• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #896640  autor: forum_tg
 22 lis 2016, 07:21
Witam,

chciałbym się zapytać, czy jest możliwość zmiany kodu PUK. Ostatni zacząłem się nad tym zastanawiać, bo jak kupuje się karty SIM przez Allegro, to użytkownicy którzy je sprzedają posiadają wszystkie dane żeby coś na tych kartach zmieniać.

Przede wszystkim sprawa odnosi się do popularnych i tanich na Allegro kart sim z dużymi pakietami danych (np. Orange Free, 50GB za mniej niż 50zł. ).
 #896643  autor: bobiwr
 22 lis 2016, 07:53
Przychodzi mi do głowy tylko takie rozwiązanie:
- Rejestrujesz numer i "w te pędy" gonisz do salonu żeby wymienić kartę... :mrgreen:
 #896674  autor: zoltan666
 22 lis 2016, 11:34
A po co mieliby cokolwiek zmieniać? Jeśli karty wcześniej nie rejestrowali to ja sprzedają i maja w nosie co się potem z nią dzieje. Natomiast jeśli sprzedają karty zarejestrowane, bo i takie się zdarzają to z tymi nic nie zrobisz. Możesz jedynie założyć konto na stronie Orange https://www.orange.pl/zaloguj.phtml?_requestid=30493 i sprawdzić co z kartą działo się wcześniej.
 #896685  autor: forum_tg
 22 lis 2016, 12:45
bobiwr pisze:Przychodzi mi do głowy tylko takie rozwiązanie:
- Rejestrujesz numer i "w te pędy" gonisz do salonu żeby wymienić kartę... :mrgreen:
To jest najlepsze rozwiązanie, o którym zapomniałem. Szkoda tylko że Orange pobiera pieniądze za wymianę, gdzie Play robi to za darmo, bez zbędnych pytań
 #896767  autor: kaspeed
 22 lis 2016, 21:17
* u mnie 2x 25zł a i owszem pobrali ale pozwolili wybrac gadget do telefonu na 50zł;) wiec wymiana wyszła mnie 0zł;) :roll: kwestia podejscia w salonie

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #896799  autor: ManiacGSM
 23 lis 2016, 00:56
kaspeed pisze:* u mnie 2x 25zł a i owszem pobrali ale pozwolili wybrac gadget do telefonu na 50zł;) wiec wymiana wyszła mnie 0zł;) :roll: kwestia podejscia w salonie
No właśnie w moim mieście też miałem taką przygodę- i myślałem ,że Pani ,albo ma coś z głową ,albo chce mnie naciągnąć na kasę. -małe sprostowanie. Kiedyś po ''małej'' imprezie pozbyłem się telefonu , razem z kartą sim. Myślałem ze zapłacę 25 zł za wyrobienie nowej. Laska do mnie z tekstem ,że ''muszę'' kupić kartę pamięci do telefonu! za 35 zeta ,wtedy za ''darmo wymieni mi kartę na nową. -TAK< TAK ,tak miałem na centrum Będzina. A w REALu, w centrum handlowym , kiedy poraz kolejny wymieniałem kartę z przymusu, laska mi powiedziała -że najpierw muszę u nich w salonie kupić doładowanie! ,za 25 złotych, SIC! , pomimo ,że miałem prawie 50 dych na koncie, i wtedy mi wymieni kartę z moim numerem , który zgłosiłem jako ''zagubiony'' (miałem kolejną ostrą imprezę, po której nie miałem pojęcia ,gdzie się podział mój telefon. :oops:

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #896810  autor: orson_dzi
 23 lis 2016, 07:37
Kod PUK jest przypisany na stałe do karty SIM. Nowy PUK, to nowa karta, nie da się inaczej.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #896874  autor: forum_tg
 23 lis 2016, 18:14
Dzwoniłem dziś do operatora, rozmawiałem o różnych możliwościach, bo na moich dwóch kartach ostatnio powstały jakieś błędy (zamiana taryfy, bez straty pakietów - serio, ale pracownicy potwierdzili błędy i przywrócili taryfę), to zostałem poinformowany że taka wymiana zależy od tego co pracownik salonu przekaże do Operatora gdy będzie dzwonił z zapytaniem. I tak naprawdę pracownicy salonu podczas rozmowy mogą w kwestii opłaty praktycznie "wszystko".

Więc wasze informacje w chwili obecnej mnie nie dziwą. Salon robi obrót, a kartę u Operatora załatwiają za darmo.
Dziwne że nie chcą tego robić za darmo.