• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #89805  autor: Zenek
 29 lip 2006, 22:34
W sumie to różnią się te modele sporo, generalnie różnice w cenie nie grają roli, mnogość funkcji też tak nie do końca, ważne, że oba mają aparat foto (wprawdzie w 6230i to 1.3 mpx). Może stoję teraz trochę przed dziwnymi wyborami, ale te fony jakoś mi wpadły w oko, 6230i miałem w łapie i podobała mi się...tylko czy rzeczywiście jest taka tragedia z baterią?? Miał ktoś okazję pobawić się 6070? Jak wypada na tle 6020? Bateria pewnie dłużej trzyma niż w 6230i? Jeśli chodzi o dane producentów to na nie wolę nie patrzeć, z nimi różnie bywa, jak w moim obecnym siemensie chociażby hehe.

#89819  autor: :Diego:
 29 lip 2006, 23:21
Według mnie bierz 6230i :wink: ma wiecej pamieci, 64 tonową polifonię i chyba karty pamięci :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#89827  autor: przemek910
 29 lip 2006, 23:33
Napewno ma karty pamięci ;)

Zreszta jak mozęsz to bierz 6230i, kupisz sobie ladowarke biurkowa i po klopocie ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#89834  autor: blipek
 30 lip 2006, 00:51
Ja też doradzę Ci 6230i. Ona nie tylko ma 64tonową polifonię... do niej możesz wgrywać dzwonki mp3. No co poza tym...?? No napewno to że ma 1.3Mpx aparat, a nie VGA, ma więcej pamięci (razem z kartą pamięci...która jest dołączona, no i zawsze możesz mieć jeszcze więcej, w końcu to złącze kart pamięci...:)). Ogólnie według mnie jest lepsza... (mam jakieś rozeznanie bo mój Ojciec używa owego telefonu i nie narzeka). A poza tym nie przekonuje mnie jakoś wygląd 6070.

[ Dodano: 2006-07-30, 00:51 ]
ale to oczywiście Tobie ma się telefon podobać a nie mi...;]

[scroll]Motorola D520 :arrow: Sony CMD-J5 :arrow: Panasonic GD93 :arrow: Sony Ericsson T68i :arrow: Samsung X-600 :arrow: Samsung Z400 :arrow: Nokia E51[/scroll]

#89841  autor: Przemek
 30 lip 2006, 01:12
Ja też bym brał Nokię 6230i.Miałem ją przez jakiś czas i bateria wcale nie była taka uciążliwa,a poza tym czysto technicznie 6230i jest lepsza.

#89864  autor: Zenek
 30 lip 2006, 10:29
dzięki za opinię, też bardziej byłem zdecydowany na 6230i utwierdziliście mnie w tym przekonaniu do czasu aż nie uzyskałem możliwości zakupu w podobnej cenie 6630, wprawdzie z simlockiem na orange, no ale i tak będę korzystał z popa nigdzie indziej się nie wybieram raczej...boję się tylko czy to nie za duża cegła...chociaż Symbian...cholera jak to trudno wybrać xD solidna chociaż jest? bo w 6680 to klapka od baterii po pół roku mojej kuzynce latała...jak nie przymierzając w siemensie lol teraz wszyscy producenci tną po kosztach, wszyscy!!! niezależnie od tego czy to jest laptop, odtwarzacz dvd czy telewizor, trzeba uważać, renomowane firmy obniżając koszty starają się konkurować z pieprzonymi chinolami, ale jakość spada...Mercedesy też już nie takie solidne jak kiedyś ;) Ach...

Edit: Chyba jednak nie będę się napalał na 6630 bo orange menu zniszczy moją psychikę zapewne hehe :)

#89895  autor: uśmiechnięty
 30 lip 2006, 13:15
Ja również polecę Ci Nokię 6230i.
Przede wszystkim model ten ma lepszy aparat, otwiera mp3, ma karty pamięci.
Nokia 6070 to model bardzo prosty, chociaz przyznam, ze też bardzo fajny.
Bateria w nim powinna trzymać jak w 6020. W 6230i krócej, ale ja zawsze uważam, że bateria to nie problem, bo można kupić nową... lepszą :P

#90090  autor: Rydels
 31 lip 2006, 08:22
N6070 to tak naprawde N6020 w innym pudleku. Ma wiecej pamieci, radio i mozliwosc ustawienia Mp3 jako dzwonka.
Jesli nie potrzeba Ci konkretnych bajerow to bierz.
N6230i to dobry tel. Baiwlem sie sporo razy i oceniam go pozytywnie tak jak wlasciciele.
N6630 mialem (w Orange ale bez Orange menu dlatego w tej kwesti sie nie wypowiadam).
Poza tym to spoko fonikl. Nie ma Irdy-to jedyny minus. Konkretnym plusem za to jest Symbian. Jezeli jednak nie bedziesz go wykozystywal a chcesz miec bajery to stawiam na N6230i :!: :!: :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#90111  autor: Sędziwój
 31 lip 2006, 11:05
Mam pytanie jak bardzo zależy Ci na dobrym aparacie?
Bo widzę, że rozważasz tylko Nokie. Z tych dwóch to bym jednak proponował (jeśli nie przeszkadza Ci, że tak krótko trzyma) 6230i bo jest o wiele lepszy (za dużo tych plusów aby wymieniać)

[ Dodano: 2006-07-31, 11:07 ]
A zapomniałem o wspomnianym 6630, to musisz zobaczyć ten soft Orange i jeśli nie będzie Ci przeszkadzał (tak jak rozmiar) to bym sugerował ten :)

#90325  autor: Zenek
 01 sie 2006, 12:12
Dziękuję wszystkim, za pomoc właśnie trzymam w łapkach świeżutką 6230i, jakośc jakośc super, do tego nie duża, jakbym wziął 6630 to nie wiem jak targałbym taką cegłę, dzięki jeszcze raz, jestem w 100% usatysfakcjonowany.

Pozdro

#90327  autor: Przemek
 01 sie 2006, 12:18
Gratuluję udanego zakupu :wink:

#90329  autor: Rydels
 01 sie 2006, 12:23
Zenek pisze:Dziękuję wszystkim, za pomoc właśnie trzymam w łapkach świeżutką 6230i, jakośc jakośc super, do tego nie duża, jakbym wziął 6630 to nie wiem jak targałbym taką cegłę, dzięki jeszcze raz, jestem w 100% usatysfakcjonowany.

Pozdro
Ciesze sie,ze moglismy pomoc.
Polecamy sie na przyszlosc.
Oczywiscei garutuje swietneggo wyboru :!:
N6230i to swietny,trwaly i bardzo wszechstronny fon o nieprzecietnych parametrach.
Zycze przyjemnosci z uzywania :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/