Użytkownik
xander21
Tylko leniwi proszą o podjechanie. Ja w piątek wysłałem wniosek. Myślałem, że w poniedziałek wyślą kuriera i dziś przyjedzie. Niestety nie przyjechał.asdaf pisze:Ciekawe czy dostanę jakąkolwiek wiadomość (sms, mail) o planowanym wyłączeniu starej karty a włączeniu nowej. Pewnie znowu będzie partyzantka.
Ps. Raczej nie mam kłopotów z kurierami czasami tylko proszą o podjechanie 10 km po odbiór paczki
Starter jest nieaktywny, do czasu przeniesienia numeru.asdaf pisze:Czy startery otrzymane od kuriera mają nadane numery tymczasowe i można ich używać normalnie do czasu przypisania docelowego numeru z przeniesienia? Swojego startera nie chcę na razie aktywować, a ciekawość mnie gryzie.
Płakał nie będęxander21 pisze:Niestety to nie nju mobile, ze dostajesz nr tymczasowy.
bledos pisze:Czy płaciliście za kartę SIM przy przeniesieniu numeru?
nie
Czy na karcie nie ma podanego numeru telefonu (wytłoczonego)?
nie ma
Mi to samo mówili, że firma kurierska ma 7 dni na zwrócenie dokumentów do nich.patrix-83 pisze:Informuję wszystkich przenoszących numery do A2Mobile że po podpisaniu kurierowi wniosków o przeniesienie numeru trafiają one z powrotem do A2Mobile do 7 dni z tego względu że tak operator podpisał umowę z firmą kurierską i firma kurierska się tego trzyma i dopiero po 7 dniach rozpoczyna się cały proces.
A wiem to stąd że też przenosiłem numer do A2Mobile i męczyłem konsultantkę na infolinii pytaniem czemu tak dokumenty długo wracają do nich. Ona uzyskawszy informację od działu MNP A2Mobile przekazała mi właśnie taką informacje o powrocie podpisanych dokumentów do 7 dni.
Jest to umowa podpisana tańszym kosztem z firmą kurierską i tyle.