• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 479 z 675
  • 1
  • 477
  • 478
  • 479
  • 480
  • 481
  • 675
 #895833  autor: Lukaszsz
 16 lis 2016, 14:53
30% w DUK jest też do ugrania przy abonamencie 34,99 (niepromocyjne 65,98) lub 54,99 (niepromocyjne 85,98)?

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8
 #895844  autor: magyx
 16 lis 2016, 16:39
Witam,

czy mógłby ktoś wyjaśnić prosto jak mogę po zakończeniu umowy przejść z abonamentu na kartę bo byłem dziś w salonie i tam usłyszałem, że mogę to zrobić na 30 dni przed końcem umowy. Nie przyjęto mojej rezygnacji i oświadczenia przejścia na kartę bo przekraczam ten próg (jeszcze mam ok. 45 dni)

Mam wątpliwości dlatego czy nie będzie potem problemu z wypowiedzeniem bo nie będzie zachowanych 30 dni.
 #895848  autor: okti51
 16 lis 2016, 17:02
Składasz najpierw wypowiedzenie, a 30 dni przed końcem idziesz do salonu i dajesz dyspozycję o przeniesieniu numeru na kartę .
 #895857  autor: rekin01
 16 lis 2016, 17:54
Na kartę można przenieść numer wycofując wypowiedzenie w salonie nawet kilka dni przed końcem umowy, nie musi to być 30 dni.
 #895859  autor: JFK2016
 16 lis 2016, 17:55
zielony71 pisze:na dwie doby wcześniej to można przenieść, ale trzeba wtedy zapłacić karę umowną za niedotrzymanie terminu wypowiedzenia. Nie polecaj rozwiązań, których sam nie sprawdziłeś;-)
To chyba się nie zrozumieliśmy-oczywiście że na 2 doby wcześniej (cała procedura przenoszenia trwa właśnie od ok. 12 do 48h w zależności od operatora-najdłużej zazwyczaj u operatorów wirtualnych), naturalnie wyznaczamy sobie konkretną datę przeniesienia, tj. dzień następny po upłynięciu okresu wypowiedzenia. Zabezpiecza to nasze potrzeby (w praktyce nasz nr jest nieosiągalny raptem kilka godzin nocnych), nie ma też możliwości naliczenia kary za nie dotrzymanie terminu wypowiedzenia. Przenoszenie nr na kartę w Orange ogranicza już na starcie nasze możliwości negocjacyjne (tu chodzi też o skuteczność DUK i statystyki operatora w ofercie abonamentowej- za to co się dzieje w dziale prepaid odpowiadają inne stosowne komórki operatora). Też musimy być świadomi że jak nasz nr zostanie przeniesiony na kartę to ww oferty z DUK będą dla nas już absolutnie nieosiągalne , co najwyżej możemy się załapać na promocje dostępne za przeniesienie nr na abonament (a znam to z autopsji-bo kilka lat temu taki krok uczyniłem na innym nr w abonamencie Orange).
 #895871  autor: pavello
 16 lis 2016, 20:02
Czy korzystając z Orange Open rabat za zgody marketingowe przysługują raz, czy na każdy numer osobno? Dziekuje za odp. bo czekam na pierwszy rachunek po przedłużeniu umowy i nie wiem jak ma być.
 #895873  autor: szefo1992
 16 lis 2016, 20:10
Sam zadzwoniłem wg. poradnika zielony71 i grzecznie się dogadałem. 20 a nie 30%, ale myślę, że i tak oferta bardzo dobra.
Bardziej szczegółowo:
Przedłużono przez DUK, rabat -20% i od tego -67,50zł za neostradę, co daje nam:
38,30zł miesięcznie na 3 numery + 55 zł mc za samsunga s7 edge silver w droższej umowie wspólnej.
30 GB internetu do podziału, no limit, 400 min za granicą, 100 mb za granicą i 100 min na numery stacjonarne międzynarodowe.

