Użytkownik
xander21
kozien70 pisze:@xander21 - jak daleko mieszkasz od stacji w linii prostej? Czy coś Ci ją zasłania?
Co to znaczy?Kryniczanin pisze:Wczoraj u mnie na stacji popołudniu coś grzebali i na lumiach w trybie czuwania 3G zamiast H mamy 3G+
W Orange na pewno nie działa a z TMobile i Plusa nie korzystam. W Play potwierdzam - działa.Pawrzes pisze:Czy Play to jedyna sieć w Polsce która wdrożyła handover transmisji danych HSPA+ >>> LTEW N! to nie działa a jest gorzej niż gdy w Play nie było tej funkcjonalności a w Plusie też nie widziałem...
TMobile jest chyba na szczycie na ścianach komina?hdfunpack pisze:@mixiorek: to Play.
Na Bródnie na stacji Play na Chodeckiej też są takie maskownice. A potem ludożerka się napatrzy i mówi o UFO albo o sterowaniu umysłami.takie same maskowanie anten można znaleźć na bloku w Warszawie, ulica Puławska 115. Kiedyś wrzucałem na forum zdjęcia.
Blok, z definicji można powiedzieć, nie należy do pięknych konstrukcjiMixiorek pisze:Sam w sobie najpiękniejszy nie jest ale zrobili z niego niezłego potworka.
W Łodzi takich lokalizacji jest kilka, chociażby stacje na Uniwersyteckiej, Matejki, bodajże Traugutta, Piotrkowska 134, Piotrkowska 204/210 (uruchomiona niedawno), Tramwajowa (jeszcze nie była odpalona), bodajże Wróblewskiego 16/18 i jeszcze kilka na pewno by się znalazło. Zazwyczaj wiszą po dwie anteny, rzadko trzy, ale jak widać 5 też można powiesić3G pisze:Kiedyś wrzucałem zdjęcie 5 anten na sektor w Skierniewicach
Przeważnie nie bo prawie całe pasmo jakie posiada operator zajmuje UMTS900, tylko miejscami "wykrojony" E-GSM np. na jednym z sektorów jeśli jest to technicznie możliwe. Jeśli stacja ma LTE1800 to zawsze jest GSM1800.xander pisze:Koledzy głupie pytanie, czy Play rzeczywiście już nie daje na nowych masztach gsm900?
Zazwyczaj E-GSM900 u mnie w okolicy sieje na stacjach na obrzeżach miast, bo tam potrzebny jest jak największy zasięg oraz w mniejszych miastach z 1-2 stacjami.Pawrzes pisze: [Przeważnie nie bo prawie całe pasmo jakie posiada operator zajmuje UMTS900, tylko miejscami "wykrojony" E-GSM np. na jednym z sektorów jeśli jest to technicznie możliwe. Jeśli stacja ma LTE1800 to zawsze jest GSM1800.xander pisze:Koledzy głupie pytanie, czy Play rzeczywiście już nie daje na nowych masztach gsm900?