• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #903560  autor: crixus1207
 04 sty 2017, 18:55
Obecnie korzystam z Formuła Play SMS + 1GB przez rok + Paczka danych 2/3GB, ale ze względu na ostatnie działania sieci i częstsze korzystanie z telefonu zastanawiam się nad zmianą operatora. Jeśli chodzi o zasięg to mieszkam 13 km od najbliższych nadajników LTE, których mam szczątkowy zasięg więc w domu korzystam tylko z 3G, który ma podobny zasięg i prędkości u każdego z operatorów. Różnice rzędu 10-15%. W domu korzystam i tak z wifi, więc to bez większego znaczenia.
Cena max 30zł/mc
Oczekuję:
- no limit komórki
- no limit stacjonarne
- no limit SMS (MMS wysyłam sporadycznie, jakaś sieć oferuje darmowe)
- pakiet danych 5GB+ (na chwilę obecną wystaczający dla mnie)

Preferowane:
- Oparte na własnej sieci Orange/Plus/T-mobile
- Brak roamingu krajowego

Przeglądałem oferty operatorów i mam kilka pytań:
1. U których operatorów pakiet danych się sumuje po niewykorzystaniu tak jak w Play.
2. Bonusy za doładowania przez internet: Play 15%, T-mobile 20%, Orange 10%?, Plus?. U których opeatorów bonus może być wykorzystany na kupno pakietów?
3. Tidal/Spotify zniżki?
4. Który z operatorów ma najkorzystniejsze rozmowy/SMSy do Szwajcarii
 #903607  autor: Gregrin
 04 sty 2017, 23:17
[Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na karte ~30zl
crixus1207 pisze:2. Bonusy za doładowania przez internet: Play 15%, T-mobile 20%, Orange 10%?, Plus?. U których opeatorów bonus może być wykorzystany na kupno pakietów?
Ciekawe pytanie ale chyba tylko w play w taryfie mini max z bonusowego konta można zrobić nolimit ale to nie na skutek kupna pakietu a po prostu osiągnięcia progów kwotowych i nienaliczania dalej (jak w nju). W orange wiem na pewno ze bonus jest nic nie wart jeśli korzysta się z pakietów i raczej mala szansa żeby gdzie indziej było inaczej.
W sumie w orange 5% (po 2 latach stażu 10%) z doładowania trafia do skarbonki i później można przelać na bonusowe.
crixus1207 pisze:3. Tidal/Spotify zniżki?
To chyba tylko z umowa, co najmniej bezterminowa.
crixus1207 pisze:4. Który z operatorów ma najkorzystniejsze rozmowy/SMSy do Szwajcarii
Podejrzewam ze klucz lub lyca.