Dziękuję @zielony71. Jeśli mogę w jakiś sposób zostać czytelnikiem Twojego bloga lub zrobić cokolwiek byś miał korzyść z mojego przedłużenia umowy zapraszam na PW.
 #895877  autor: satelo
 16 lis 2016, 20:17
Zadam pytanie z innej beczki jak wygląda sprawa z simlockami ponieważ dział techniczny twierdzi że nie ma a w opisach ludzie mają że jest simlock na iphony i tablety ?
 #895880  autor: zielony71
 16 lis 2016, 20:27
Dzięki za miłe słowa pod moim adresem:-)
Polecam się na przyszłość.
Z simlockami to jest tak, że w ostatnich 2 latach nie trafiłem na ani jednego simlocka na około 10 telefonów, które sam kupiłem.
Jednak teoretycznie simlock może się trafić, zwłaszcza przy starszych urządzeniach.
Nie da się tego sprawdzić przed zakupem, bo konsultanci są szkoleni, żeby mówili że jest simlock, nawet jeśli faktycznie go nie ma.
 #895892  autor: JFK2016
 16 lis 2016, 21:56
satelo pisze:simlock na iphony i tablety ?
Bardziej nastawiałbym się że na iPhony są SIM-LOCK (może niech ktoś sprawdzi i potwierdzi?), dlatego że to oferta szczególna-trzeba mieć umowę z Apple na oficjalną dystrybucję, co do tabletów: kupowałem wiosną ofertę internetu 2&1 z Lenowo A10 i AirBox 2 Plus Huawei i ku mojemu miłemu zaskoczeniu na urządzeniach nie mam SIM-LOCK, ale np. niespełna 2 lata temu brałem w abonamencie Z1 i SIM-LOCK był (jako że nr przenosiłem od innego operatora to zdjęli mi go na starcie za free-poprosiłem e-mailem i szybko wysłali mi kod).
 #895897  autor: arturo89a
 16 lis 2016, 22:48
@zielony71 potwierdź proszę

wiele się namieszało informacji na forum

Mam umowę z Orange do 26.01.2017 (okres rozliczeniowy 1 - 31)

Czyli już dziś mogę złożyć wypowiedzenie z całkowitą rezygnacją z numeru, aby wzbudzić zainteresowanie DUK, to rozumiem

Nie dogadujemy się co do oferty z DUK i (w moim przypadku) 18.01 idę do salonu Orange i zamieniam wypowiedzenie z pozostawieniem numeru i przeniesieniem na kartę? Ale co z wypowiedzeniem? Od nowa się nalicza okres 30 dni czy w tej kwestii obowiązują poprzednie ustalenia?

