Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Partnerzy roamingowi nie udostępniają playowi LTE. Więc test z nadajnikiem Play po modernizacji.Wosiu96 pisze:Co do tego testu w play był to test only play czy z sieciami roamingowymi?
To jeszcze kwestia norm promieniowania. Zauważ, że każda stacja N! musi "siać" częstotliwości Orange i T-Mobile. Jeśli dodadzą więcej pasm, będą musieli ograniczyć moc...Wosiu96 pisze:Również się zastanawiam dlaczego tylko play na każdej stacji sieje komplet pasm lte a inni jakoś tego nie robią. Oczywiście koszta ale czy aż tak duże?
Pokrywa się to z tym, co pisałem niedawno o trzymaniu się zasięgu LTE w metrze.Mixiorek pisze:Zauważyłem, że galaxy S7 z najnowszym softem pod Orange, który obsługuje VoLTE trzyma się bardzo dobrze LTE. Wręcz kurczowo
Obstawiam, że nikt nie chce u siebie stacji. Moim zdaniem na tym obszarze powinien być na każdej stacji komplet pasm.jaczewa pisze:chyba jedna z pierwszych stacji (w Warszawie)z lte 800 jest na skarbka z gór .Ale w promieniu km od stacji już to pasmo zanika a szkoda myślałem ze zasięg będzie większy . Widać celowo mniejsza moc. Nie wiem dlaczego N! Nie podejmuje tu rozbudowy sieci obok jest szkoła 356 gdzie zasięgu N! nie ma . widzę codziennie narzekających ludzi.
LTE800:p2225 pisze: październik 2016:
LTE800:
Orange - 1628 (+204)
T-mobile - 1715 (+420)
Play -1492 (+120)
LTE2600:
Orange - 1644 (+203)
T-mobile - 1746 (+420)
Play - 2754 (+217)
Pamiętaj, że to co my widzimy to jedno a to co oni mają realnie to drugie. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby już dziś mieli 2,5 tys. pozwoleń na L800Mixiorek pisze:2080 stacji LTE800
[...]
Na dziś pozwoleń 800 w UKE mają 2046...
U mnie gotowe.Mixiorek pisze:Prośba do dobrych ludzi o umieszczenie gdzie trzeba.
Dzięki wielkie.lzur pisze:U mnie gotowe.