• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 481 z 675
  • 1
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 675
 #896215  autor: funky_82
 18 lis 2016, 19:43
Jako iż w styczniu w Orange kończy mi się umowa na numer prywatny - złożyłem wypowiedzenie, dostałem ofertę "no limit" na wszystko+4GB za 29,99 (bez telefonu) na którą przystałem i tydzień później kurier dostarczył aneks, który podpisałem. Dzisiaj w pracy okazało się, że numery firmowe (z którego nie korzystałem za dużo) przenoszą do Plus'a - gdzie będę miał "no limit" na wszystko tak jak w Orange + 5GB (i za ten numer nie będę nic płacił...). Chciałbym teraz zrezygnować z umowy w Orange (na co teoretycznie mam 2 tygodnie). W związku z tym mam kilka pytań i prośbę o porady:

1) Czy wypowiedzenie nowego aneksu-przedłużenia umowy (oświadczenie o odstąpieniu od umowy) z Orange można faktycznie złożyć TYLKO poprzez wysłanie tego pocztą (tak mi powiedział konsultant na czacie) ? Nie można tego wysłać drogą elektroniczną (z odręcznym podpisem tak jak poprzednią rezygnację, która wysyłałem), skoro nie mam żadnego sprzętu do odesłania (umowa bez telefonu) ? Jak to najszybciej załatwić ?

2) Czas na złożenie oświadczenia mam 14 dni od daty podanej na aneksie, czy od daty podpisania tego przy kurierze (to prawie tydzień różnicy) ?

3) Czy są jakieś większe zalety pozostania jednak w Orange (w porównaniu do Plus'a) - np. lepszy sygnał, zasięg LTE, mniejsza awaryjność sieci itp. ?

4) Czy oferta złożona mi przez Orange, jest sensowna i adekwatna co do ceny tj. czy można było więcej/dużo więcej uzyskać do 30zł bez telefonu (internet, roaming etc.) ?

Serdecznie dziękuję za pomoc,
 #896221  autor: JFK2016
 18 lis 2016, 20:20
funky_82 pisze: 1) Czy wypowiedzenie nowego aneksu-przedłużenia umowy (oświadczenie o odstąpieniu od umowy) z Orange można faktycznie złożyć TYLKO poprzez wysłanie tego pocztą (tak mi powiedział konsultant na czacie) ? Nie można tego wysłać drogą elektroniczną (z odręcznym podpisem tak jak poprzednią rezygnację, która wysyłałem), skoro nie mam żadnego sprzętu do odesłania (umowa bez telefonu) ? Jak to najszybciej załatwić ?
Idziesz na pocztę i odsyłasz poleconym podpisany formularz odstąpienia od umowy na podany adres Orange i po sprawie.
funky_82 pisze: 2) Czas na złożenie oświadczenia mam 14 dni od daty podanej na aneksie, czy od daty podpisania tego przy kurierze (to prawie tydzień różnicy) ?
Czas liczony jest od podpisania umowy przy kurierze.
funky_82 pisze: 3) Czy są jakieś większe zalety pozostania jednak w Orange (w porównaniu do Plus'a) - np. lepszy sygnał, zasięg LTE, mniejsza awaryjność sieci itp. ?
Jakiś specjalnych różnic technicznych w działaniu sieci nie ma, gdy przemieszczamy się po kraju to Plus ma jednak lepszy zasięg, natomiast w Orange jest szybszy transfer danych i lepsza obsługa klienta w ujęciu globalnym (ostatnio promocja dla wszystkich po wygranym meczu w eliminacjach MŚ 5GB za free, gdy sieć latem uległa awarii to cały weekend był za free w usłudze data). Jak masz usługę stacjonarną lub internet LTE dla Domu i chcesz kupić dobrej marki telefon, to oferta z DUK Orange jest bezkonkurencyjna, bez telefonu też jest zaj...fajna. :)
funky_82 pisze: 4) Czy oferta złożona mi przez Orange, jest sensowna i adekwatna co do ceny tj. czy można było więcej/dużo więcej uzyskać do 30zł bez telefonu (internet, roaming etc.) ?
A myślałem że ja złapałem się na pierwszą "marną" ofertę z BOK (wszystko free, roaming, Spotify Premium na 2 lata 7,5GB internetu za 29,99-oczywiście po przejrzeniu postów na forum, umowę odesłałem). Trzy tygodnie później podpisałem kolejną-tym razem za niższą kwotę abonamentu mam pakiet danych 20GB, wszystkie rozmowy za free, roaming i podłączone do usługi 3 nr komórkowe-plan LTE Wspólny :D .
 #896225  autor: funky_82
 18 lis 2016, 20:49
JFK2016 pisze:
funky_82 pisze: 1) Czy wypowiedzenie nowego aneksu-przedłużenia umowy (oświadczenie o odstąpieniu od umowy) z Orange można faktycznie złożyć TYLKO poprzez wysłanie tego pocztą (tak mi powiedział konsultant na czacie) ? Nie można tego wysłać drogą elektroniczną (z odręcznym podpisem tak jak poprzednią rezygnację, która wysyłałem), skoro nie mam żadnego sprzętu do odesłania (umowa bez telefonu) ? Jak to najszybciej załatwić ?
Idziesz na pocztę i odsyłasz poleconym podpisany formularz odstąpienia od umowy na podany adres Orange i po sprawie.
Rozumiem, że wysyłając oświadczenie o odstąpieniu od umowy, rezygnuję tylko z samego aneksu ,a raz jeszcze osobno muszę wypowiedzieć Orange umowę (bo poprzednie wypowiedzenie straciło ważność) ?

