• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 380 z 624
  • 1
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • 624
 #903687  autor: thonka
 05 sty 2017, 15:40
Tydzień temu zaoferowali mi T3 w najwyższej możliwej opcji za niecałe 100zł oraz S6 za 4gr czyli ca. 2400zł za całą umowę.
Telefon kosztuje 1800zł w pierwszym lepszym sklepie. Za 25zł da się mieć abonament NL.
Patrzę na ofertę dla przenoszących i... Na całej umowie mają 2128zł czyli niecałe 89zł miesięcznie.

Dalej mnie nie przekonali.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #903727  autor: piotrzet
 05 sty 2017, 18:56
@up
Pokaż mi to samo co ma tmobile w T3 za 25zł w ofercie bez telefonu. Od razu przeniose tam numer

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #903734  autor: thonka
 05 sty 2017, 20:15
Patrzę z punktu szarego użytkownika, który dzwoni i pisze, czasem coś obejrzy online. Ile można zużyć transferu? 5GB, 6? Przy nawet 10GB te wszystkie dodatki, które nie pomniejszają transferu są po prostu chwytem marketingowym.
Roaming nie robi na mnie żadnego wrażenia, biorąc pod uwagę, że za chwilę i tak będzie się z zagranicy dzwonić za ok. 30gr minuta i te 20zł w roku mogę wydać nie patrząc na to czy jestem w kraju, w którym jest TM czy nie.
Co więcej wyróżnia T3, by wiązać się z nimi na 2 lata?
Tym bardziej, że nowi abonenci dostają ten sam zestaw za średnio 10zł/miesięcznie taniej.

Dzisiaj pod wierzór byli skłonni zejść te 10zł. Już się robi ciekawiej. Telefon i tak sprzedam by kupić S7, więc na nim najmniej mi zależy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #903743  autor: kowalp5
 05 sty 2017, 21:43
Ech, mając długi staż w sieci, nie lubię być traktowany gorzej od nowych klientów, tudzież musieć długo negocjować, by ewentualnie dostać tak dobre warunki [nie lepsze...] jak nowi.

A S7 przy takiej taryfie po ile by mogli zaproponować?

thonka, może przy następnej rozmowie wyciągniesz od nich aktualny cennik SUK na maila? :wink:
 #903749  autor: broda4
 05 sty 2017, 22:01
Dziś jadąc do pracy - dzwoni boa - odebrałem bo kończy sie umowa.

gadka szmatka. telefony dwa w firmie, i w trakcie wyszło że chcą mi zamienić móje internety w abo na ogólny: 20 gb dzielony.
Mówiła coś o " usunięciu" opłaty z kolumny pozostałe ( u mnie 8 zł ) .
Płacąc 20 zł mam 20 gb dzielony. Niby 16 zł ujmują mi z abo ale dopłacam 20 zł . + karta sim ( to chyba ten net).
Namotałem - ale może ktoś kojarzy o co chodzi. Bo ja w biegu nie zrozumiałem.
 #903770  autor: Rafciu94
 06 sty 2017, 00:16
Witajcie! Za 6 miesięcy mija mi termin od podpisania poprzedniego aneksu umowy. W aplikacji t-mobile na smartfonie dostałem powiadomienie o możliwości zmiany na inną taryfę. Czyli innymi słowy jest to przedłużenie umowy? Można się już kontaktować z suk?
 #903776  autor: mikkel
 06 sty 2017, 09:08
hej,
mam takie pytanie, czy w TM dla firm jest porównywalna oferta jak w pleju czyli 2 abonamenty i net za 49zł netto? Mają wogóle taki pakiet? Pamiętam że w wakacje był za 85zł brutto chyba dla prywatnych.
 #903824  autor: kemtak
 06 sty 2017, 12:50
muody pisze: 29.99 Umowa 6 miesiecy no limit net 2gb
29.99 umowa 24 miesiące no limit net 5gb
Ja wziąłem wersje 6 miesiecy
Tez sie zastanawiam nad przedluzeniem na 6mies zeby poczekac na ciekawsze oferty. Bedzie juz galaxy s8, moze wtedy s7 bedzie wyraznie tanszy...
Powiedz mi tylko jak jest ze zgodami marketingowymi? Dla nowych bez zgód jest 5zl wiecej tj. 34.99zl. Przy przedluzaniu tez sie doplaca? Nie chce zeby mi tylek zawracali ofertami co chwile...
 #903851  autor: szalonaona77
 06 sty 2017, 15:02
a ja po przeszuakniu wątku, mam pytanie:
w abo dla firm 79zł netto badz dla indywidualnych za 99zł brutto jaka jest cena w SUK:
- iphone 5SE 64gb
- iphone 6s w wersji 32gb i w wyzszych jak są?
- iphone 7 w wersji 32 i wyzszych

