• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #899477  autor: SACZI
 11 gru 2016, 12:30
Wróćcie uwagę na "wymuszane" zgody marketingowe, akurat w przypadku obydwóch operatorów.
Nie wiem, kal to działa w przypadku taryf rodzinnych, ale dla pojedynczych umów jest to 5PLN/miesiąc.
Chyba, że chcecie, aby Waszymi danymi handlowano na lewo i prawo...
 #899563  autor: Darek Z
 11 gru 2016, 20:58
Joe Johnson pisze:Jak postep Darek ?
Pomyliłem datę zakończenia umowy. Okazało się, żeby się przenieść muszę poczekać do 21 grudnia. Tak mi się kończy drugi numer. Dobrze, że się w porę zorientowałem. Jak do tego czasu nic się nie zmieni w ofercie to się przenoszę.
 #899592  autor: Joe Johnson
 11 gru 2016, 23:45
SACZI pisze:Wróćcie uwagę na "wymuszane" zgody marketingowe, akurat w przypadku obydwóch operatorów.
Nie wiem, kal to działa w przypadku taryf rodzinnych, ale dla pojedynczych umów jest to 5PLN/miesiąc.
Chyba, że chcecie, aby Waszymi danymi handlowano na lewo i prawo...

O kurde ciekawa uwaga ! Dzięki !
 #899613  autor: Darek Z
 12 gru 2016, 07:57
SACZI pisze:Wróćcie uwagę na "wymuszane" zgody marketingowe
Cenna uwaga. Podchodząc ogólnie do zasygnalizowanego tematu to większość ludzi którzy posiadają te zgody nawet nie są prawdopodobnie tego świadomi. A nawet gdyby, to upust na cenie zobowiązania bardziej chyba przemawia do abonenta niż jego dbałość o prywatność. Nawet tutaj na forum walka głównie toczy się o cenę abonamentu/telefonu, a problem zgód jest poruszany bardzo rzadko. Poza tym abonamenty telefoniczne to tylko jeden element tej marketingowej układanki. Reszta to np. banki, ubezpieczenia, kablówki , wszelkie konkursy np. sms, itd W dzisiejszych czasach informatyzacji i wszechobecnego marketingu nie da się uciec od w/w problemu. Niestety człowiek, (a właściwie jego dane) stały się zwykłym towarem na półce w sklepie marketingowca. Podpisując jedną zgodę, kiedyś tam w zamierzchłej przeszłości już jesteś w systemie zapewne wielu firm współpracującymi z np. telekomami. A handel danymi………………. to walka z wiatrakami. Natomiast z mojego doświadczenia wiem, że w trakcie ewentualnej rozmowy z „naciągaczami” wystarczy nie zgodzić się na nagrywanie rozmowy (o czym informują). Powoduje to w większości przypadków prędzej czy później zaniechanie nękania. To chyba jedyny realny opór, który może zastosować zwykły człowieczek.
PS Swoją drogą ciekawe jak to jest w tych ofertach rodzinnych. Postaram się sprawdzić i dam znać.
 #899782  autor: Joe Johnson
 12 gru 2016, 21:48
Dzisiaj byłem w innym salonie T-Mobile niż u tego u którego negocjowałem warunki. Facet powiedział, że nei da mi 4 miesięcy za free bo bym musiał wszystkie karty mieć w abonamencie, a nie tylko dwie (trzecia pre-paid.) Ponadto powiedział, że mi telefonu nie zrabatuje o te "5 dyszek".
Uważa, że tamten sprzedawca "powiedzieć to on mógł ale takiej oferty panu nie da" - dziwne. Jak się uda to jutro pod wieczór podskocze do tego z którym negocjowałem. Jak mi da to co mówił to podpisuje - nie chce mi się już męczyć, a jest to dobra oferta obojętnie czy w styczniu będą wietrzyli.
