny sposób". Gdy przywrócą go reklamacyjnie "ręcznie", chyba nie powinno go kasować po 30dniach.bolek2004 pisze:tylko co z tego jak za miesiąc pewnie znowu bonus przepadnie więc trzeba by tak co miesiąc do uke pisać i upominać się o swoje, jak ktoś ma na to czas to niech tak robi.
Podjeli taka decyzje wiec wiedzieli z czym to się wiąże dlatego teraz wygaszają wszystkie ogniska niezadowolenia. Wszystko jest wkalkulowane a o PR trzeba dbać. Ich piaskownica ich zasady i zabawki.Dorotea pisze:Bonusy stały się tematem tabu na oficjalnym forum Play: https://forumplay.pl/showthread.php/425 ... racj%C4%99
Niezły kabaret. A raczej wstydliwy temat.
Oby tak było, ale ktoś będzie to musiał potwierdzić w praktyce za jakiś czas.Gregrin pisze:Nie wydaje mi się. Moim zdaniem zmienili coś w systemie co powoduje ze bonus za rejestracje jest przyznawany "w specjalny sposób". Gdy przywrócą go reklamacyjnie "ręcznie", chyba nie powinno go kasować po 30dniach.
Kasowanie takich postów pod pretekstem OT i zamykanie wątków o bonusach jest zaprzeczeniem dbania o PR, robi się coraz większa rysa na wizerunku Play.Około połowy grudnia (nie pamiętam dokładnie kiedy) aktywowałem bonus za rejestrację i dostałem łącznie chyba 300zł.
Przed aktywacją tego bonusu miałem na koncie promocyjnym około 300zł uzbierane z kodów cola/fanta, pakietu 10zł za 5zł, rekompensat z bok, doładowań przez fb play.
W ostatnim dniu roku dodatkowo z kodów fanta/cola uzyskałem około 30-40zł. Wczoraj doładowałem przez fb konto kwotą 10zł uzyskując dodatkowo 1,50zł na konto promocyjne a dzisiaj uruchomilem pakiet 10zł za 5zł. Na dzień dzisiejszy sprawdzając na play24 lub kodem *101# otrzymuję informacje że posiadam na koncie promocyjnym ok 420zł ważne do dnia 8.02.2017.
Skoro bonus za rejestrację jest zabierany po 30 dniach od aktywacji to poproszę o informację:
1 - czy niepoprawna formą sprawdzania stanu bonusu (ważności i ilości środków promocyjnych) jest play24 lub kod *101# ? Czytając regulamin widzę tam właśnie taką formę sprawdzenia stanu bonusu. Poproszę o wskazanie prawidłowego regulaminu w celu spradzenia stanu bonusu.
2 - przed aktywacją bonusu za rejestrację posiadałem środki promocyjne uzyskane z tytułu kodów cola/fanta, pakietu 10zł za 5zł, rekompensat z bok, doładowań przez fb play. Około połowy grudnia do środków tych zostało dodane (pewnien nie jestem czy właśnie tyle, nie sądziłem że powinienem na to zwrócić uwagę) z tytułu bonusu za rejestrację chyba 300zł to jaka jest kolejność wykorzystanie przyznanych środków promocyjnych?
Do tej pory wszystkie środki promocyjne sumowały się i posiadały jedną, łączną ważność sprawdzaną na play24 czy też kodem *101#. O ile pamiętam to każdy z regulaminów: kody cola/fanta, doładowanie przez fb, pakiet 10zł za 5zł zawiera zapis "Bonus jest ważny przez 30 dni kalendarzowych od dnia jego przyznania." identyczny jak bonus za rejestrację. Skoro chcecie mi zabierać jakieś środki promocyjne z tytułu tego zapisu, a środki promocyjne można uzyskać z przynajmniej kilku żródeł to poproszę regulamin określający kolejność wykorzystanie środków promocyjnych.
3 - co mam sądzić o tej https://www.youtube.com/watch?v=43lFqj4 ... u.be&t=935 wypowiedzi oficjalnego przedstawiciela sieci Play, Rzecznika Prasowego Marcina Gruszki?
Zarejestrowałeś się tylko po to, żeby to napisać?marek1990 pisze:Dzieci popłakały , że pozabierali bonusy, popisali maile do wszystkich świętych gimbaza wróciła do szkoły zabrali wszystkie bonusyto i nie ma kto pisać .
A jak mają to operatorzy robić? Dzwonić do każdego i mówić: proszę podać PESEL albo wyłączymy numer? Wg mnie tylko policja się tym zajmie i to po jakimś przestępstwie a tak to nic z tym nie zrobią. Dla operatora 1000 kart na jeden PESEL to powód do dumy w statystykach a nie podejrzana sprawamarek1990 pisze:Ciekawe kiedy operatorzy zaczną weryfikować zarejestrowane karty kupione na allegro porejestrowane na inne osoby aby zweryfikować czy to ta osoba i wtedy zacznie się płacz jak zablokują karty i jeszcze na policji sprawa będzie mieć finał za kradzież tożsamości.
100% racji niestetymarek1990 pisze:Moje dziecko też tak czasami myśli że internet to kopalnia wiedzy i wszyscy mają rację tylko nie dorośli ale życie weryfikuje takie podejście do wszystkiego.