Temat wyczerpany.Ja tylko w kwestii pinu w Orange.Zaznaczam,że nie jestem w jakikolwiek sposób związany z Orange,poza tym,że byłem tam dwa miesiące.Mając telefon lumia 550 udało mi się pozbyć pinu(karta którą można wyłamać na micro sim i była docięta na nano sim).W taki oto sposób
Kod: Zaznacz całyJeśli nie chcesz chronić swojej karty SIM kodem PIN, w menu Ustawienia
karty SIM w obszarze Zabezpieczenia dotknij Usuń numer PIN karty SIM i wpisz
obecny kod PIN. Jeżeli korzystasz z telefonu z dwiema kartami SIM, musisz usunąć kod
PIN kart SIM w menu Ustawienia karty SIM 1 lub Ustawienia karty SIM 2
Wiem,że nie każdą kartę Sim da się w ten sposób da się odblokować.Zdaję sobie sprawę z tego,że nikt specjalnie nie będzie kupował telefonu z win10 Mobile i nawet w swoim otoczeniu nie znajdzie telefonu z tym systemem.Osobiście uważam,że nie ma lepszych sieci niż Play I Orange.Dlaczego przeniosłem się Orange?ano dlatego,że zepsuła mi się karta nano sim(ta docinana)i wymiana w Orange to 25 zł w Play 5zł i to dość często O zł.Poza tym mam jeden telefon kupiony niecałe 2 lata temu z blokadą simlock, zdjęcie tej blokady do koszt 77zł.Wiem na takich jak ja mówią cebula,niech sobie mówią.