@Gregrin - dzięki za Twojego posta, by wrócić do dyskusji na ten temat:
1. jak dotarłeś do 1.linka (strony) - poprzez orange.pl? => poznaj ofertę na kartę ?? Bo ja tam nie widzę taryfy SMART

2. Regulamin z linka 2-ego według Blanka jest ważny do końca roku - niestety nie sprawdzałem ostatnio, bo doładowałem się zdrapką...
3. ...i tu zadziałała właśnie opcja z 3.linka (jakiś) - i dostałem (ok 1,5miesiąca temu)tylko 1GB za 50zł
Co więcej od momentu gdy Mój Orange prezentuje pozycję:
Pakiet podstawowy...nigdzie ale to nigdzie nie mogę podejrzeć ile w tym pakiecie zostało...
W mobilnym Mój Orange mam tam wartość tegoż pakietu wraz z tym przeliczonym ze złotówek na koncie głównym. Czyli musiałbym przeliczyć i odjąć by wiedzieć ile mam z tego bonusowego pakietu - masakra

Poprzez WWW - wartości Pakietu podstawowego nie widać wcale

Zgłaszałem sprawę poprzez chat - delikatnie ujmując rzecz: zostałem raczej olany...
Tłumaczyłem, że przez WWW nie widać Pakietu podstawowego - a może po prostu mnie nie zrozumiał? Niestety nie mogłem dłużej czekać, aż konsultant to zrozumie i rozmowa została przerwana.
Pytałem jeszcze podchwytliwie, czy może SMART to oferta "do zaorania" - nic mu o tym nie było wiadomo...
Ale mnie się zdaje, że właśnie tak będzie i kusiłoby mnie oraz moim najbliższym doładować online za te 50zł po te 8GB, ale jakoś nie mam pewności, że to będzie działało, skoro nawet przez WWW już tego nie widać...