• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #895737  autor: KSI
 16 lis 2016, 07:50
Na ile dane na stronie http://beta.btsearch.pl/ są wiarygodne?

Lepiej patrzeć na źródło danych BTSearch czy UKE?

Wg mnie dane z UKE są nieaktualne w 1 lokalizacji z 2 które sprawdzam, nie wiem jak druga i nie wiem czemu wierzyć?
 #895748  autor: artsky
 16 lis 2016, 09:48
Generalnie na UKE powinny być wiarygodniejsze dane. Ale w praktyce różnie bywa, bo są często wydawane pozwolenia i na tym się może skończyć albo trzeba długo poczekać na uruchomienie. Najlepszą sprawdzoną metodą są testy kartami sim operatorów.
 #895756  autor: KSI
 16 lis 2016, 10:12
Czy jakąś aplikacją na Androida + kartą sim operatora mogę sprawdzić, który operator w danej lokalizacji ma najbliżej nadajnik (prawdopodobnie 3 operatorów nadajniki są na 1 maszcie)?

Czy jakąś aplikacją da się sprawdzić jakość bo siłę zasięgu można ale czy to to samo?