@magyx
Co to za info że można złożyć wypowiedzenie z przeniesieniem na kartę w DOKŁADNE 30 dni przed końcem, a co nie można złożyć na 32, 33 czy 34 dni przed?
 #895901  autor: zielony71
 16 lis 2016, 23:13
To, że wcześniej nie przyjmą wypowiedzenia z przejściem na kartę niż na 30 dni przed końcem umowy, to informacja pewna. Skarżyłem się na to nawet do UKE, ale bezskutecznie.
Teoretycznie mogliby zacząć liczyć wypowiedzenie od dnia tej wizyty w salonie, ale tego nie robią i przenoszą numer do prepaida z dniem zakończenia umowy.
Wielokrotnie było już na forum pisane, że w sumie to najłatwiej złożyć wniosek o przejście na kartę do innego operatora, bo wtedy nie obowiązują te chore terminy i ogólnie jest mniej roboty.
Nie ma też ryzyka utraty numeru, jak sobie zapomnimy o wycofaniu wypowiedzenia;-)
 #895942  autor: gamesinfo
 17 lis 2016, 10:11
Oferta na 24 miesiące LTE Wspólny wyższy z 40GB internetu i iPhone 7 32 GB
1. wpłata 749 zł + 60 zł rata + 91,19 zł abonament (po 30% zniżce DUK)
Co sądzicie, korzystna propozycja?
Który iPhone się lepiej sprzeda, czarny czy srebrny?
 #895985  autor: kemot82
 17 lis 2016, 13:12
Wypowiedzenie złożone na 2 numery prywatne. Pierwszy kontakt z DUK i od razu 30% rabatu na droższy LTE Główny. Bardzo miła i kompetentna pani - rabat zaproponowany bez żadnych próśb, gróźb (oprócz wypowiedzenia:P ) itd. Rata za telefon zgodna z cennikiem w sklepie online.
 #896032  autor: okti51
 17 lis 2016, 18:27
Przed chwilą odbyłem kolejną rozmowę z DUK i dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy.
Cały czas piszę o najwyższym planie wspólnym. Na początek zaoferowano mi 20% rabatu. Otrzymałem możliwość otrzymania rabatu 30%, lecz musiałbym dobrać numer dodatkowy do planu jako nową aktywację. Średnio podoba mi się ten pomysł, gdyż mam dwa inne numery, które chciałbym podpiąć i dodatkowo nie musiałbym płacić 50 zł za aktywację.
Tak więc czy na pewno można uzyskać 30% bez dobierania numeru dodatkowego? Pytanie m.in.: do kolegi kemot82, który napisał, że dostał taki rabat.
Próbowałem wypytać babki czy można uzyskać rabat 30% bez nowej aktywacji to zaczęła kluczyć, wymieniać zalety tej oferty, że zaraz wyłączą mi numer i na dobrą sprawę nie odpowiedziała wprost.
Pierwszą ciekawą rzeczą, której się dowiedziałem to fakt, że rabat 30% lub 20% którym bym dostał to jest na całą umowę. Czyli gdybym podpisać umowę na 30 miesięcy to obowiązywałby on przez cały czas. Specjalnie się upewniałem i pytałem czy tak jest na pewno. Ktoś ma jakieś info na ten temat? Z tego co mogliśmy tutaj wcześniej przeczytać to przy umowie na 30 miesięcy jest 24 miesięcy rabatu. Coś się zmieniło czy babka nie kumata?
A kolejna ciekawa rzecz to kwestia SIM-Locka. Ktoś wcześniej pytał czy dalej zakładają. Uzyskałem odpowiedź, że na telefony wyprodukowane od 2016 roku nie są zakładane simlocki.