czy ktos ostatnio podpisywał taka umowę? aha i ile obniżają na tel przy takim abonamencie?
 #903859  autor: playman
 06 sty 2017, 15:44
Poprzedni post usunąłem, ponieważ okazało się, że przedstawiona oferta była nieprawidłowa.

Wczoraj ponownie rozmawiałem z SUK w sprawie iPhona 7 Plus 32 GB.
Aktualnie najlepsza propozycja to abo no limit (T3) na 24 miesiące za 159 zł brutto + opłata za telefon na start 1050 zł (przedłużenie umowy)
Wydaje mi się, że nie jest to zbyt rewelacyjna oferta, łącznie wychodzi 4890 zł.
Co myślicie? Negocjować dalej czy spróbować w innej sieci?
Jestem klientem biznesowym, mam u nich bodajże 8 abonamentów i chcę w przyszłym tygodniu podpisaćdodatkowo umowę na internet i podstawowy abonament.
 #904078  autor: kokos-
 07 sty 2017, 20:28
playman pisze: Co myślicie? Negocjować dalej czy spróbować w innej sieci?
Jestem klientem biznesowym, mam u nich bodajże 8 abonamentów i chcę w przyszłym tygodniu podpisaćdodatkowo umowę na internet i podstawowy abonament.
Negocjuj, masz asystenta biznesowego?
hellboyek pisze:Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze pytanko - numer do SUK to 608 959 992? Czy trzeba najpierw 602 900 i prośba o połączenie?
Możesz obrazu dzwonić.
 #904080  autor: playman
 07 sty 2017, 20:37
Miałem wiele lat, ale babka, która się nami zajmowała przeszła do Plusa i niestety teraz jestem zdany jedynie na rozmowy telefoniczne z infolinią.
 #904147  autor: irzi
 08 sty 2017, 11:07
Czy w promocji 3w1 z telefonem można wybrać każdy telefon dostępny w ofercie T-Mobile ? Czy przenosząc nr też można skorzystać z tej oferty 3w1 z telefonem ? ( 1zł przez 6 m-cy )
 #904275  autor: muody
 08 sty 2017, 19:19
kemtak pisze:Tez sie zastanawiam nad przedluzeniem na 6mies zeby poczekac na ciekawsze oferty. Bedzie juz galaxy s8, moze wtedy s7 bedzie wyraznie tanszy...
Powiedz mi tylko jak jest ze zgodami marketingowymi? Dla nowych bez zgód jest 5zl wiecej tj. 34.99zl. Przy przedluzaniu tez sie doplaca? Nie chce zeby mi tylek zawracali ofertami co chwile...
29.99 ze zgodami ... ale 2gi miesiac i jeszcze nikt nie dzwonil :)
 #904334  autor: SACZI
 09 sty 2017, 10:01
muody pisze:...
29.99 ze zgodami ... ale 2gi miesiac i jeszcze nikt nie dzwonil :)
Bo tutaj najprawdopodobniej nie chodzi o telefony z ofertami garczków ...
Nie chce się mądrzyć, ale warto poczytać blog Macieja Samcika (subiektywnie ofinansach).
On tam opisuje od strony technicznej o co w tych wszystkich zgodach chodzi.
 #904355  autor: kosaczek
 09 sty 2017, 13:18
Oferta przedłużeniowa T-Mobile to czysta farsa, po telefonie do SUK zaproponowali sami z siebie bez jakichś negocjacji T3 bez limitu za 99,95 do tego Samsung S6 z 4gr (mają promocję) pytałem też o iPhona 6 16GB cena 689. Niby wszystko ok. gdyby nie fakt, że przenosząc nr dostaje się niemal to samo z droższym telefonem ale za to pierwsze pół roku abo jest za 1 PLN. Sumując nowy klient jest jakies ponad 250 PLN do przodu.
 #904360  autor: Gregrin
 09 sty 2017, 14:02
Co za problem żeby zostać nowym klientem ? Ja tu widzę postawę ze nie warto dla tych 200zl "kombinować". Wiec dla mnie logiczne jest (z biznesowego punktu widzenia operatora) ze jeśli tak klienci reagują to operator nie będzie im automatycznie dawał taniej bo można zarobić więcej z małym ryzykiem odejścia klienta bo w końcu mu "wygodnie". Złożyłeś w ogóle wypowiedzenie ??
kosaczek pisze:Samsung S6 z 4gr (mają promocję)
Beda pewnie wyprzedawać bo w tym momencie to już 2 letni model i bardziej trzeba się nastawić na sprzedawanie s7 i przygotować na s8.
 #904378  autor: kosaczek
 09 sty 2017, 15:29
Gregrin pisze:Co za problem żeby zostać nowym klientem ? Ja tu widzę postawę ze nie warto dla tych 200zl "kombinować". Wiec dla mnie logiczne jest (z biznesowego punktu widzenia operatora) ze jeśli tak klienci reagują to operator nie będzie im automatycznie dawał taniej bo można zarobić więcej z małym ryzykiem odejścia klienta bo w końcu mu "wygodnie". Złożyłeś w ogóle wypowiedzenie ??
kosaczek pisze:Samsung S6 z 4gr (mają promocję)
Beda pewnie wyprzedawać bo w tym momencie to już 2 letni model i bardziej trzeba się nastawić na sprzedawanie s7 i przygotować na s8.
Nie składałem wypowiedzenia, dodatkowo nasmarowałem im elaborat na FB poprosili o kontakt z jakimś dziwnym mailem, w wolnej chwili napiszę i dam znać co odpisali.