 #899793  autor: Darek Z
 12 gru 2016, 22:43
Joe Johnson pisze:Dzisiaj byłem w innym salonie
W piątek kolega przechodził do t-mobile na rodzinną. 1 numer play-abonament, 1 numer orange-abonament i 1 numer play-na kartę (prepaid). Na zatwierdzenie (sprawdzają terminy zakończenia abonamentów) i aparat tel. (nie mieli takiego na miejscu) czekał do dziś. Rano tj. dzisiaj w poniedziałek dostał telefon z salonu z zaproszeniem w celu podpisania umowy. Wziął samsunga A5/2016 w cenie jak z cennika dla T2 5Gb. Trafiłeś chyba prawdopodobne na jakiegoś niedoinformowanego pracownika salonu. U mnie tak jak pisałem wcześniej, czyli za tydzień wybieram się do salonu.
 #900302  autor: kazek162534
 15 gru 2016, 21:06
witam mam pytanie do was. jak mam dwa numery na karte bez abonamentu w orange i jeden w virgin bez abonamentu to obowiazuje mnie promocja 4 miesiace za 1 zl czy od poczatku musze 85 zl placic z telefonem (p9 lite ) bo z nimi to masakra jest pierwsze zawarlem umowe przez telefon wszystko ladnie pieknie przyszly mi 2 numery ale 3 z telefonem mi wycofali bo jakis problem jest i potem po salonach musialem chodzic mieli do mnie dzownic a tydzien czasu i cisza.. a w salonie mowia mi ze najlepiej wszystkie numery nowe i odpoczatku bym placil abonament i moga mi zrobic znizke za te problemy 150 zl za p9 lite.. ale niby nie moge miec tej promocji 4 miesiace bo nie mam obonamentu to prawda ? pozdrawiam
 #900337  autor: Joe Johnson
 16 gru 2016, 00:42
Darek Z pisze:
Joe Johnson pisze:Dzisiaj byłem w innym salonie
Trafiłeś chyba prawdopodobne na jakiegoś niedoinformowanego pracownika salonu.
Na franczyze prawdopodbnie. Byłem u "mojego" konsultanta i upewnił mnie, że warunków nie zmienia. Czyli obniżka na telefon. Możliwe, że i star boxa wyciągnę :)

Proponował A5 ale o wiele drożej (chyba) ok. 400-600zł ale kurcze podpytam to może i mi się uda wyciągnąć. Ile to cena A5 w abonamencie rodzinnym z T2 ? Ile płacił ?

Kazek nie dasz rady na samych pre paid :)

EDIT: Darek co powiesz o tym ? :
https://www.plus.pl/shopping-flow/-/wiz ... ket/e1s3/1

Daj znać czy link się dobrze wyświetla. Powiem Ci, że ta oferta jest KONKURENCYJNA do T-Mobile no chyba, że czegoś nie doczytałem. Tam jest plan na 1 kartę sim ale gdzieś w innej zakładce doczytalem, że dwie karty sim pot abonam,ent są za darmo. Wychodzi ok. 100zł taniej w ciągu 2 lat i masz jeszcze urządzenie do auta, które możesz sprzedać albo używać. Dodatkowo w przyszłości smartdom (ja na bank nie będę używał - chociaż może TV, kto wie?)/ Jedyny minus, który zauważyłem to biały model telefonu ;)
 #900351  autor: Darek Z
 16 gru 2016, 08:29
Joe Johnson pisze:
EDIT: Darek co powiesz o tym ? :
Plus odpada. Co z tego, że dostaniesz ileś tam Gb w ab. jak będziesz bulił za video i audio streaming poza abonamentem (chyba coś koło 50gr./min m.in. youtube czy radio internetowe), ewentualnie po zmianie apn-u nie będziesz miał LTE. Poczytaj jest wątek na forum http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 4&start=75
A link się nie otwiera.
 #900355  autor: Darek Z
 16 gru 2016, 09:15
kazek162534 pisze:witam mam pytanie do was.
