Realista pisze:
AHA WAŻNE PILNE UWAGA
DO DUK SIĘ NIE DA DODZWONIĆ LUDZIE , MY SAMI DZWONIMY A NIE DO NAS
Pamiętajcie koledzy i koleżanki DUK sam dzwoni a jak ktoś wam baję pociśnie i mówi że można się do nich dodzwonić to na pewno wielka lipa

Albo nie jesteś z DUK Orange, albo znacznie znacznie przeceniasz jego możliwości lub nieświadomie podajesz błędne dane (jeżeli jest inaczej to przecież koledzy z forum mogą się na priv kontaktować z Tobą abyś to Ty do nich zadzwonił

). Co do faktów zadzwoniłem raz pod
*220 (nie nastawiając się że zawrę tego dnia aneks do umowy-po wcześniejszym wypowiedzeniu umowy w salonie firmowym Orange w Łodzi) i na "dzień dobry" przywitał mnie Pan próbując wcisnąć mi gorszą ofertę niż automat na moim koncie na stronie (z OOE 29,9 +12,5 GB neta za najwyższy "Smart Plan LTE" ze "
Spotify Premium " na 2 lata za free)-zastopowałem go od razu aby się nie rozkręcał, bo jestem świadomym konsumentem i interesują mnie konkretne oferty z rabatem 30% (oczywiście siedziałem przy kompie z otwartymi linkami konkretnych ofert kolegów z forum z ww rabatem), zapytał o konkrety-więc bez problemu mu przedstawiłem. Zaczęła się rzeczowa rozmowa-jaka oferta z tel., czy bez? Tutaj tak jak piszesz ceny tel. są nie do ruszenia i tak po przemyśleniach, sprawdzeniu cen Iphone 5s i SE na Allegro, bo na takie byłem przygotowany zakładając cenę abonamentu na 24-miesiące do 100zł z ratami za tel. dostałem ofertę Iphone 5s za kwotę ww abonamentu 55zł (abonament telefoniczny +rata za sprzęt), do tego 13,5GB pakietu danych oraz Iphone SE zaabonamentem sumarycznym za 77zł, 0 na start za tel., lecz umowa na 30 m-cy lub na 24 miesiące ale wówczas cena tel. odpowiednio 159-5s i 699zł SE (w tym pierwszym mogę być nie ścisły). Nie zdecydowałem się więc na ofertę z tel. (miałem kiedyś w Orange umowę na 30 miechów i jest to trochę długo, na tą ofertę bez sprzętu to mógłbym się zdecydować na taką umowę, bo płacę "grosze" to nie ma to większego znaczenia), tak więc spytałem o ofertę bez sprzętu i tutaj też przedstawiłem moje konkretne oczekiwania, Pan się zgodził, już mieliśmy dogadywać szczegóły aneksu, gdy nagle zaproponował mi inne rozwiązanie (dla mnie nawet tańsze-"Smart Plan Wspólny", ba wygodniejsze-które nawet mi umknęło, a dzięki supportowi @zielony71 byłem już przygotowany [zarejestrowałem wcześniej 2 posiadane nr w Virgin na kartę] i dla niego też wygodniejsze bo mógł dla siebie ugrać 10% rabatu, dostałem 20% na 24 miesiące na ten tańszy "Smart Plan Wspólny" , oczywiście dla mnie bez straty bo zaznaczyłem że interesuje mnie full pakiet usług: darmowe wszystkie połączenia ze stacjonarnymi włącznie z pakietem roamingowym, których nie ma standardowo w tym planie-no ale rozgarnięty konsultant potrafi zrobić aby obie strony umowy były zadowolone-mam je dodatkowo dodane za free na 24 miesiące + dodatkowy bonusowy pakiet danych 10GB, łącznie 20GB). To oferta bardziej elastyczna, gdyż na posiadany internet 2&1 mam rabat 30% na całą umowę i po jej wygaśnięciu nie zamierzam jej aneksować na wyższą kwotę (nawet kosztem straty rabatu OOE na trochę więcej niż pół roku).
Ważne dla potencjalnych klientów tego planu-aby aneks zawierali jak najbliżej cyklu rozliczeniowego od którego wchodzi nowa oferta, gdyż połączenia/smy/mms będą naliczane zgodnie z cennikiem (ostrzegał mnie o tym konsultant, ze względu technicznych-własnych nie mogłem zastosować takiego posunięcia). Także warto wyznaczyć Orange konkretny termin przeniesienia nr (np. ze 2 doby przed wejściem nowego aneksu).
kolonh pisze:Ok dzięki. Rozumiem ze musze iść np.. Do play i tam złożyć taki wniosek o przeniesienie numeru na kartę?
Po kiego licha się bawić w takie "karkołomne konstrukcje", jeżeli ktoś w Was się nie dogada z Orange to przecież można iść ze 2 doby wcześniej przed wygaśnięciem umowy do dowolnego salonu innego operatora i zlecić natychmiastowe przeniesienie nr, w zależności co nam bardziej odpowiada na kartę lub abonament (jak ktoś negocjuje z Orange rabat na abonament, to z reguły na takiej opcji mu zależy, a nie ucieczka w jakieś "śmieszne karty", w których usługi "prawie" działają tak samo jak w abonamencie...).