• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #904131  autor: happypiotr
 08 sty 2017, 02:36
Czy obecne telefony, co nie ma baterii co się wyciąga, można określić jako bezpieczne?
 #904132  autor: happypiotr
 08 sty 2017, 02:38
Czy muszę używać tych co się wyjmuje baterie
 #904140  autor: jacabad
 08 sty 2017, 10:20
Z tymi bateriami nie wyciąganymi to jest tak ze chodzi o kontrole społeczeństwa , pamiętajcie ze nawet przy wyłączonym telefonie jeśli jest bateria w środku telefonu mogą cie podsłuchać w każdej chwili gdy wyjmiesz baterie z telefonu już nie maja takiej możliwości, sporo osób o tym wiedziało to się wycwanili i dzięki dogadaniu a firmami produkującymi wprowadzają po woli tylko telefony z niewymiennymi telefonami to tak samo jak z rejestracją kart prepaid chodzi wyłącznie o pełną kontrole nad ludźmi. Serwisy też przy okazji zacierają ręce bo zarobią na wymianach baterii tylko nie wiem czy to jest takie fajne jak grzebią w telefonie rozbieraja i składaja bo często jest tak ze juz nie jet złożony jak fabrycznie.
 #904148  autor: Remington
 08 sty 2017, 11:53
Jakie pytanie, taka odpowiedź. Galaxy Note 7 na pewno nie jest bezpieczny i to właśnie ze względu na baterię.
 #904177  autor: f0ku5
 08 sty 2017, 13:33
jacabad pisze:Z tymi bateriami nie wyciąganymi to jest tak ze chodzi o kontrole społeczeństwa , pamiętajcie ze nawet przy wyłączonym telefonie jeśli jest bateria w środku telefonu mogą cie podsłuchać w każdej chwili gdy wyjmiesz baterie z telefonu już nie maja takiej możliwości
Nie wiem co bierzesz, ale bierz tego mniej :D
 #904302  autor: Dorotea
 08 sty 2017, 22:42
jacabad pisze:Z tymi bateriami nie wyciąganymi to jest tak ze chodzi o kontrole społeczeństwa , pamiętajcie ze nawet przy wyłączonym telefonie jeśli jest bateria w środku telefonu mogą cie podsłuchać w każdej chwili gdy wyjmiesz baterie z telefonu już nie maja takiej możliwości, sporo osób o tym wiedziało to się wycwanili i dzięki dogadaniu a firmami produkującymi wprowadzają po woli tylko telefony z niewymiennymi telefonami to tak samo jak z rejestracją kart prepaid chodzi wyłącznie o pełną kontrole nad ludźmi. Serwisy też przy okazji zacierają ręce bo zarobią na wymianach baterii tylko nie wiem czy to jest takie fajne jak grzebią w telefonie rozbieraja i składaja bo często jest tak ze juz nie jet złożony jak fabrycznie.
Po co wyciągać baterię skoro można komórkę włożyć do niewielkiego metalowego pudełka np. po czekoladkach. Czasami trzeba użyć dwóch takich pudełek, komórkę wkładamy do mniejszego pudełka i umieszczamy je w większym i po zasięgu.
 #904303  autor: driver
 08 sty 2017, 22:50
f0ku5isko pisze:
jacabad pisze:Z tymi bateriami nie wyciąganymi to jest tak ze chodzi o kontrole społeczeństwa , pamiętajcie ze nawet przy wyłączonym telefonie jeśli jest bateria w środku telefonu mogą cie podsłuchać w każdej chwili gdy wyjmiesz baterie z telefonu już nie maja takiej możliwości
Nie wiem co bierzesz, ale bierz tego mniej :D
W tym co napisał jacabad jest racja. Jeden powie, że trochę racji. Inny, że dużo racji.
Ale każdy, kto już obudził się z matrixu wie, że niestety jest w powyższym racja...

driver
 #904316  autor: f0ku5
 09 sty 2017, 00:23
Mhm, oczywiście :)
Proszę, dajcie sobie spokój ;)
 #904318  autor: goral2099
 09 sty 2017, 00:37
To, że jest techniczna możliwość, nie znaczy, że wszyscy producenci sprzętu zawiązali spisek lub w nim uczestniczą. Takie rzeczy się leczy. Poważnie mówię.

Załóżcie już aluminiowe kapelusze i idźcie spać. :)
 #904747  autor: Piterekj25
 11 sty 2017, 19:49
Witam.
Chciałbym się podpiąć pod temat.
Moje pytanie jest takie czy ktoś może w jakiś sposób wysyłać smsy bądź dzwonić z mojego numeru telefonu, nie mając dostępu fizycznego do mojej komórki?
Miałem przed 20 minutami przedziwną rozmowę, mam nadzieję że jest to tylko czyjś żart, ale jakiś facet zadzwonił do mnie i powiedział że z tego numeru ( czyli mojego) wysyłane są dziwne smsy do jego koleżanki. Podał jej imię, powiedziałem mu że jej nie znam, on powiedział że właśnie z tego numeru ktoś dziwne wiadomości do niej wysyła i być może zgłosi to do odpowiednich służb bo ma bilingi itp. Powiedziałem mu że to na pewno nie ja i nie mój numer i zakończyliśmy rozmowę.
Ale tak z czystej niepewności i ciekawości zastanawiam się czy ktoś mógłby wykorzystać mój telefon i numer na odległość?
 #904748  autor: Dorotea
 11 sty 2017, 19:55
Nie wiem u jakiego operatora jesteś, ale np. w Play da się zdalnie dzwonić i wysyłać SMS-y znając login i hasło do Play24.
 #904751  autor: Piterekj25
 11 sty 2017, 20:14
Właśnie jestem w play. Nie no mam nadzieję że to był tylko czyjś żart. A można to jakoś wyłączyć w usłudze play24? Żeby nie dało rady dzwonić i smsować?
 #904754  autor: Dorotea
 11 sty 2017, 20:28
Wyłączyć chyba się nie da. Na wszelki wypadek zmień swoje hasło do Play24 i przejrzyj billing, jest dostępny w zakładce Połączenia.
 #904758  autor: Piterekj25
 11 sty 2017, 20:41
Właśnie pozmieniałem wszystko i google chrome i w mailach i na play24. I patrzyłem na bilingi to niczego tam nie ma. Są tylko jakieś transmisje internetowe po kilka kilobajtów ale to pewnie zwyczajne łączenie się telefonu z netem.
Dzięki za odpowiedź.
 #904847  autor: myk6414
 12 sty 2017, 12:31
Od dawna masz ten numer? So operatorzy VoIP, gdzie można się zautentykować swoim numerem telefonu (dostajesz smsa na niego i potwierdzasz że to twój numer) i od tego momentu możesz wysyłać smsy i dzwonić z internetu bez potrzeby posiadania fizycznie karty sim. może ten numer do kogoś wcześniej należał?
 #904967  autor: Remington
 12 sty 2017, 20:43
Można też wysyłać z pewnych bramek sms, jak Wapster czy smsfree. Ale w obu trzeba mieć dany numer by się do tego zarejestrować. Mógł się zarejestrować np. poprzedni właściciel numeru.