Czy wysyłając formularz odstąpienia, muszę też załączyć tam ów aneks ?
JFK2016 pisze:
funky_82 pisze: 4) Czy oferta złożona mi przez Orange, jest sensowna i adekwatna co do ceny tj. czy można było więcej/dużo więcej uzyskać do 30zł bez telefonu (internet, roaming etc.) ?
A myślałem że ja złapałem się na pierwszą "marną" ofertę z BOK (wszystko free, roaming, Spotify Premium na 2 lata 7,5GB internetu za 29,99-oczywiście po przejrzeniu postów na forum, umowę odesłałem). Trzy tygodnie później podpisałem kolejną-tym razem za niższą kwotę abonamentu mam pakiet danych 20GB, wszystkie rozmowy za free, roaming i podłączone do usługi 3 nr komórkowe-plan LTE Wspólny :D .
Załamałeś mnie kolego...wydawało mi się, że dostałem dobrą ofertę, patrząc na to, co proponowali mi dzwoniąc bez składania wypowiedzenia (dostawałem te same oferty jak bym był nowym abonentem...). Czas odesłać umowę asap.

Dziękuje bardzo za pomoc.
 #896260  autor: vulgary
 19 lis 2016, 11:12
dostałem propozycję a5 2016 bez dopłaty, abo 50,19 przez 12 msc potem 60.19 przez 18 msc, bo umowa na 30 msc.
No limit rozmowy i mmsy, 3,5 gb, brać?
 #896266  autor: maciekk4d
 19 lis 2016, 11:49
Cześć,

Po złożeniu rezygnacji dostałem propozycję z Orange iPhone 5s na 24msc, dopłata 300zł, abo 69zł/msc po kraju wszystko no limit, internetu 13,5GB, 400min i 100mb w roamingu.

Pytanie czy to dobra oferta? Może da się wynegocjować lepszą?

Dodam, że posiadam także od Orange internet mobilny.
 #896267  autor: zielony71
 19 lis 2016, 12:15
To jest max co można ugrać w tym abonamencie. Taniej może być tylko, gdy dobierzesz usługi stacjonarne (dodatkowy rabat jest wyższy niż abonament).
 #896286  autor: adiamo
 19 lis 2016, 14:44
Witam,
Wracam po pomoc- umowa do 10/12/2016 wypowiedzenie było ale zdążyłem je juz wycofać(nie chciałem stracić numeru)
Jak do tej pory oferty były słabe.
Co dalej?w którym momencie możemy przenieść numer do innej sieci?
Warto czekać?składać jeszcze jedno wypowiedzenie?
Sam juz nie wiem.
 #896292  autor: Jarowo
 19 lis 2016, 15:33
Dzwoniąc pod numer *220 zarówno przy złożonym wypowiedzeniu jak i po wycofanym wypowiedzeniu dostałem ofertę taką samą na abonament wspólny: obecnie posiadam jeden numer na który kończy mi się umowa, do tego numeru przenoszę kolejny z innej sieci koszt aktywacji 30 zł, wszystko ful, LTE 20 GB - opłata miesięczna 62 zł bez telefonu, z telefonem LG K10- 70 zł.
W moim przypadku wypowiedzenie nic nie zmieniło, miesiąc od zarejestrowania wypowiedzenia żadnego kontaktu ze strony Orange, obecnie wycofałem i szukam innego operatora.
Co do oferty to trochę kiepsko, gdybym dostał 25 GB to myślę że bym się skusił.
 #896319  autor: zielony71
 19 lis 2016, 18:14
70 zł z telefonem to nie jest tak źle (choć teoretycznie powinno się dać uzyskać 30%, a Ty dostałeś 20%). Wątpię żebyś dostał taką ofertę w innej sieci.