Nie jestem znawcą, ale w regulaminie oferty nie ma czegoś takiego jak promocja na 4 miesiące. Jest za to zawieszenie abonamentu na 120 dni. Taki zapis jest chyba po to by nie nakładały się opłaty za stary abonament u poprzedniego operatora, a nowy. W przypadku przejścia prepaid numer przechodzi od razu więc zawieszać nie ma czego. Żeby cię zachęcić do przejścia dostałeś rabat na telefon. Powalcz z salonem czy na infolinii, może się uda, choć akurat, moim zdaniem ta oferta i tak jest korzystna, nawet bez zawieszania. Odsyłam jednak do regulaminu http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 013129.pdf pkt. 3.7 i dalej
 #900356  autor: kazek162534
 16 gru 2016, 09:37
dzieki Panowie za informacje. tez mi sie wydawalo ze to by bylo za pieknie jakbym mial placic 85 zl i 4 miesiace za 1 zl i tele za 249 zl ale tak mi przez telefon ustawili jak omawialismy umowe tylko ze potem doszly mi dwie karty a telefon z 3 karta nie doszlo bo zostalo anulowane bo u nich nie przeszlo to a potem co sie okazalo to gosc co mi proponowal taka umowe dopiero miesiac pracowal i bylem w salonie chyba z 3 godziny bo jakies problemy z systemem i potem problemy zeby to wszystko pozmieniac i zrobic nowa umowe a na sam koniec mowil ze musza mi usunac pierwsze ta stara umowe i potem zrobimy nowa ale za to ze juz 10 dni z tym sie bawie bo oni zawalili to z kierownikiem pogada zeby rabat mi dal 100 zl wiec za 150 zl zaplace za p9 lite i potem juz normalnie 85zl miesiecznie ale wsumie i tak dobra oferta bo w play chcieli mi dac za 130 zl taka oferte i telefon za 560 zl wiec w play jest bardzo duzo mysle ze t- mobile narazie wygrywa w pakietach rodzinych na rynku. pozdrawiam
 #900377  autor: Gregrin
 16 gru 2016, 11:01
Darek Z pisze:youtube czy radio internetowe
No bez przesady. Tylko specyficzne programy i na pewno nie należy do nich youtube.
 #900389  autor: Darek Z
 16 gru 2016, 12:00
Gregrin pisze:
Darek Z pisze:youtube czy radio internetowe
No bez przesady. Tylko specyficzne programy i na pewno nie należy do nich youtube.
No nie wiem czy bez przesady. Forumowicze zasygnalizowali temat rok temu i do tej pory się ciągnie. Trudno być zadowolonym z wykupionego pakietu internetowego, a potem być zaskoczonym dodatkowymi opłatami za w/w tak jak jest to opisane w linku, który zapodałem koledze Joe Johnson. A ma to szczególne znaczenie w ofertach łączonych, gdzie nie masz możliwości kontrolowania i uświadamiania wszystkich użytkowników oferty-grupy co mają oglądać, czego słuchać, z jakich apk korzystać, a czego nie bo zabulisz dodatkowo mimo wykupionych Gb danych. W play w którym jeszcze jestem takich „cyrków” niema. Sam byłem zaskoczony opisywanymi przypadkami . W końcu po to jest forum, by dzielić się wiedzą. Jeśli na http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 4&start=75 się mylą to sprostuj ich wypowiedzi. Myślę, że każdy zainteresowany ab. plus-a powinien z uwagą przeczytać ten wątek forum, a Joe Johnson był-jest zainteresowany to mu go zapodałem.
 #900400  autor: Joe Johnson
 16 gru 2016, 13:14
Słuchajcie, a tak z innej beczki --> Co z dodatkowymi usługami we wspomnianym T- Mobile? Gdzieś czytałem, że 2 poboczne karty SIM mogą korzystać po wyczerpaniu limitu 5GB internetu używać danych z głownej karty ? Co z tidalem, jakimiś innymi netfixami itd. ? Co to mydysk 25 GB z oznaczeniem : "a transfer nie konsumuje pakietu" ? Co tu można ugrać ?
