• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #897369  autor: shimatta2
 26 lis 2016, 15:37
Obecnie jestem w Play na kartę. Chciałabym miec jakiś pakiet miesięczny, który zawiera duzą ilość internetu. W jakiej sieci będzie to najmniejsza kwota? Dodatkowo powiem, jesli chodzi o minuty to nie są konieczne, ew. smsy do wszystkich sieci.

Pozdrawiam :D
 #897372  autor: -Gosc-
 26 lis 2016, 15:54
shimatta2 pisze:Obecnie jestem w Play na kartę. Chciałabym miec jakiś pakiet miesięczny, który zawiera duzą ilość internetu. W jakiej sieci będzie to najmniejsza kwota? Dodatkowo powiem, jesli chodzi o minuty to nie są konieczne, ew. smsy do wszystkich sieci.

Pozdrawiam :D
Orange z taryfą OFNK, tam jest taka opcja elastyczny internet, działa to na zasadzie 1GB=1zł=1 dzień ważności, można kupować najmniej chyba na 3dni potem 5, 7, 10, opcja 30GB jest atrakcyjna za 30zł na 30dni, do tego dostajesz 10GB za samo doładowanie za 25-30zł więc do dyspozycji masz 40GB/30zł/miesiąc. I masz działający internet, u mnie na huawei 3372 wyciąga zawsze między 30-40Mbps DL.
 #897376  autor: Blank
 26 lis 2016, 16:27
W Play bardziej bieda.

2-3 GB za 9 zł, 6-7 GB za 20 zł. Sam internet.
SMS-y dodatkowo za 7 zł.

Formuła Play SMS
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... rmula-sms/
http://promocje.play.pl/uslugi-i-pakiet ... net-karta/

Formuła Play Unlimited - Rozmowy, SMS-y, 6 GB
25 zł - http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... unlimited/

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #897378  autor: jarekt
 26 lis 2016, 16:30
Gdybyś miała urządzenie LTE i była w zasięgu LTE to zanim przejdziesz gdziekolwiek to sobie jeszcze sprawdź najtańszy internet LTE (praktycznie darmowy) w Polsce i najprawdopodobniej w Europie, a być może i na świecie właśnie w Play a konkretnie w taryfie RBM5 do której możesz przejść i potestować sobie i dopiero potem podjąć decyzję.
Koszt miesięczny maksymalny (bez żadnego kombinowania) to 15zł za 200-300GB i więcej (nie ma limitu GB).
Jak dobrze zakombinujesz to koszt można obniżyć do 3zł miesięcznie, a z lekką kombinacją to 5zł miesięcznie.
Chodzi oczywiście o "Darmowy Internet LTE" w RBM5 i RBM1 (do RBM5 możesz przejść 2 kodami, a do RBM1 nie da się migrować).

---edit---
Generalnie dla tej właśnie usługi to w Polsce warto sobie kupić telefon z LTE jeśli jeszcze nie masz (albo np. modem LTE i udostępniać net przez kompa przez np. kartę WiFi czy np. przez router - możliwości jest wiele).

---edit---
dostosowanie posta do płci pięknej (bo pomyślałem wcześniej, że chodzi o faceta :) )
Ostatnio zmieniony 26 lis 2016, 20:40 przez jarekt, łącznie zmieniany 4 razy.
 #897379  autor: -Gosc-
 26 lis 2016, 16:48
shimatta2 pisze:A w Play znajdę jakis atrakcyjny pakiet z dużą ilościa internetu?
Nie warto się bawić w plaj z różnych względów, jeszcze w dużym mieście to może i coś tam im to działa ale dalej jest tragedia. Miałem, korzystałem, do tego dochodziły jakieś sztuczne narzucone ograniczenia typu do 2Mbps, zmieniłem na Orange (które też rewelacją nie jest) ale bez porównania lepsze od plaj i elastyczniejsze, nie masz presji na doładowania, ważności konta (mają rwk) itd. Dla kilku złotych nie warto bawić się w wirtualne wynalazki działające na plaju, to dla gimbazy, dusigroszy i tych którzy żyją w przekonaniu że operator po to ma sieć żeby im wszystko dawać darmo.

