• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #900888  autor: barney89
 20 gru 2016, 19:43
Witam,

Odkąd wprowadzili obowiązkową rejestrację numer pojawia się problem.
Mam darmowy starter, numer chciałbym dodać do konta play24.
Jednak połączenia wychodzące są zablokowane do momentu rejestracji numeru.
Zatem kod *121# nie zadziała w tym wypadku.
A na plastiku tylko PUK i nr seryjny.

Istnieje jakiś sposób?
 #900905  autor: wasylek
 20 gru 2016, 21:40
Kompan pisze:Gdzie jest ta opcja?
Teraz nie mam jak sprawdzić, ale jak dobrze pamiętam trzeba kliknąć zarejestruj numer i zamiast wpisywać numer jest pod tym polem link który trzeba kliknąć i przechodzić do pola na numer seryjny.
 #900908  autor: Kompan
 20 gru 2016, 22:04
U Mnie takiej opcji nie ma,tylko pop-up z rubryką na nr.telefonu.Możliwe,że w abonamencie jest taka opcja.Też mam startery bez numeru,na infolinii informacja,że tylko w salonie można załatwić problem z takimi starterami.Natomiast w salonie Playa informują,że musieliby zrobić zgłoszenie do Playa o przydzielenie numeru czy jakoś tak...pracownik sugerował,że zbyt dużo zachodu z tym,więc dałem spokój.Najlepsze jest to,że te startery logują się do sieci ale nic dalej nie można zrobić.
 #900929  autor: Konoko
 21 gru 2016, 01:40
barney89 & Kompan Jest w Play taka usługa "zadzwoń do mnie" .Wklepuje się *120*numer telefonu do przyjaciela# i klawisz połączenia. Na telefonie przyjaciela pokazuje się wiadomość sieciowa: "zadzwon do mnie! Numer+48XXXXXXXXX prosi o telefon." Numer telefonu do przyjaciela może być w dowolnej sieci komórkowej w Polsce, nawet taki który masz pod ręką.
Usługa została wymyślona dla tych co nie mają środków na koncie aby zadzwonić do rodzinki i poprosić o wsparcie(doładowanie) ale działa też gdy konto nie jest puste.
Sprawdzałem na numerach Play RWK i FaktMobile do Orange i działa, oraz na numerze niezarejestrowanym (nawet nie podpiętym do konta na P24)ale aktywnym od czerwca br.
Powinno zadziałać.
 #900932  autor: bolek2004
 21 gru 2016, 03:54
Konoko Przy nieaktywnym numerze ten sposób nie zadziała. Jeśliby działały krótkie kody to wystarczyłoby wklepać *121#
Jedyny sposób na poznanie tych numerów to kontakt z bok lub wizyta w salonie, jeśli oczywiście trafi się jakiś kompetentny pracownik.
 #901276  autor: Dorotea
 22 gru 2016, 19:43
Próbowałam odczytać numer tel. z takiej nieaktywnej karty poprzez program Sim Manager i nie da się. Kody też nie działają. Pozostaje salon, ale nie zawadzi jeszcze spróbować pod numerem dedykowanym do rejestacji: 730 300 300.
 #901282  autor: xander21
 22 gru 2016, 19:57
Kilka miesięcy temu dałem zgłoszenie przez play24. Napisałem o braku nr telefonu. Podałem nr seryjny i kod puk. Odpowiedzieli i napisali jaki mam numer. Oczywiście to zależne od konsultanta. Musisz napisać, że znajomy dostał w ten sposób nr telefonu i da się sprawdzić. To troche zmobilizuje konsultanta. :D
 #901297  autor: Kompan
 22 gru 2016, 21:01
Dorotea pisze:"... nie zawadzi jeszcze spróbować pod numerem dedykowanym do rejestacji: 730 300 300."
Przerabiałem,nie pomogą.Odsyłają do salonu.
 #901321  autor: Maks SIM
 23 gru 2016, 01:55
Ja mam tylko taką ciekawostkę, po wpisaniu kodu:
*127#
otzrymujemy numer telefonu, oraz numer seryjny karty SIM

Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
:) / Szczęśliwego Nowego Roku
 #901482  autor: www2
 24 gru 2016, 15:12
luk2664 pisze:Ja też przez zgłoszenie na Play24 uzyskałem numer telefonu. :D
Obrazek
dokladnie tak. ja wpisalem numer IMEI i prosbe czy da sie podac numer telefonu, bo chce zarejestrowac to konsultant dzwonil nastepnego dnia i po weryfikacji mojego konta - czy znam haslo do konta - ja odp: ze nie, a on, ze to prawda bo nie mam ustawionego hasla do konta i przez adres/pesel mnie zweryfikowal - potem podal numer telefonu - a karte dostalem iles m-cy wczesniej jako darmowy starter

takze jak najbardziej trzeba poprosic przez play24 i powinno sie udac - oczywiscie konsultantowi dajemy potem ocene piatke i wszyscy sa szczesliwi

swoja droga obsluga play24 to wg mnie wzor BOK wsrod operatorow telefonicznych - bardzo pomocni i stataja sie pomoc - nie tylko w tym przypadku
duzo lepiej niz w 2009 roku jak mialem tam pierwszy numer :D
 #901628  autor: Dorotea
 26 gru 2016, 05:35
Zgłoszenia w Play24 rozwiązywane wzorowo?! Niektórzy chyba mają szczęście, bo ja i wiele innych osób mamy odmienne doświadczenia.

Play ma złe rozwiązanie z tymi kartami, gdzie nie da się odczytać numeru, stąd takie komplikacje. Ostatnio spotkałam kartę Lycamobile bez podanego numeru, mimo, że nieaktywna kod działa i wyświetla numer. Taka prosta rzecz, a ile zachodu, żeby się dowiedzieć tego w Play.