marnotrawny pisze:A dziś...., zaglądam, i pustki. Po bonusie nie ma śladu.
A mnie ciekawi jak oni odróżniają PLN/GB. Podam
przykład, a Ty napisz jak było u Ciebie...
W momencie aktywacji bonusa miałeś np. 1 GB i 50 zł na promocyjnym.
Aktywowałeś bonus czyli miałeś 11 GB i 550 zł.
Minął miesiąc, przez który zużyłeś 2 GB i 100 zł -> zostało 9 GB i 450 zł.
Doładowałeś przez FB 5 zł i wykupiłeś pakiet 600 MB.
Czyli przed zabraniem bonusa miałeś 9,6 GB i 450,75 zł. To ile zabrali i ile Ci zostało?
Zostało 1,6 GB i 50,75 zł (to co przed aktywacją bonusa + 75 gr z FB i 600 MB z pakietu)?
Czy jak to działa?
I druga sprawa.
Ja mam w rodzinie bonusy na 4 numerach (dwa bonusy z VIII, dwa z IX).
Dwie osoby mało dzwonią i mają ok. 500 zł każda, trzeci nr tylko do tabletu - już nastukałem 90 GB nakrętkami i nie chciałbym tego stracić (teoretycznie nie mają prawa) a czwarty numer miał stówkę z bonusu, ale z nakrętek jest już ponad 300 zł. Jeśli zabierają "uczciwie" tylko bonus, to będzie mi żal tylko tych dwóch pierwszych numerów. Ale niby co zrobić? Pisać co miesiąc reklamacje i do UKE? Wolałbym normalnie to "przedłużyć", ale JAK? Pewnie już za późno
prasugrel pisze:Przepadło mi 7 GB na numerze aktywowanym 19.11, taryfa PnK Surf. Napisałem zgłoszenie, dzisiaj zadzwonił konsultant i powiedział, że aby bonus za rejestrację nie przepadł, należało doładowywać konto tak, jakby nie było RWK

Możliwe, że te problemy dotyczą niedawno aktywowanych numerów, bo na innych nic nie przepadło.
Czyli jak doładowywać skoro dali RWK?

W PnK miałem doładowywać 50 zł co 100 dni (tylko od kiedy? od przyznania RWK?), a w Formule 5 zł co 50 dni? Strasznie to dziwne, ja obastawiam jakieś błądy w systemie, bo mało takich przypadków na razie. Numery już 2x mi znikały w Play24 jesienią, więc idealny ich system nie jest.