pozdro :smt006
 #897380  autor: shimatta2
 26 lis 2016, 16:50
jarekt pisze:Gdybyś miał urządzenie LTE i był w zasięgu LTE to zanim przejdziesz gdziekolwiek to sobie jeszcze sprawdź najtańszy internet LTE (praktycznie darmowy) w Polsce i najprawdopodobniej w Europie, a być może i na świecie własnie w Play a konkretnie w taryfie RBM5 do której możesz przejść i potestować sobie i dopiero potem podjąć decyzję.
Koszt miesięczny maksymalny (bez żadnego kombinowania) to 15zł za 200-300GB i więcej (nie ma limitu GB).
Jak dobrze zakombinujesz to koszt można obniżyć do 3zł miesięcznie, a z lekką kombinacją do 5zł miesięcznie.
Chodzi oczywiście o "Darmowy Internet LTE" w RBM5 i RBM1 (do RBM5 możesz przejść 2 kodami, a do RBM1 nie da się migrować).

---edit---
Generalnie dla tej właśnie usługi to w Polsce warto sobie kupić telefon z LTE jeśli jeszcze nie masz (albo np. modem LTE i udostępniać net przez kompa przez np. kartę WiFi czy np. przez router - możliwości jest wiele).

Gdzieś mogę na stronie znaleźć tą ofertę? Poprosze o link :)

Edit. Zależy mi w sumie na darmowych połączeniach i smsach do sieci Play, teraz doszłam do wniosku, że jednak cała moja rodzina ma w Play, więc czasem się przyda.
 #897381  autor: shimatta2
 26 lis 2016, 16:52
-Gosc- pisze:
shimatta2 pisze:A w Play znajdę jakis atrakcyjny pakiet z dużą ilościa internetu?
Nie warto się bawić w plaj z różnych względów, jeszcze w dużym mieście to może i coś tam im to działa ale dalej jest tragedia. Miałem, korzystałem, do tego dochodziły jakieś sztuczne narzucone ograniczenia typu do 2Mbps, zmieniłem na Orange (które też rewelacją nie jest) ale bez porównania lepsze od plaj i elastyczniejsze, nie masz presji na doładowania, ważności konta (mają rwk) itd. Dla kilku złotych nie warto bawić się w wirtualne wynalazki działające na plaju, to dla gimbazy, dusigroszy i tych którzy żyją w przekonaniu że operator po to ma sieć żeby im wszystko dawać darmo.

Mieszkam na codzień w dużym mieście, a wyjeżdżając poza miasto telefon lezy w samochodzie/torbie/kieszeni "w razie czego", nie korzystam w ogole, więc akurat ten argument z zasięgiem do mnie nie przemawia :)
 #897388  autor: zoltan666
 26 lis 2016, 17:35
A numer już zarejestrowany, odebrane bonusy za rejestrację?
 #897390  autor: jarekt
 26 lis 2016, 17:42
Link do regulaminu tej oferty: https://www.redbullmobile.pl/fileadmin/ ... 7_2016.pdf
(a link jest na stronie z regulaminami taryfy "RedBullMobile na Kartę 5zł (II)": https://www.redbullmobile.pl/obsluga-kl ... -karte-ii/

Ale jak przejść do tej taryfy to w regulaminach nie znajdziesz. Można oczywiście kupić starter w tej taryfie ale mogę Ci przesłać odpowiednie kody na PW aby swoją kartę zmigrować do RBM5.