Jeżeli ktoś będzie w najbliższym czasie zamawiał plany dodatkowe do abonamentu wspólnego to proszę o kontakt na pw, bo chciałbym coś sprawdzić.
 #896333  autor: phonemaniac
 19 lis 2016, 20:30
Hejka,

Tak próbuje znaleźć na Forum oferty na przedłużenie Internetu mobilnego w Orange i niestety nie udało mi się nic znaleźć. Może tutaj mi podpowiecie, jak to jest przy przedłużaniu umów na neta (gra wstępna w postaci wypowiedzenia już poszła), na co można liczyć (rabat na abo, rabat na sprzęt).

pozdrawiam
 #896336  autor: okti51
 19 lis 2016, 20:49
zielony71 pisze:Jeżeli ktoś będzie w najbliższym czasie zamawiał plany dodatkowe do abonamentu wspólnego to proszę o kontakt na pw, bo chciałbym coś sprawdzić.
Wczoraj przedłużyłem telefonicznie umowę. W przyszłym tygodniu przyjedzie kurier to pewnie pod koniec tygodnia będę podpinał. Będzie to przedłużenie umowy na numer dodatkowy.
Jeśli taka opcja podpięcia Cię interesuje to służę pomocą.
 #896339  autor: JFK2016
 19 lis 2016, 21:05
funky_82 pisze:wydawało mi się, że dostałem dobrą ofertę, patrząc na to, co proponowali mi dzwoniąc bez składania wypowiedzenia (dostawałem te same oferty jak bym był nowym abonentem...). Czas odesłać umowę asap.
Ja wcześniej nie zaglądałem tutaj na forum (co było dużym błędem), gdyż od marca mam 2 usługę, LTE 2&1 z 30% zniżką kodem Allegro i cały czas miałem oddzielne konta (już za połączenie kont zyskałem bonus 10zł/m-c, poza tym po połączeniu kont automat na stronie generował mi ofertę za 29,99 z 12,5GB danych+full no-limity, także jak konsultant wyskoczył na "dzień dobry" z ofertą 7,5GB, to głupio mu się zrobiło że chce mnie "wpuścić w maliny"). Natomiast LTE Wspólny nie był widoczny przy generowaniu oferty przez automat, skorzystałem z niego dzięki supportowi na forum @zielony71, informacjami z jego bloga.
MoonPatrol pisze: Na stronie Orange wychodzi 12,5 GB, na ile więcej jest szansa?
Mnie proponowano 13,5GB, jak trafisz na rozgarniętego konsultanta, to możesz zyskać kilka GB więcej.
kamil_chylinski96 pisze:Jaka jest obecnie najkorzystniejsza oferta z DUK do 45 zł miesięcznie?
Chodzi o jak najlepszy telefon, bez limitu na komórki, internetu może być mało, stacjonarne niepotrzebne.
Jak nie masz usług dodatkowych w Orange, to będzie trudno coś ciekawego wyrwać przy takiej wysokości abonamentu (chyba że przy umowie na 30 miesięcy, u konkurencji też nie wyrwiesz nic ciekawego w tej cenie nie mając usług dodatkowych, przy takim założeniu najlepszą opcją jest zmiana operatora i skorzystanie z rabatów 6m-cy free), nie spodziewaj się natomiast że w takim abonamencie będzie jakiś "ciekawy" fon.
adiamo pisze: Wracam po pomoc- umowa do 10/12/2016 wypowiedzenie było ale zdążyłem je juz wycofać(nie chciałem stracić numeru)
Jak do tej pory oferty były słabe.
Co dalej?w którym momencie możemy przenieść numer do innej sieci?
Warto czekać?składać jeszcze jedno wypowiedzenie?
Tak spanikowałeś że nie wiem co mam napisać (osłabiłeś swoją pozycję negocjacyjną), wypowiedzenie możesz wycofać nawet w ostatnim dniu trwania umowy, nr możesz przenieś bez ryzyka do innego operatora na 48h przed wygaśnięciem umowy (oczywiście z zastrzeżeniem że robimy to z konkretną datą-czyli dzień następny po wygaśnięciu umowy z Orange).
Jarowo pisze:Dzwoniąc pod numer *220 zarówno przy złożonym wypowiedzeniu jak i po wycofanym wypowiedzeniu dostałem ofertę taką samą na abonament wspólny: obecnie posiadam jeden numer na który kończy mi się umowa, do tego numeru przenoszę kolejny z innej sieci koszt aktywacji 30 zł, wszystko ful, LTE 20 GB - opłata miesięczna 62 zł bez telefonu, z telefonem LG K10- 70 zł.
Nie bardzo rozumiem tą Twoją ofertę? Chyba że tj. bez OOE to OK.
Jarowo pisze: W moim przypadku wypowiedzenie nic nie zmieniło, miesiąc od zarejestrowania wypowiedzenia żadnego kontaktu ze strony Orange, obecnie wycofałem i szukam innego operatora.
Z pewnością byś dostał więcej mając usługę stacjonarną i wybrał wyższy plan LTE Wspólny. Życzę powodzenia w szukaniu lepszej oferty u konkurencji (może jest taka "na Marsie"?). Osobiście mogłem przejść do T-Mobile z abonamentem za 10zł/miesiąc-wszystko no-limit ze stacjonarnym, sms/mms i 2GB internetu, a później sama "słodycz" 5GB za 30 zeta (oferta dostępna dla klientów z kontem premium usług bankowych).
 #896350  autor: Jarowo
 19 lis 2016, 21:40
JFK2016 pisze:
Jarowo pisze: W moim przypadku wypowiedzenie nic nie zmieniło, miesiąc od zarejestrowania wypowiedzenia żadnego kontaktu ze strony Orange, obecnie wycofałem i szukam innego operatora.
Z pewnością byś dostał więcej mając usługę stacjonarną i wybrał wyższy plan LTE Wspólny. Życzę powodzenia w szukaniu lepszej oferty u konkurencji (może jest taka "na Marsie"?). Osobiście mogłem przejść do T-Mobile z abonamentem za 10zł/miesiąc-wszystko no-limit ze stacjonarnym, sms/mms i 2GB internetu, a później sama "słodycz" 5GB za 30 zeta (oferta dostępna dla klientów z kontem premium usług bankowych).
Telefon stacjonarny posiadam w UPC i płacę 4.99 zł w tym mam 60 minut do wszystkich, więc dziękuję za propozycję. Szukając lepszej oferty kliknąłem na baner znajdujący się na tej stronie i zostałem przekierowany na stronę nju Mobile i chyba pomarańcza może się chować z twoja propozycją.
Na telefonie mi nie zależy potrzebuję 2 numery i dużo internetu. Za numer główny w Nju płacę 39 zł, za drugi numer 9 zł, dokupuję internet mobilny żeby zwiększyć ilość internetu. Za kwotę 67 zł dostaję wszystko no limit, internet do podziału w pierwszych 6 miesiącach 33 GB po sześciu 66 GB, a największy plus to chyba to że w każdej chwili mogę zmienić operatora.
Więc jak widzisz nie muszę jechać na Marsa :)
A jeszcze jedno, jak nie będę używał telefonu to przez pierwsze trzy miesiące najmniejszy rachunek w wysokości 9 zł, później zero zł.
 #896380  autor: zielony71
 20 lis 2016, 08:12
Po sprzedaniu telefonu z tej oferty z telefonem, miałbyś z 7 abonamentów gratis, a na większą ilość internetu też by się znalazł sposób.
 #896383  autor: zielony71
 20 lis 2016, 08:19
phonemaniac pisze:Hejka,

