Użytkownik
xander21
O tak.Vieslav pisze:Jako posiadacz kart konkurencji nie mogę się doczekać, aż Playowcy przesiądą się na swoje nadajniki i odetkają moją sieć.
Te 5% to może być duży koszt.kozien70 pisze:Skoro transmisja danych w roamingu to tylko 5% to po co w ogóle zrobili ograniczenie?
BTW - czy mógłbyś przytoczyć źródło tych procentów? Z tego co pamiętam, Play chyba podaje gdzieś w raportach % transmisji danych we własnej sieci i w roamingu.
Dzięki. Jednak konkretny link byłby lepszykwistas pisze:
EDIT: żródło z telko.in raport z lutego 2016
Awarie komputerów się zdarzają. Mi pracownica Play zarejestrowała numer przez telefon, dzwoniąc do innego salonu Play. Dla chcącego nic trudnego. A na Poczcie to i mi się raz zdarzyła awaria i też nie mogłem zarejestrować.silvercrest pisze:Play chyba ostatnio coraz bardziej schodzi na psy.
Dzisiaj będąc w salonie Play chciałem zarejestrować numer, ale dostałem informację że dzisiaj od rana rejestracja nie działa, tylko poczta.
Czy ktoś może to potwierdzić, problem z rejestracją numeru jest w całym kraju, czy tylko u mnie?
kwistas pisze: już dawno temu Play deklarował, że 73% ruchu głosowego i 95% transmisji danych przechodzi przez własną sieć
Czyli finansowo w Play cienko, skoro wahnięcie kursu EUR zmusiło ich do tak słabej PR-owo zagrywki, jak zdławienie prędkości dla tych 5% (lub tak naprawdę 12% użytkowników smartfonów, co wynika z tego samego raportu).kwistas pisze:KasaTakie czasy, trzeba oszczędzać (coraz bardziej badziewna cena PLN w storunku do EURO).