xander21 pisze:Czyli wszystko w porządku. Ma być 3Mbps
Nie wszystko w porządku, bo przed wprowadzeniem ograniczenia praktycznie zawsze było ponad dwa razy tyle. W swojej taryfie mam zapis "DO" 15 Mb/s, a to nie znaczy, że zawsze ma być tylko 3 Mb/s, bo wtedy kwalifikuje się do UKE. Dla mnie to ważne, bo jak jadę na wieś to mam tam jedynie nadajnik Orange i żeby mieć więcej niż 3 Mb/s muszę wkładać kartę Orangę do smartfona i dopiero zaczyna działać jak należy. Na uploadzie też mi zależy. Całe szczęście, że nie mam abonamentu od Play, bo wściekłabym się, gdybym go płaciła i nadal musiała żonglować kartami.
muchakk pisze:Reklamowali zasieg 4ech sieci, nie było tam informacji, że dotyczy to tylko połączeń sms i rozmów. Mam WYKUPIONY pakiet, a nie darmowy net z jakiejś promocji więc nie rozumiem skąd to blokowanie i jakieś dziwne prośby o logowanie do sieci
Nie tylko reklamują, ale też definiują zasięg 4 sieci w swoim serwisie internetowym:
http://www.play.pl/pomoc/pomoc-technicz ... i-pytania/
Na tej postawie żądałam, żeby na moich numerach odblokowali mi zasięg Orange i jakoś poszło, choć nie bez problemów, bo nie wszyscy ich konsultanci są świadomi, tego co jest na ich stronie. Zasięg 4 sieci dotyczy też Internetu:
PS. Co najśmieszniejsze, na forum Play wprowadzili tak ostrą cenzurę, że każdy post "wybranych" użytkowników (wystarczy merytorycznie pisać o brakach Play, by wpaść na czarną listę) musi być zatwierdzony przez moderatora więc dyskusja tam jest z opóźnieniem i mocno limitowana więc wrzucam tutaj