• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #820839  autor: Gregrin
 02 wrz 2015, 11:43
KR2615 pisze:Czy to dołądowanie za 5zł musi być ze zdrapki czy z Paybacka też zadziała?
sebusy pisze:Z tych dwóch tylko Payback
Z ciekawości -czemu ?
 #820867  autor: bazooka
 02 wrz 2015, 13:31
Bonusowy transfer dostajesz przy doładowaniu internetowym.
Jeśli masz doświadczenie, że nie trzeba 'ruszać' bonusowego by spełnić wymagania regulaminowe to pisz...znaczyłoby to, że zdrapka starczy.
Logika podpowiada jednak inaczej i na miejscu kolegi ładowałbym Paybackiem, bądź mpotowrem...w każdym bądź razie...internetowo.
 #821020  autor: Blank
 03 wrz 2015, 08:59
platforma orange jest o tyle śmieszkowa, że czasem wystarczy sam SMS Start na 8002, czasem START, a potem doładowanie, a czasem doładowanie, a potem START :D

Jeśli starter jest ponad 3 miesiące w sieci, to warto najpierw wysłać esa, sprawdzić, potem ewentualnie doładować, sprawdzić i ewentualnie ponownie wysłać esa (w kolejnym dniu).

Tak jak jednak pisze sebusy, ten bonus w Smarcie pochodzi z doładowania online, więc jesli sam SMS START nie zadziała, to trzeba znowu otrzymać ten bonus, czyli znowu doładować online.
I co ważne, bonus podstawowy w Smarcie nie zostanie przedłużony, więc jeśli nie został wykorzystany to i tak przepadnie.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #866057  autor: maciekperla
 14 maja 2016, 16:56
Witam,

Mam skumulowane na koncie 23GB, internet i rozmowy do 17.05.16, niestety w taryfie Smart. Czy można jakoś zrobić, żeby te GB zostały jeszcze na rok po tym jak doładuje konto?
 #866142  autor: maciekperla
 14 maja 2016, 21:04
Sytuacja jest następująca ;).

Twoje pakiety:
I. Wartość dostępnego limitu transferu danych -> Pozostało 23.21 GB;

II. W tym bonusowa wartość dostępnego limitu transferu danych ->
Ważne do za 3 dni, 17.05.2016 -> Pozostało 22.83 GB;

III. Pakiet Danych -> Ważne do za 3 dni, 17.05.2016 -> Pozostało 22.83 GB;

Twój plan: Orange Smart na kartę.
 #899576  autor: bazooka
 11 gru 2016, 22:26
Odkopujemy... :)
Przemix pisze:skąd plotka o zabraniu większych :wink: bonusów w Smarcie? Ich regulamin ważny jest do odwołania, jak reszta od lat działających usług. A w tym czasie we Free bonusy rosły na plus, więc dlaczego niby z końcem roku miałaby pójść wajcha w dół. Monitoruję ten temat :p
O jakim regulaminie piszesz :?:
 #899591  autor: Gregrin
 11 gru 2016, 23:32
No chyba o bonusach GB za doładowanie w smarcie ?
Ze strony można znaleźć regulamin ważny bezterminowo i jeszcze jakiś który nie do końca pasuje do tabelki na stronie bo sugeruje ze powinno być 9GB za doładowanie 50zl ??
 #899596  autor: bazooka
 12 gru 2016, 00:10
@Gregrin - dzięki za Twojego posta, by wrócić do dyskusji na ten temat:
1. jak dotarłeś do 1.linka (strony) - poprzez orange.pl? => poznaj ofertę na kartę ?? Bo ja tam nie widzę taryfy SMART :?:
2. Regulamin z linka 2-ego według Blanka jest ważny do końca roku - niestety nie sprawdzałem ostatnio, bo doładowałem się zdrapką...
3. ...i tu zadziałała właśnie opcja z 3.linka (jakiś) - i dostałem (ok 1,5miesiąca temu)tylko 1GB za 50zł :(