Dobrze by było abyś napisała ile tego internetu potrzebujesz/zużywasz i jaka ilość to dla Ciebie dużo.
 #897391  autor: -Gosc-
 26 lis 2016, 18:22
shimatta2 pisze:
-Gosc- pisze:

Mieszkam na codzień w dużym mieście, a wyjeżdżając poza miasto telefon lezy w samochodzie/torbie/kieszeni "w razie czego", nie korzystam w ogole, więc akurat ten argument z zasięgiem do mnie nie przemawia :)
To spoko, w takim razie myślę że Orange z ofnk będzie najlepszym wyborem, nie podałaś tylko ile to jest dla ciebie "dużo internetu":-) i jakie koszty miesięczne cię interesują:-)
 #897394  autor: sylwekZolkusza
 26 lis 2016, 19:10
nju na kartę usługa, wszystko komórkowe,
nielimitowane rozmowy z numerami komórkowymi,
SMSy i MMSy,
10 GB internetu
Usługa dotyczy połączeń w kraju
W usłudze możesz korzystać też z:
rozmowy ze stacjonarnymi - dodatkowo max. 10 zł.

Kwoty nie są pobierane z góry - płacisz tylko za to, z czego w danym miesiącu korzystasz.

jak włączyć usługę - nowi i obecni klienci
Usługę możesz włączyć, gdy Twój numer w nju na kartę jest już aktywny.
Możesz to zrobić:
w zakładce usługi po zalogowaniu się do swojego konta na njunobile.pl,
wysyłając SMSa o treści START pod bezpłatny numer 565 (koszt wysłania SMSa zgodny z cennikiem),
krótkim kodem *127*63# [zadzwoń].
im dłużej, tym lepiej więcej GB
po 6 miesiącach 2 × więcej
po 12 miesiącach 2,5 × więcej
po 24 miesiącach 3 × więcej
jak włączyć usługę
Możesz to zrobić:
wysyłając SMSa o treści START na bezpłatny numer 80510 .
Włączenie usługi jest bezpłatne.
 #897405  autor: driver
 26 lis 2016, 20:24
Cześć.
Ja też mam dla Ciebie ofertę.
Będziesz miała internet, a jednocześnie będziesz mogła dzwonić bez oporów.
Chyba, że zależy Ci na pozostawieniu swojego numeru. Jeśli tak, to przepraszam i milknę.
Sprawdź na telepolis pod poniższym linkiem:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 61#p893889

Pozdrawiam!

driver
 #897426  autor: Rebeliant
 26 lis 2016, 23:01
Mam takie pytanie, jako że nie znam się na kwestiach techniczno-sprzętowych. Żeby mieć w laptopie neta w technologii LTE, to wystarczy sam modem LTE, czy lapek też musi mieć jakiś moduł? To, że muszę być w zasięgu LTE jest dla mnie zrozumiałe.;)
 #897429  autor: jarekt
 26 lis 2016, 23:08
Wystarczy sam modem LTE.
I mając ten modem w lapku możesz ten net (net LTE) udostępnić przez kartę WiFi lapka (a prawie każdy lapek ma wbudowaną taka kartę) innym lapkom, fonom i kompom w pobliżu.
Albo jeśli masz telefon z LTE to możesz net z fona (net LTE) udostępnić poprzez WiFi fona (a prawie każdy fon ma WiFi) innym lapkom, fonom i kompom w pobliżu.
 #897446  autor: shimatta2
 27 lis 2016, 10:11
zoltan666 pisze:A numer już zarejestrowany, odebrane bonusy za rejestrację?
numer zarejestrowany juz w 2013r, ale bonusy odebrane niedawno :)
jarekt pisze:Zapomniałem napisać ale być może to wiedziałaś, że w RBM5 jest również Stan Darmowy.
Jestem świadoma, więc oferta do ktorej najbardziej bym się skłaniała to właśnie RBM.
 #897447  autor: shimatta2
 27 lis 2016, 10:13
-Gosc- pisze:

To spoko, w takim razie myślę że Orange z ofnk będzie najlepszym wyborem, nie podałaś tylko ile to jest dla ciebie "dużo internetu":-) i jakie koszty miesięczne cię interesują:-)[/quote]

miesięcznie myślę tak o kwocie 20-30zł/msc, wiadomo, że im mniej tym lepiej. A jesli chodzi o internet to zużywam średnio 5GB miesiecznie i zaczyna mi być troszkę mało, także troche ponad ten limit, myślę, że 6-7GB będzie optymalnie.