Tak próbuje znaleźć na Forum oferty na przedłużenie Internetu mobilnego w Orange i niestety nie udało mi się nic znaleźć. Może tutaj mi podpowiecie, jak to jest przy przedłużaniu umów na neta (gra wstępna w postaci wypowiedzenia już poszła), na co można liczyć (rabat na abo, rabat na sprzęt).

pozdrawiam
Zobacz tu:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 77#p896377
 #896388  autor: satelo
 20 lis 2016, 09:50
Potwierdzam że w Orange miałem simlocka na iphona 7 32GB choć w salonie zapewniali że nie ma.
Wyłączenie trwało 16 godzin z piątku na sobotę przez infolinię *100 ( 70 minut oczekiwania około 20.00 w piątek na konsultanta) cena to 77zł doliczone do faktury.
 #896417  autor: bejca84
 20 lis 2016, 14:44
witam proszę o opinie w sprawie przedłużenia umowy. Otóż posiadam aktualnie smart plan w kwocie 95 oraz internet mobilny dla domu razem zobowiązania to 160 złotych.Jako że posiadam jeszcze 2 niezależne numery na karte zaproponowano mi abo wspólny LTE na 3 numery bez telefonu za kwote 115-rabaty =79,90 oraz internet mobliny dla domu za 78,90 - rabaty =53,90.Do tego wszystkiego extra rabat na abo wspólny -40zł co daje kwote 94zlotych.Do internetu został zakupiony telefon Huawei P9Lite za 15zł/mc i urządzenie Airbox 2 za 9zł/mc razem wysokość zobowiązania 113,9.
Proszę o opinie czy jest to dobra oferta.
  • Strona 481 z 675
  • 1
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 675
  • 1
  • 479
  • 480
  • 481