• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #895605  autor: grimzie
 15 lis 2016, 16:26
Czesc

chce przeniesc numer do tmobile z virgin a to tylko dlatego, ze potrzebuje telefonu, na którego nie mam obecnie gotowki. w tmobile wybralem oferte t2 a pracownik sklepu internetowego zaproponowal mi abonament rozmowy,sms,mms no limit, 5 gb neta z darmowymi transferami na facebooka itd, anulowanie oplaty aktywacyjnej i p9 lite za 150 zł. 6 miesiecy za 1 zł a kolejne 18 za 70 zł. Całkiem sensowna oferta bo zostajac w virgin i placac miesiecznie 29 zł+ kupujac jakis telefon nawet za 800 zł wychodzi mnie to drozej niz obecna oferta tmobile, w której dostaje telefon warty okolo 900 zł (pomijajac jakies okazje z olx itd bo w to sie nie bawie). Są w tmobile jakieś kruczki? czy moze jakas sieć ma lepsza oferte?
 #895612  autor: zielony71
 15 lis 2016, 16:50
W Plusie jest Honor 7 Lite (bliźniak p9 Lite, kosmetyczne różnice, np brak NFC) za 50 zł na start, reszta to samo. Ale jest kruczek - transmisja niektórych mediów strumieniowych doliczana jest ponad abonament.
 #895847  autor: SACZI
 16 lis 2016, 16:59
I pamiętaj, że po 2 latach w Plusie taką Ci ofertę przedłużeniową walną że kapcie Ci spadną i odechce Ci się Plusa!
video streaming po protokole RTSP jest płatny, chyba 50 gr/min.
 #896698  autor: dlaas
 22 lis 2016, 13:18
SACZI pisze:I pamiętaj, że po 2 latach w Plusie taką Ci ofertę przedłużeniową walną że kapcie Ci spadną i odechce Ci się Plusa!
video streaming po protokole RTSP jest płatny, chyba 50 gr/min.
Witam.

czy jest możliwość w jakikolwiek sposób tak skonfigurować APN, wyłączyć "video streaming po protokole RTSP" uniemożliwić naliczanie dodatkowych opłat.
Ponad 4 lata temu byłem w Plus i poza tymi naliczanymi "bonusami" bylem zadowolony z usług, pytam gdyż za kilka miesięcy kończy mi się umowa w Orange i zaczynam przeglądać oferty poszczególnych operatorów.
Czy można zablokować naliczanie podobnie jak np sms premium itp?
 #896707  autor: SACZI
 22 lis 2016, 14:17
dlaas pisze:...
czy jest możliwość w jakikolwiek sposób tak skonfigurować APN, wyłączyć "video streaming po protokole RTSP" uniemożliwić naliczanie dodatkowych opłat....
Z tego co piszą w tym wątku:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ng#p826742
to nie.
To jest "gratis" od Plusa.
 #896809  autor: dlaas
 23 lis 2016, 07:28
SACZI, Patryk7588 dziękuję za poświęcony czas, czyli przeszukuje oferty pozostałych operatorów. Widocznie jacyś geniusze i spece od marketingu policzyli że bardziej opłaca się dodać "bonus" do faktury niż mieć kilka tysięcy użytkowników więcej ale to już inna opowieść.
 #897057  autor: kamil1288
 24 lis 2016, 21:41
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Specjalnie się zarejestrowałem, aby wziąć udział w dyskusji. Piszę w już utworzonym temacie, żeby nie zaśmiecać forum. Chciałbym kupić podobnie jak kolega, który utworzył temat, Huawei P9LITE.

13 grudnia kończy mi się 2 letnia umowa w Plusie (nareszcie). Chcę przenieść numer do innej sieci i również mnie zainteresowała oferta w T-Mobile - pierwsze 6 miesięcy 1 zł, potem przez 18 miesięcy 79 zł, dopłata za telefon 99 zł, wszystko nielimitowane + 7 GB internetu. Powiem szczerze, że nakręciłem się na ten konkretny telefon, na ceneo kosztuje min. 989 zł. Gdybym wziął abonament za 29 zł w innej sieci, np. we Virgin Mobile, wtedy i kupując telefon osobno całość wynosi mnie drożej.

Nie jestem niestety super obeznany z telefonami i ofertami abonamentowymi, więc chciałbym się Was zapytać - czy taki abonament w T-Mobile jest dobrą ofertą, czy się w ogóle nie opłaca brać takiego abonamentu?
 #897062  autor: Realista72
 24 lis 2016, 22:05
Zacznijmy od tego że plus byłby w stanie zaproponować ci lepsza ofertę niż w t-mobile ale to tylko i wyłącznie po złożeniu rezygnacji oraz musisz się powołać na ofertę t-mobile i po prostu im wyliczyć cenowo do t-mobile przez co zaoszczędzisz sobie nerwów z przenoszeniem itp.
 #897073  autor: f0ku5
 24 lis 2016, 23:06
Przenosiłem parokrotnie parę numerów do T-Mobile (do każdej innej sieci też) i nigdy nie miałem żadnych problemów, czy to z T-Mobile, czy z innymi sieciami. Musiałeś mieć pecha ;)