I już ostatnia z ciekawostek to fakt, że na koniec babka coś tam zaczęła gadać o opłacie za połączenie. To ja do niej, że z tego co mi wiadomo to połączenia z *200 są darmowe. To tam jakieś tam zdziwienie wielkie, że w ogóle jest taki numer, że jest on darmowy, a jak już jej powiedziałem, że ten numer połączył mnie bezpośrednio z nią to zrobiła takie zdziwienie, że hoho :D
 #896046  autor: sucharrr
 17 lis 2016, 19:29
okti51 pisze:Przed chwilą odbyłem kolejną rozmowę z DUK i dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy.
Cały czas piszę o najwyższym planie wspólnym. Na początek zaoferowano mi 20% rabatu. Otrzymałem możliwość otrzymania rabatu 30%, lecz musiałbym dobrać numer dodatkowy do planu jako nową aktywację. Średnio podoba mi się ten pomysł, gdyż mam dwa inne numery, które chciałbym podpiąć i dodatkowo nie musiałbym płacić 50 zł za aktywację.
Tak więc czy na pewno można uzyskać 30% bez dobierania numeru dodatkowego? Pytanie m.in.: do kolegi kemot82, który napisał, że dostał taki rabat.
Próbowałem wypytać babki czy można uzyskać rabat 30% bez nowej aktywacji to zaczęła kluczyć, wymieniać zalety tej oferty, że zaraz wyłączą mi numer i na dobrą sprawę nie odpowiedziała wprost.
A nie mogłeś po prostu zgodzić się na jej warunki i zwyczajnie potem nie odebrać od kuriera przesyłki z nową aktywacją, tylko samą przedłużeniową? :D ja bym chyba tak zrobił, kurierowi to wsio rybka, przecież masz prawo rozmyślić się w każdej chwili i do 14 dni po podpisaniu nowej umowy.
 #896051  autor: michalratt
 17 lis 2016, 20:21
Jeśli kupiłbym 2 startery Orange na kartę, zarejestrował i przeniósł do abo wspólnego, to wtedy już nie trzeba płacić za aktywację kart sim? 1 numer to mój, który przedłużę + te 2 przeniesione.
 #896054  autor: kemot82
 17 lis 2016, 20:38
okti51 pisze: Tak więc czy na pewno można uzyskać 30% bez dobierania numeru dodatkowego? Pytanie m.in.: do kolegi kemot82, który napisał, że dostał taki rabat.
Szczerze to nawet nie wiem... Ja podpinam pod wspólny 2 numery z Orange i przenoszę jeden z Plush na kartę. Wydaje mi się, że najpierw pani z DUK powiedziała ile będzie będzie wszystko kosztować a dopiero potem była rozmowa o numerach dodatkowych...
 #896060  autor: JFK2016
 17 lis 2016, 21:16
okti51 pisze: Średnio podoba mi się ten pomysł, gdyż mam dwa inne numery, które chciałbym podpiąć i dodatkowo nie musiałbym płacić 50 zł za aktywację.
Mnie oferowano 100zł/nr aktywowany, ale jako że nr-y były z Virgin to zapłaciłem 30 zeta.
okti51 pisze: Czyli gdybym podpisać umowę na 30 miesięcy to obowiązywałby on przez cały czas. Specjalnie się upewniałem i pytałem czy tak jest na pewno. Ktoś ma jakieś info na ten temat? Z tego co mogliśmy tutaj wcześniej przeczytać to przy umowie na 30 miesięcy jest 24 miesięcy rabatu. Coś się zmieniło czy babka nie kumata?
Bo tutaj są 2 kwestie i chyba stąd to zamieszanie: umowa główna na Plan Wspólny i oddzielne umowy dla każdego nr dodatkowego (chyba że są oddzielne regulaminy promocji OOE), bo to 30% tj. na 100% do końca umowy (ale jest to jeden z kilku rabatów).
okti51 pisze: I już ostatnia z ciekawostek to fakt, że na koniec babka coś tam zaczęła gadać o opłacie za połączenie. To ja do niej, że z tego co mi wiadomo to połączenia z *200 są darmowe. To tam jakieś tam zdziwienie wielkie, że w ogóle jest taki numer, że jest on darmowy, a jak już jej powiedziałem, że ten numer połączył mnie bezpośrednio z nią to zrobiła takie zdziwienie, że hoho :D
Sprostujmy nie *200, tylko *220 (ten pierwszy jest płatny i podaje stan konta), natomiast z tym drugim połączenie jest za free (tak było u mnie a mam już zamknięty cykl rozliczeniowy, z tym że miałem w pakiecie "wszystkie" rozmowy za free ).
michalratt pisze:Jeśli kupiłbym 2 startery Orange na kartę, zarejestrował i przeniósł do abo wspólnego, to wtedy już nie trzeba płacić za aktywację kart sim? 1 numer to mój, który przedłużę + te 2 przeniesione.
Nie kupuj starterów Orange na kartę (bo zapłacisz później za aktywację w planie wspólnym 100zł od nr), kup u innego operatora/zarejestruj i przenieś później do wspólnego-aktywacja 30zł od nr.
 #896062  autor: michalratt
 17 lis 2016, 21:25
Dzięki za odpowiedź! 100 zł od już zarejestrowanego numeru, tylko przeniesionego - nie rozumiem tej opłaty... zupełnie bez sensu. Pewnie nie ma żadnej możliwości na uniknięcie opłaty aktywacyjnej ? (pomijam przypadek gdy do abo wspólnego oprócz mojego nr dołączyłbym numery rodziców, którzy też mają w Orange abo, jednak umowy kończą się 1 w lipcu, a 2. w listopadzie).
  • Strona 479 z 675
  • 1
  • 477
  • 478
  • 479
  • 480
  • 481
  • 675
  • 1
  • 477
  • 478
  • 479