Co więcej od momentu gdy Mój Orange prezentuje pozycję:
Pakiet podstawowy...nigdzie ale to nigdzie nie mogę podejrzeć ile w tym pakiecie zostało...
W mobilnym Mój Orange mam tam wartość tegoż pakietu wraz z tym przeliczonym ze złotówek na koncie głównym. Czyli musiałbym przeliczyć i odjąć by wiedzieć ile mam z tego bonusowego pakietu - masakra :(
Poprzez WWW - wartości Pakietu podstawowego nie widać wcale :(
Zgłaszałem sprawę poprzez chat - delikatnie ujmując rzecz: zostałem raczej olany...
Tłumaczyłem, że przez WWW nie widać Pakietu podstawowego - a może po prostu mnie nie zrozumiał? Niestety nie mogłem dłużej czekać, aż konsultant to zrozumie i rozmowa została przerwana.
Pytałem jeszcze podchwytliwie, czy może SMART to oferta "do zaorania" - nic mu o tym nie było wiadomo...
Ale mnie się zdaje, że właśnie tak będzie i kusiłoby mnie oraz moim najbliższym doładować online za te 50zł po te 8GB, ale jakoś nie mam pewności, że to będzie działało, skoro nawet przez WWW już tego nie widać... :(
 #899599  autor: Przemix
 12 gru 2016, 00:41
bazooka, chyba wypadłeś z gry bo gadasz jakbyś miał orange od wczoraj :P na stronę taryfy smart wchodzę z google. Drugi link dotyczy tylko doładowania online, i o jego ważność pytałem. Trzeci link cie dotyczy (zdrapka). Tak, jest 9GB za doładowanie 50zł, z tym że na dwóch subkontach 1-8GB.

Zmiana prezentacji pakietów na mój orange to strzał w stopę. Na szczęście w Smarcie działa kod z free na sprawdzenie internetu: *101*01# (uwaga na literówki 01 i 10 bo zmienisz taryfę i net przepadnie)
 #899601  autor: Gregrin
 12 gru 2016, 01:35
bazooka pisze:1. jak dotarłeś do 1.linka (strony) - poprzez orange.pl? => poznaj ofertę na kartę ?? Bo ja tam nie widzę taryfy SMART :?:
Przez google. Zapytanie "orange smart". Rzeczywiście przez stronę promują praktycznie tylko free i yes ale można wejść klikając "Oferta" > "Telefon" (1) i stamtąd z kolumny "Na Kartę" wybieramy "Taryfy" (2)
(1) http://www.orange.pl/telefonia_komorkow ... alny.phtml#
(2) http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ticle.html
Można tez skorzystać z doradcy :smt005 http://www.orange.pl/kid,4002009319,id, ... ticle.html
PS. w jego podsumowaniu link do taryf tez nie działa. Pewnie po przebudowie strony nie zrobili porządnego testu.
bazooka pisze:2. Regulamin z linka 2-ego według Blanka jest ważny do końca roku
Ja bym obstawiał ze będzie jak w taryfie free ze po prostu ten sam bonus zostanie (albo trochę go powiększą) i będzie on już za każde doładowanie. Dokładnie tak samo jak zrobili to we free.
bazooka pisze:kusiłoby mnie oraz moim najbliższym doładować online za te 50zł po te 8GB, ale jakoś nie mam pewności, że to będzie działało, skoro nawet przez WWW już tego nie widać... :(
Skoro są regulaminy to dlaczego miałoby nie działać ? Jeśli Blank ma jakieś przecieki o wycofaniu tego regulaminu z końcem roku to w sumie czemu nie doładować na zapas ;)
 #899612  autor: bazooka
 12 gru 2016, 07:34
@Przemix - fajnie to nie zabrzmiało, co piszesz do mnie :-( ...przykro mi, a przecież to Ty Tak naprawdę zapytałeś :-)
Po drugie, czy korzystanie z RWK tylko dla pakietu danych w taryfie, w której nie miało to działać to 'wypadanie z gry' ? ja I moi bliscy ładujemy Orange raz na rok, mi starcza wciąż jakieś 750MB miesięcznie...

@Gregrin, dokładnie jest jak piszesz, ale wydamY wszyscy po 50zł za 8GB za net na 50dni :?: ja sobie kalkuluje ryzyko, bo jeśli coś zmienią, to od tego się nie odwołam, nie zareklamuje. Kierujemy się wszyscy raczej do zejścia ze środków z głównego a nie tworzenie tam dalszej skarbonki, a przecież można wykupywać pakiety miesięczne neta, tylko są one ni w p... ni w oko - 500MB za mało, a 12zł za drogo :-) Jednak i tak 500MB to idealna sprawa, bo mam w razie czego zabezpieczenie z pakiecie podstawowym z RWK, jak tamten się skończy, dlatego raczej nie załaduję na zapas.
Byś mnie dobrze zrozumiał musiałbyś wziąć pod uwagę działanie pewnych kwestii w RBM Energy, i zatem dlaczego nie chcę pozostawić taryfy SMART, gdzie jest pakiet 120min, a w OFnK tego nie ma. To jednak zbyt skomplikowane myślenie...
A Blankowi, od pewnego czasu w temacie Orange...po prostu wierzę. :-)
 #903262  autor: Przemix
 03 sty 2017, 08:41
Mamy nowy rok, regulaminy ani strona się nie zmieniły, ktoś siał ferment. Proszę o relację kogoś kto w styczniu doładowywał SMARTa doładowaniem online, ile dostał netu