 #900405  autor: w12
 16 gru 2016, 13:28
Darek Z pisze:
Nie jestem znawcą, ale w regulaminie oferty nie ma czegoś takiego jak promocja na 4 miesiące. Jest za to zawieszenie abonamentu na 120 dni. Taki zapis jest chyba po to by nie nakładały się opłaty za stary abonament u poprzedniego operatora, a nowy. W przypadku przejścia prepaid numer przechodzi od razu więc zawieszać nie ma czego. Żeby cię zachęcić do przejścia dostałeś rabat na telefon. Powalcz z salonem czy na infolinii, może się uda, choć akurat, moim zdaniem ta oferta i tak jest korzystna, nawet bez zawieszania. Odsyłam jednak do regulaminu http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 013129.pdf pkt. 3.7 i dalej
Może i regulamin nie wspomina o pewnych rzeczach i niezgrabnie opisuje promocję ale nawet dla 3 numerów prepaid z innej sieci jest promocja 4 miesiące za 1 zł za każdy numer.
Sam się zastanawiam nad tą ofertą bo jest naprawdę korzystna.

https://www.youtube.com/watch?v=y1xfTfy3gwQ
 #900408  autor: Gregrin
 16 gru 2016, 13:44
Darek Z pisze: W końcu po to jest forum, by dzielić się wiedzą. Jeśli na viewtopic.php?f=23&t=83404&start=75 się mylą to sprostuj ich wypowiedzi.
Dokładnie. Dlatego nie wprowadzajmy w błąd. Youtub'e się do tego nie zalicza i nikt tam o tym nie wspomina. Dlatego nikogo tam nie proszę o sprostowanie tylko ciebie poprawiam.
Ruben pisze:Zdecydowana większość aplikacji nie spowoduje naliczania ponad abonament także przy APN: Plus, jednak problem polega na tym, że trafiają się aplikacje, które to powodują.
Ustawisz APN: internet, to wtedy jesteś spokojny jednak nie możesz korzystać z LTE.
Z tego co pamiętam to w całym wątku wymieniono tylko jedna aplikacje. Ja plusa nie bronie bo tez uważam ze to jest śmieszne ale pisać ze jedna z najbardziej popularnych aplikacji na telefon działa w ten sposób to nie ostrzeganie a straszenie.
PS. sam o tym informuje przy opisie oferty [Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na karte ~30zl
Darek Z pisze: do tej pory się ciągnie.
Nic się nie ciągnie. Plus sobie za to nalicza i wprowadził ten zapis do regulaminu.
 #900411  autor: Darek Z
 16 gru 2016, 13:56
zapytanie pisze:
Darek Z pisze:
Nie jestem znawcą, ale
Może i regulamin nie wspomina o pewnych rzeczach
Skoro tak to dobrze. Ważne info dla kazek162534.
Twoja informacja znacząco uatrakcyjnia ofertę t-mobile.Więcej ludzi zapewne skorzysta z promocji. Dzięki
 #900416  autor: Darek Z
 16 gru 2016, 14:18
Nie było moim zamysłem straszenie kogoś. Chciałem tylko poinformować innego użytkownika o tym "zjawisku". Może z tym youtube coś mi się przewidziało. Sorry.
 #900492  autor: kazek162534
 16 gru 2016, 21:39
dzieki kolego za informacje! a wiec jakbym dostal ta oferte 150 zl za p9 lite i jeszcze negocjowac zeby 4 miesiace byly za 1 zl a potem 85 zl w t-mobile to oni wszystkich powalaja na kolana moim zdaniem. zobaczymy w poniedzialek jade na rozmowy zobaczymy czy beda udane :) pozdrawiam