• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #894428  autor: krulka89
 06 lis 2016, 02:14
Witam, kończy mi się umowa w Orange na firme i chciałabym przejść do Play ale obawiam się o zasięg, czy play nadaje się na długie trasy z nawigacją? Czy nie będzie problemu z logowaniem się do Orange, bo u mnie na wsi nadajnik który ma coś więcej niż tylko 2G ma Orange (3g i LTE). Myślę też nad T-mobile ale obawy te same, czy zaloguję się do orange?
 #894436  autor: Kryniczanin
 06 lis 2016, 09:50
A skąd jesteś bo to ma znaczenie.
 #894492  autor: Kryniczanin
 06 lis 2016, 14:21
To Play ma dostęp do Orange U900 i U2100 na żądanie abonenta. Przy granicach wschodnich jest UMTS Orange 900mhz do którego Play nie ma dostępu.

Dostępu do LTE w roamingu dla motłochu nie ma. Jedynie pracownicy i taryfy elitarne mają dostęp do LTE T-Mobile

T-Mobile ma znacznie gorszy zasięg od Orange. Szczególnie na wschodzie.
 #894529  autor: pakierhakierxd
 06 lis 2016, 19:16
Już Play tak chętnie nie daje zasięgu Orange.
w Abonamencie mam ale na dodatkowym numerze w prepaid prosiłem i nie dostałem

Data rejestracji Nr zgłoszenia Dotyczy numeru Kategoria Zgłoszone przez Status
23.10.2016 xxx Pakiety i usługi WWW Zakończone Ukryj szczegóły
Opis problemu
Szczegółowy opis sprawy: Witam proszę o wlaczenie zasiegu Orange,wiem ze sie da bo na innych numerach tak mam !

Odpowiedź
Szanowny Panie,

potwierdzam, że otrzymałam zgłoszenie dotyczące aktywowania zasięgu sieci Orange. 23 października odebrałam je za pośrednictwem Play24.

Szczegóły sprawy
Zgłosił Pan prośbę o aktywowanie dostępu do nadajników Orange.

Co zrobiłam
Sprawdziłam do jakich nadajników loguje się najczęściej Pana urządzenie. Jest to operator Plus i T-mobile. W ciągu ostatnich 30 dni Pana urządzenie zalogowało się do nadajników Orange tylko 2 razy.

Co teraz
W związku z tym, że w ogóle nie korzysta Pan z logowania do nadajników operatora Orange, aktywacja dostępu jest niemożliwa.

Pomocne informacje
Włączenie dostępu do nadajników Orange nie poprawi zasięgu w Pana urządzeniu, ponieważ Pana urządzenie w ogóle nie wykonuje prób logowania. Może Pan również ustawić w urządzeniu automatyczny wybór Operatora, co pozwoli na przełączanie się urządzenia między partnerami roamingowymi.

Ponieważ osobiście zajmowałam się Pana sprawą, będę wdzięczna, jeśli Pan pozytywnie oceni moja pracę.

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pana dyspozycji pod numerem 790 666 666 z telefonu innej sieci lub *666 ze swojego numeru w Red Bull Mobile, wysyłając wiadomość na adres e-mail: [email protected] bądź tworząc zgłoszenie za pośrednictwem portalu Play24 (www.play.pl).

Z poważaniem,

Pozdrawiam :)
 #894533  autor: Wosiu96
 06 lis 2016, 19:34
Też się zastanawiam jaki operator ma największy zasięg. Obecnie jestem w play lecz planuję zmianę sieci i nie wiem, która sieć ma najlepszy zasięg.
 #894534  autor: pakierhakierxd
 06 lis 2016, 19:36
Wszystko zalezy od lokalizacji najlepiej samemu przetestować ;)
U mnie Nr 1 Play Nr 2 Plus Nr 3 T-Mobile Nr 4 Orange ;)
Temu wiadomo czemu jestem w Play ;)

#894654  autor: kwistas
 07 lis 2016, 16:40
Wosiu96 pisze:Też się zastanawiam jaki operator ma największy zasięg. Obecnie jestem w play lecz planuję zmianę sieci i nie wiem, która sieć ma najlepszy zasięg.
Akurat w Play z testem nie ma problemu, bo ma dostępny zasięg wszystkich sieci (Orange po zleceniu odblokowania przez kontakt z BOK) można ręcznie wyszukać sieć i testować.
 #896560  autor: Wosiu96
 21 lis 2016, 16:12
Play na swojej infrastrukturze poza miastami nie istnieje. Jedyne co to ratuje go roaming krajowy.
 #897301  autor: ART74
 26 lis 2016, 09:20
krulka89 jeżeli zależy ci na niskiej cenie to przejdź do Play jeżeli na jakości to nie ma sensu
 #897313  autor: SACZI
 26 lis 2016, 10:57
Acha, Play i niska cena ...
I jeszcze wysoka jakość z LTE w roamingu krajowym.
 #897324  autor: pakierhakierxd
 26 lis 2016, 12:15
Nie narzekam a mam abo 5 lat ;) ,bardziej narzekalem na T-Mobile/Plusa/Orange :D