• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #904154  autor: Ventussi
 08 sty 2017, 12:24
Planowałem niedługo przejść do oferty, jak w tytule, wszystko wygląda ładnie, ale doczytałem w regulaminie, że te 6 GB pakietu jest serwowane z prędkością 15 Mbps. Dla mnie taka prędkość jest wystarczająca w telefonie, ale w związku z tego typu zapisami zawsze mam pewne obawy co do tego, czy to faktycznie będzie te 15 Mbps, czy raczej 1,5 Mbps i to obok BTSu, "bo na kartę nie musi mieć dużej prędkości". Czy ktoś może używa tej taryfy, macie jakieś doświadczenie? Nie za bardzo mam ochotę się wkopywać w coś, co nie działa jak powinno. Żeby się nie okazało, że te 6 GB to tak dla picu, bo i tak nie da się z tego internetu korzystać.
 #904256  autor: słoneczny
 08 sty 2017, 18:21
Nikt ci nie zagwarantuje prędkości w mobilnym internecie. Trzeba samemu testować. Raczej spodziewaj się prędkości 5-7 Mbps w godzinach szczytu na zasięgu Play i stałych 3 Mbps na roamingu krajowym. Po szczycie możesz mieć nawet 20 Mbps, ale to są raczej godziny nocne, albo wczesne poranne. Więcej z Playa raczej nie wyciśniesz. Ale i to dla telefonu starczy.
Żeby nie być gołosłownym...
Mój speedtest chwilę temu:

http://www.speedtest.net/my-result/a/2526075309
 #904296  autor: aster
 08 sty 2017, 21:55
Wcześniej chyba na forum ktoś pisał, że owszem taki zapis w regulaminie się znalazł, ale że w praktyce to internet śmiga na maksa i nie jest hamowany do 15mbps.
 #905182  autor: Ventussi
 14 sty 2017, 12:04
Czyli nie muszę się niczego obawiać. Te 15 Mbps to już dla mnie wystarczająco. Ba, nawet 5 Mbps by mi wystarczyło. Byle nie była to prędkość GPRS czy EDGE. Dzięki za odpowiedzi :)