Przemek pisze:A nie lepiej na allegero kupić jakiegoś nowego?Bez simlocka albo z simlockiem na Twoją sieć?
Ja też brałbym K750i - lepszy od L7

ale ja mowie wlasnie o nowych, ceny ktore podalem dotycza nowiutkich telefonow - jezeli mowie ze tel jest ze smokiem oznacza to tylko tyle ze jest od operatora w wersji prepaid (poprostu cena wraz z karta - ale nie abo)
:Diego: pisze:równierz wziąłbym k750i, nie mam zaufania do motoroli a jednego se już miałem, bawiłem się kilkoma se i moge stwierdzić że to dobra marka. a wiec bierz
k750i 
cala serie K od SE zupelnie odrzucam - jakos zbyt delikatne to wszystko i siakies takie dziwaczne w uzytkowaniu (nie lezy mi jakos ten telefon - dzisiaj sie nim bawilem i jakos mi nie przypadl do gustu), a te joisticki sa fatalne, tel bedzie z anglii wiec nie mam zamiaru bawic sie w wysylki gwarancyjne. W sumie k750i nie oferuje mi nic ciekawszego od L7, ktora bardziej mi sie podoba nawet optycznie.
Poki co na polu zostaje L7 oraz... no wlasnie oraz W810i ale to juz jest refubrished i jednak mam watpliwosci co do tego.
Ktos mial do czynienia z telefonami refubrished? dla mniej wtajemniczony chodzi o tel "odnowione" przez operatorow. W angli popularne jest cos takiego jak standardowa wymiana sluchawki po rou czasu mimo umowy na 2 lata oraz po pol roku mimo umowy na rok czasu. Wlasnie kusi mnie w810i pol roczny "odnowiony" przez operatora - ciekaw jestem czy ktos mial stycznosc z takimi telefonami refubrished ?