Co do tego co napisałeś, że klienci i tak zostaną to może jestem naiwny ale chyba w dzisiejszych czasach T-M powinno bardziej dbać o klientów których mają niż o nowych bo to na nas zarabiają.
 #904443  autor: Gregrin
 09 sty 2017, 21:27
Co znaczy bardziej dbać ? Jesteś u nich i prawdopodobnie weźmiesz przedłużenie umowy wiec wszystko wskazuje na to ze jesteś zadowolony. No i właśnie dbanie to nie tylko oferowanie coraz niższej ceny. Do tego zalicza się z czego składa się oferta, jakość (w ogólnym rozumieniu) itd. Skoro nie składasz wypowiedzenia tzn ze jesteś zadowolony z tych warunków i nie trzeba ci rekompensować niższą cena jakiś niedogodności żeby przekonać do pozostania.
Co do przenoszących to trzeba ich jakoś zachęcić żeby mu się chciało bawić w przenoszenie. To taka trochę niebezpieczna gra, bo jeśli raz dal się skusić to przecież inni tez maja podobne promocje...
kosaczek pisze:Nie składałem wypowiedzenia,
To złóż i pozniej oczekuj na kontakt (jesli masz wyrazona zgode) lub sam zadzwoń i przedstaw czego oczekujesz. Użyj tych samych argumentów ze nowi maja taniej lub gdzie indziej jest taniej itd.
  • Strona 380 z 624
  • 1
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • 624
  • 1
  • 378
  • 379
  • 380